TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

SAEIMĀ jautājums par pensiju piemaksām skatīts vairākkārt, lielākoties opozīcijas deputātiem iestājoties par piemaksu atjaunošanu, bet daļai valdības veidojošo partiju politiķiem atturoties. © Rūta Kalmuka/F64

5.lapa

Vēlas ielēkt aizejošā izdienas pensiju vilcienā

SMAGS uzdevums sagaida valdības vadītāju Krišjāni Kariņu, jo nākamā gada budžeta izdevumi pensiju jomā jau tagad mērāmi simtos miljonu eiro, bet te vēl partneru priekšlikums par izdienas pensijām / Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Izdienas pensiju jautājums var kļūt pār pārbaudījumu valdību veidojošajai koalīcijai, jo partija KPV LV īsi pirms nākamā gada budžeta projekta sagatavošanas rosinājusi ieviest izdienas pensijas vēl vienai strādājošo grupai, proti, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes darbiniekiem.

KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs uzsvēra, ka muitnieku izdienas pensijas būtu kā “katalizators, vai esam spējīgi sakārtot izdienas pensiju sistēmu”. Sociālās jomās eksperti gan šo priekšlikumu vērtē pretrunīgi, jo, kā vairākas reizes uzsvērusi arī Valsts kontrole, izdienas pensiju slogs uz valsts budžetu pēc būtības nav izsvērts un tas var radīt finansiāli nepanesamas saistības nākotnē. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Vēlas ielēkt aizejošā izdienas pensiju vilcienā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.

Svarīgākais