Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 1. līdz 7. augustam

© Publicitātes foto

7.lapa

Vasaras klasika Rīgas Domā

Publicitātes foto

Orķestris «Rīga» ik gadu augustā klausītājus aicina uz klasiskās mūzikas koncertiem Rīgas Domā. Trijās augusta otrdienās Doma baznīcas plašajā akustikā izskanēs mūzika pūšaminstrumentiem un ērģelēm. Sadarbībai šajā gadā Orķestris «Rīga» aicinājis virkni diriģentu, ērģelnieku un solistu, tostarp gaidāma atkalsatikšanās ar diriģentu Aināru Rubiķi (attēlā).

Šovasar Orķestris «Rīga» klasiskās mūzikas koncertu sērijā klausītājiem piedāvās trīs kontrastainas mūzikas programmas: «Bahs, Bēthovens, Brāmss», «Bahs, Šūberts, Šūmanis» un «Bahs, Mendelszons, Mālers» -, Orķestrim «Rīga» sadarbojoties ar diriģentiem Aināru Rubiķi un Gunti Kuzmu, ērģelniekiem Ilzi Reini, Lieni Andretu Kalnciemu un Jāni Pelši, kā arī solistiem - dziedātāju Eviju Martinsoni un saksofonistu Aigaru Raumani. Tās izskanēs Rīgas Domā 4., 11. un 25. augusta vakaros.

4. augustā ar koncertu «Bahs, Bēthovens, Brāmss» tiks atzīmēta Ludviga van Bēthovena 250. jubileja, programmā iekļaujot uvertīru «Egmonts», kas Mendeļa Baša instrumentācijā pūtēju koncertorķestrim iegūst svaigu muzikālu ekspresivitāti. Programmā daudzpusīgi pārstāvēta baroka meistara Johana Sebastiāna Baha un dižā vācu romantiķa Johannesa Brāmsa daiļrade. Līdzās orķestrim koncertā piedalīsies Evija Martinsone (soprāns) un ērģelniece Liene Andreta Kalnciema. Koncertu diriģēs Guntis Kuzma.

11. augusta koncerts «Bahs, Šūberts, Šūmanis» izskanēs kā romantiskākais šajā koncertu sērijā, un tajā pie diriģenta pults stāsies starptautiski atzītais latviešu diriģents Ainārs Rubiķis. Līdzās orķestrim koncertā piedalīsies ērģelniece Ilze Reine un «Lielās Mūzikas balvas 2019» laureāts saksofonists Aigars Raumanis.

Savukārt 25. augustā gaidāma koncertu sērijas noslēdzošā programma «Bahs, Mendelszons, Mālers», kurā Rīgas Doma ērģeles spēlēs Jānis Pelše un orķestra priekšā stāsies tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais