"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 11. līdz 17. jūlijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Gorans, Judins un Rancāne K. K. fon Stricka villas dārzā

Trešdien, 15. jūlijā, pulksten 19 K. K. fon Stricka villas dārzā uz koncertu aicina dziesminieks Goran Gora un duets «Stanislav Yudin & Asnate Rancane».

Pēc sešu gadu pauzes dziesminieks Goran Gora šā gada aprīlī izdeva savu piekto albumu «Renesanse». Jaunā albuma skanējums licis jaunos aranžējumos ietērpt arī mūziķa līdzšinējo daiļradi, ko Goran Gora izpildīs kopā ar saviem ilggadējiem skatuves partneriem - multi-instrumentālistu Mārtiņu Miļevski un basģitāristu Valteru Sprūdžu.

«Stanislav Yudin & Asnate Rancane» ir neparasts pašmāju etno minimālistiskās mūzikas duets, kurā saspēlējušies džeza kontrabasists Staņislavs Judins un tautas mūzikas apvienības «Tautumeitas» vadītāja Asnate Rancāne. Staņislavs Judins meklē iedvesmu etniskajā, tautas mūzikā, Asnate Rancāne - improvizācijā. Kopskaņa rodas, savienojot Staņislava improvizācijas un kompozīcijas ar Asnates zināšanām par etnisko mūziku un folkloru. Oriģinālmūziku ar tautas tekstiem dueta repertuārā papildina tautas melodiju apdares. Kopīgu eksperimentu laikā, izmantojot neparastu tehniku un improvizējot, abi mūziķi ir atraduši savu īpašo skanējumu un stilu, kā rezultātā tapis albums «Op. 2», kas iezīmēja jauna posma sākumu abu iesaistīto mūziķu karjerās.

* Ieeja pasākumā no pulksten 18. Bērniem līdz 14 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais