Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. septembrim

© Publicitātes foto

10.lapa

«Tilts Rīga - Holivuda» Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī

Publicitātes foto

Ceturtdien, 24. septembrī, pirmizrādi piedzīvos izzinoši izklaidējošs un interaktīvs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra projekts «Tilts Rīga - Holivuda», kas veltīts Mihaila Čehova personības iepazīšanai un radošajam devumam Latvijas kultūras telpā un starptautiskā līmenī.

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ir izstrādājis ilgtermiņa stratēģiju ar mērķi popularizēt Mihaila Čehova (1891-1955) vārdu Latvijā un Latviju pasaules kontekstā, kā pirmo realizējot izglītojošu projektu «Tilts Rīga - Holivuda», īpaši izceļot periodu no 1932. līdz 1934. gadam, kad Čehovs dzīvojis, spēlējis un iestudējis šeit, Rīgā.

Projekts veidots divās daļās: interaktīva pastaiga Rīgas pilsētvidē, izmantojot papildinātās realitātes aplikāciju «Overly», sagatavojot jebkuru interesentu projekta otrajai daļai - aizraujošam stāstam par Mihailu Čehovu un aktiertreniņu meistarklasei uz Teātra lielās skatuves.

Projekta ietvaros tiek izstrādāta arī atsevišķa mājaslapa ar īpašajām Čehova pieturvietām pilsētvidē.

* Pastaigas pirmā daļa ir bez maksas, savukārt tikšanās teātrī ieplānota ikmēneša repertuārā.

Lasāmgabali

Grozies, kā gribi — centrālā dzelzceļa stacija un autoosta ir galvaspilsētas vizītkarte, ko daudzi ceļotāji ierauga pirmo, ceļojot ar sabiedrisko transportu. Šajā ziņā Latvija darījusi pareizi, neīstenojot iepriekš izskanējušās idejas, kuras paredzēja Rīgas autoostas pārvietošanu uz Pārdaugavu. Šoreiz esam mācījušies no svešām kļūdām!

Svarīgākais