Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūlijam

© Publicitātes foto

7.lapa

«Vēstules rokrakstā smalkā» Horna dārzā

Piektdien, 10. jūlijā Horna dārzā Jūrmalā gaidāms aktrises un dziesminieces Raimondas Vazdikas jaunā mūzikas albuma «Putnu būrītim jumts norauts» ieskaņas koncerts - «Vēstules rokrakstā smalkā».

Koncertā kopā ar Raimondu Vazdiku uzstāsies dziedātāja Ieva Akuratere un ģitāriste Ilze Grunte. Sirsnīgais un savdabīgais trio ir veidojies, kopīgi muzicējot un jau daudzu gadu garumā izspēlējot Raimondas Vazdikas režisētās muzikālās izrādes «Austrumu Robežā» - «Vārnu ielas romance», «Viņi dejoja 100 vasaras» un krievu dziesmu vakaru «3 māsas un neatvairāmais Harmss», kas šoruden tiks spēlēta jau 500. (!) reizi. Šādā «māsu» sajūtā un absolūti latviskā gaisotnē arī tiks pavadīts 10. jūlija vakars. Raimondas Vazdikas jaunā mūzikas albuma dziesmas ir aranžējusi Ilze Grunte. Ierakstā piedalījušies vairāki izcili mūziķi, un dažas dziesmas iedziedājusi arī Ieva Akuratere - tās tad arī tiks nodotas klausītāju vērtējumam.

Katra dziesma, kas izskanēs koncertā, ir dziļi personisks vēstījums, meklējot būtisko gan redzamāko latviešu dzejnieku, gan pašas dziesmu autores Raimondas Vazdikas dzejas rindās. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt dziesmas arī no aktrises iepriekšējiem albumiem «Labākās dienas» un «Neatskaties».

*Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais