Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. augustam

© Publicitātes foto

8.lapa

Gints Smukais Smiltenē, Jēkabpilī, Rīgā, Siguldā un Liepājā

Publicitātes foto

Ģitārists Gints Smukais ielūdz uz koncertsēriju «Atkusnis», ar kuru viesosies piecās Latvijas pilsētās: Smiltenē, Jēkabpilī, Rīgā, Siguldā un Liepājā. Koncerta programmā skanēs skaņdarbi no Ginta otrā albuma «Thaw» («Atkusnis») un pirmā debijas albuma «Flourish», kā arī skaņdarbu aranžijas no iedvesmojošiem Latviešu un ārzemju autoriem.

«Ja albuma atklāšanas koncertā 31. jūlija vakarā uz Raiskuma ezera valdīja miers un klusums, un repertuārs tika pakārtots šim mieram ar melanholiskām un rāmām melodijām, tad turpmākajā koncertsērijā atļaušos iepazīstināt apmeklētājus ar ekspresīvāku ģitārspēles pirkstu stilu, kādu to iepazinu, ceļojot uz Kanādu un ASV, smeļoties pieredzi no pasaules mēroga instrumentālistiem un daloties stāstos par ģitārspēles pirkstu stila kultūru otrpus okeānam,» saka Gints Smukais.

Dažos koncertos kā īpašais viesis pievienosies Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons» nominants Kaspars Niklasons, kurš ir albuma «Atkusnis» producents un Ginta draugs un kolēģis jau 18 gadus.

Gints Smukais viesosies Smiltenē, atpūtas bāzē «Slīpi» (15. augustā), Jēkabpilī, Jēkabpils Tautas nama kino placī (28. augustā), Rīgā, Mazajā Ģildē (4. septembrī), Siguldā, «Siguldas Devonā (11. septembrī) un Liepājā, Kultūras namā «Wiktorija» (12. septembrī).

*Daļa no koncertu sērijas «Atkusnis» koncertiem būs bez maksas, bet būs jāpiesakās priekšlaicīgi, lai labāk paredzētu apmeklētāju skaitu un mazinātu drūzmēšanās risku. Plašāka informācija par koncertu biļetēm - koncertu vietās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais