"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. jūlijam

© Publicitātes foto

8.lapa

Operas zvaigznes Latvijas skaistākajās pilīs

Šovasar Latvijas kultūrtelpā gaidāms īpašs jaunums: operas mīļotājus gaida atkalredzēšanās ar Aleksandru Antoņenko, Marinu Rebeku, Jāni Apeini, Perīnu Madefu, Sonoru Vaici un Andreasu Baueru Kanabas - četru koncertu ciklā «Kopā», kas izskanēs Latvijas skaistākajās pilīs un muižās.

Pirmo koncertu, kas top sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju un būs veltīts Latvijas mediķiem - pateicībā par pašaizliedzīgo darbu Covid-19 pandēmijas laikā, jau ceturtdien, 16. jūlijā, varēs baudīt gan klātienē Rīgas pilī, gan tiešraidē, kā arī «LMT Straume» arhīvā. Uz koncertu klātienē tiks aicināti tikai medicīnas darbinieki, kurus uzrunās Valsts prezidents Egils Levits un viņa dzīvesbiedre Andra Levite, bet muzicēs tenors Aleksandrs Antoņenko un pianists Reinis Zariņš.

31. jūlijā Rundāles pilī gaidāms pasaulslavenā soprāna Marinas Rebekas koncerts.

14. augustā Melngalvju namā koncertēs baritons Jānis Apeinis un soprāns Perīna Madefa.

27. augustā Jelgavas pilī uzstāsies viena no Latvijas publikas iemīļotākajām operdziedātājām Sonora Vaice.

Un šo ciklu noslēgs Andreas Bauers Kanabas ar koncertu 17. septembrī Mazajā Ģildē Rīgā.

*Lai 16. jūlija koncertu varētu baudīt pēc iespējas vairāk mediķu un sabiedrība kopumā, ikviens interesents Latvijā un pasaulē to bez maksas varēs noskatīties tiešraidē - pulksten 19 LMT viedtelevīzijā, lietotnē «LMT Straume» un «Facebook». Koncerta audioierakstu veiks «LR3 Klasika».

Uz koncertiem klātienē un tiešsaistē biļetes iespējams iegādāties: www.bilesuparadize.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais