Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 27. jūnija līdz 3. jūlijam

© Publicitātes

5.lapa

«Laikmetīgās trešdienas» Tallinas ielas kvartālā

Publicitātes

No trešdienas, 1. jūlija, un tupmāk ik trešdienu no pulksten 18:30 līdz 22 daļa no Tallinas ielas kvartāla pārtaps par mūsdienu mākslas, mūzikas, dejas un dzejas kultūrvietu.

Projekta kopējā iecere ir veidot plašu un mākslinieciski augstvērtīgu pasākumu programmu, kas norisināsies līdz 16. septembrim, mūsdienu kultūras baudītājiem ļaujot izvēlēties, apmeklēt dažādu mūziķu, dzejnieku, dejotāju performances un apskatīt trīs vērienīgas mākslas izstādes.

TREŠDIEN, 1. jūlijā, būs iespēja:

- apmeklēt koncertu, kurā uzstāsies mūziķis Deniss Paškevičs ar solo projektu «TENKA», kas tulkojumā no japāņu valodas nozīmē «debesu uguns». Tā ir Denisa Paškeviča otrā puse - modulārā pasaule. Viņš ir multinstrumentālists un komponists, kas «TENKA» mūzikā apvieno džeza un mūsdienu ritmiskās mūzikas skaņas.

- aplūkot performatīvo izstādi, ko veidos Tallinas ielas kvartālā rezidējošās jaunās, nepieradinātās mākslinieces Aina Bikše un Lidija Zaneripa.

- noskatīties laikmetīgās dejas izrādi «Bērnības sapnis» horeogrāfes Agneses Bordjukovas izpildījumā, kas ir stāsts par personības veidošanos. Tā ir pieaugušā refleksija par saikni ar savu pagātni, kura formē un nosaka rīcību, kas atspoguļojas arī šodienā.

TREŠDIEN, 8. jūlijā, «Laikmetīgās trešdienas» programmu veidos:

- koncerts ar muzikālo apvienību «KonBrio», kura sastāvā muzicē Aigars Raumanis (saksofons, elektronika), Rūdolfs Pēteris Rubenis (saksofons, elektronika), Miķelis Dzenuška (marimba, perkusijas, elektronika) un Sigvards Dižais (sitaminstrumenti) jeb mākslas mīlētāji, kuri nebaidās eksperimentēt jau esošo mūzikas tradīciju pamatā. - dzejas performance, ko sniegs dzejnieks un jaunās literātu paaudzes pārstāvis Raimonds Ķirķis, sadarbojoties ar literātu Lauri Veipu.

- Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas performatīvā izstāde.

TREŠDIEN, 15. jūlijā, «Laikmetīgās trešdienas» programmā:

- uzstāsies stīgu kvartets «SPONTE», ko veido orķestra «Sinfonietta Rīga» koncertmeistare Marta Spārniņa, pirmo vijoļu grupas mūziķe Liene Neija-Kalniņa, altu grupas koncertmeistars Ivars Brīnums un Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars Ēriks Kiršfelds.

- būs skatāma interaktīva laikmetīgās dejas improvizācija «Šeit un tagad» Katrīnas Albužes solo izpildījumā, kuras norisi, noskaņu un dejotājas izaicinājumus veidot palīdzēs skatītāji.

- vēl pēdējo reizi būs iespējams apskatīt unikālo, īpaši «Laikmetīgajām trešdienām» veidoto Ainas Bikšes un Lidijas Zaneripas mākslas izstādi.

*Ieeja pasākumos tikai ar iepriekšpārdošanā iegādātām biļetēm. Biļetes un plašāka informācija par «Laikmetīgajām trešdienām» un Tallinas ielas kvartālu - www.tallinasielaskvartals.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Acīs riesās laimes asaras, kad lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas skrejceļa. Es atkal braucu uz savu mīļo Itāliju. Austiņās skanēja dziesma “Chi vediamo a casa”, latviski tas nozīmē – tiksimies mājās. Vienmēr, kad braucu uz Itāliju, ir bijusi sajūta, it kā es atgrieztos mājās.