Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. jūlijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Kormūzikas koncerts «Uz jasmīnu spilveniem» ābeļdārzā

Sestdienas, 4. jūlija, vakarā pulksten 18 senā ābeļdārzā Vecumnieku novada Bārbeles pagasta Kalnzemniekos notiks Rīgas kamerkora «Vox Animae» mīlestības tematikai veltīts kormūzikas koncerts «Uz jasmīnu spilveniem».

Koncerta programmu veido īpašām noskaņām bagātas latviešu komponistu dziesmas, kā arī tautasdziesmu apdares. Muzikālajam materiālam cauri vijas daudzveidīgā, netveramā, bet visu apņemošā mīlestības tēma.

Koncerta veidotājiem īpaši tuva ir Imanta Ziedoņa daiļrade, tāpēc muzikālos priekšnesumus paspilgtinās dzejnieka epifāniju un dzejas rindu lasījumi.

Šis ir koncerts savējiem, taču tas nebūt nenozīmē, ka tikai koristu radiem un draugiem - arī visiem tiem, kuriem ir tuva kormūzika, tuvs Ziedonis un tiem, kuri vasaras vakarā vēlas apsēsties uz līdzpaņemtās sedziņas skaistā ābeļdārzā un baudīt atmosfēru, apkārt notiekošo un kopā būšanas prieku. Tā kamerkora dziedātāji raksturo šodien, 4. jūlijā, gaidāmo notikumu.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja - Sindija Druva, diriģente - Jolanta Čeiča-Kalniņa.

*Ieeja bez maksas.

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais