Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. – 18. septembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Vidusšķiras ģimenes bailes Valmieras teātrī

Publicitātes foto

Piektdien, 18. septembrī, Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos amerikāņu dramaturga Stefana Karama daudzas nominācijas un apbalvojumus ieguvusī luga «The Humans», kas teātrī būs redzama ar nosaukumu «Ģimene» un ko iestudē režisors Reinis Suhanovs.

Pastāv sešas fundamentālas bailes, ko reizi pa reizei dažādās kombinācijās izjūt ikviens cilvēks: bailes no nabadzības, kritikas, sliktas veselības, pazaudēt kāda mīlestību, vecuma un nāves. Režisora Reiņa Suhanova iestudējums aplūko šīs bailes caur vidusšķiras ģimeni, kas ir izaugušas no paša autora pagātnes pieredzes, šajā darbā līdz kaulam atklājot, ko nozīmē būt ģimenei.
Lomās: Aigars Apinis, Tālivaldis Lasmanis, Skaidrīte Putniņa, Inese Ramute, Klinta Reinholde un Elīna Vāne.
Luga pirmo reizi tika iestudēta 2016. gadā Brodvejas teātrī. Tā līdz šim ir saņēmusi daudzas nominācijas un apbalvojumus, tostarp prestižo «Tony Awards» un« New York Drama Critics Circle Award», turpinot savu uzvaras gājienu visā pasaulē.

«Stīvena Karama lugu gandrīz vai varētu saukt par padziļinātu reportāžu, jo tā bezgala skaidri izgaismo mūsdienu Amerikas esošo sociālo un politisko ainavu. Tas ir grandiozs atklājums, vienlīdz empātiska, apskaidrojoša, izklaidējoša un drosmīga luga, kas liek sirdij auļot un pārbiedē mēmu,» tā par šo lugu raksta «New York Times».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais