Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 29. augusta līdz 4. septembrim

© Publicitātes foto

4.lapa

Sarunu festivāls «Lampa» «Lielajā dzintarā»

No 2. līdz 5. septembrim vēl neierastā laikā un formātā, bet ar ierastu vērienu un jaudu visā Latvijā un pasaulē sevi pieteiks sestais Sarunu festivāls «Lampa».

Līdztekus globāliem un šķietami neizsmeļamiem sarunu tematiem - demokrātija, vērtības, tiesiskums - būs iespēja gūt arī pavisam praktiskus ieteikumus labākai ikdienai. Pārstāvēta būs gan kultūra un māksla, gan izglītība, garīgā un fiziskā veselība, ekonomika un politika, vide un sabiedrība, tehnoloģijas. Tas viss - gan diskusijās un sarunās, gan arī darbnīcās un izrādēs, dažādos formātos vienā festivālā aptverot teju visus mūsdienu sabiedrībai būtiskos jautājumus un reizē neaizmirstot par vieglumu, humoru un izklaidi.

Četru dienu garumā un vairāk nekā 200 notikumu spožumā sarunu festivāls bez maksas būs skatāms tiešraidē tā mājaslapā «festivalslampa.lv» un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Pirmo reizi «Lampas» tiešraide būs vērojama arī Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», kas laikā no 2. līdz 5. septembrim darbosies kā «Lampas» oficiālā kopā skatīšanās vieta, pulcējot pie lielā ekrāna liepājniekus un pilsētas viesus. Ieeja - bez maksas.

«Programma, kas būs vērojama «Lielajā dzintarā», no visa plašā «Lampas» tiešraižu klāsta atlasīta ar īpašu rūpību, domājot par skatītājiem ar dažādām pieredzēm un vajadzībām - vai tie būtu jaunieši, viņu vecāki, seniori, ekonomiski aktīvie pilsētnieki, vai reģionu iedzīvotāji. «Lampa» ir festivāls ikvienam - robežas nav ne interesēs, ne paaudzēs!» baudīt festivālu Liepājas koncertzālē aicina tās mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

«Lielajā dzintarā» Sarunu festivāls būs skatāms visas četras tā norises dienas, ļaujot katram skatītājam pašam brīvi izvēlēties sev ērtus apmeklējuma laikus - vai tā būtu visa diena, vai arī tikai konkrēta diskusija. Kopā skatīšanās vieta ar lielo ekrānu mājīgi būs iekārtojusies koncertzāles 2. stāva galerijā.

* «Lampas» kopā skatīšanās darba laiks Liepājas koncertzālē:

- 2. septembrī no pulksten 10.30 - 21

- 3. septembrī no pulksten 10 - 20

- 4. septembrī no pulksten 10 - 21.30

- 5. septembrī no pulksten 10 - 15.

* «Lielajā dzintarā» skatāmā un klausāmā programma lejuplādei pieejama šeit.

* Ar Liepājas koncertzālē skatāmajiem «Lampas» sarunu tematiem un katra notikuma norises laiku detalizēti var iepazīties mājas lapā: http://lielaisdzintars.lv/

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais