Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 22. līdz 28. augustam

© Publicitātes foto

4.lapa

«Mazā prinča planēta» Bārbelē

Publicitātes foto

Sestdien un svētdien, 22. un 23. augustā, Bārbeles Zēnu pamatskolā «Saknes un spārni» uz mini festivālu «Mazā prinča planēta» tiks gaidītas ģimenes ar bērniem. Tās būs reizē atvērto durvju dienas Bārbelē un ceļš uz lielu mērķi - Latvijā pirmā dronu parka izveidi.

Divu dienu festivālā - tas sāksies sestdien no pulksten 16 - varēs iepazīties ar Bārbeles Zēnu pamatskolas vadību, pedagogiem, bērniem, tās mācību programmu, izstaigāt skolas ēku, aplūkot dārzu un plašo teritoriju.

Bārbeles Zēnu pamatskolā «Saknes un spārni» darbojas īpaši interešu izglītības un fakultatīvo nodarbību pulciņi - avio simulācija un avio konstruēšana. Un skolai ir savs lielais sapnis - izveidot Latvijā pirmo dronu parku, kurā varētu rīkot Baltijas un pasaules čempionātu etapus dronu lidmodelismā. Tāpēc, lai iecere izdotos, visi ienākumi no «Mazā prinča planētas» festivāla tiks veltīti dronu parkam.

Dronu, lidmodeļu sacensības, helikopteru, gaisa balonu paraugdemonstrējumi, aviosimulācija - tik aizraujoši un izzinoši notikumi risināsies Bārbeles skolas teritorijā. Būs interesanti ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.

Āra nakts kinozāle «Mazais princis» (no pulksten 22) uzrunās romantikas cienītājus.

Lūkošanās debesīs turpināsies arī nakts stundās, kad tieši pusnaktī zvaigžņu vērošana tiks papildināta ar astronoma lekciju.

Savukārt attīstīt savu fantāziju varēs, ar ogli vai krītiņiem zīmējot planētas.

Svētdien festivāls turpināsies jau no pulksten 8 - ar rīta rosmi un veselīgu peldi. Dienas laikā bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja izpausties radošajās darbnīcās: izgatavot koka lidmašīnas, kā arī laternas, vēja zvanus un dzirnavas. Savas prasmes varēs izmēģināt mākslas studijā, pasākuma logo izveidē sietspiedē, mazā jēriņa darbnīcā, loku šaušanā, bultu darināšanā, kā arī daudzās citās nodarbēs.

Bet pulksten 14 festivāla apmeklētāji tiks aicināti uz koncertu, kur uzstāsies Normunds Zušs no grupas «Galaktika», kā arī bārbeliešu uzticamie draugi - bērnu vokālā grupa «Dzeguzīte».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais