"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. jūnijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Katrīna Gupalo Imanta Kalniņa mūzikas programmā

Publicitātes foto

Svinot izcilā latviešu dzejnieka Māra Čaklā 80 gadu jubileju, kas bija 16. jūnijā, jaunā dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo radījusi savu interpretāciju dziesmai «Viņi dejoja vienu vasaru».

Dziesmas «Viņi dejoja vienu vasaru» ieraksts ir priekšvēstnesis Katrīnas Gupalo jaunās Imanta Kalniņa mūzikas programmas koncertsērijai.

Programmā skanēs arī citas iemīļotas Imanta Kalniņa dziesmas: «Dzeguzes balss», «Akāciju palags», «Apvij rokas», «Dūdieviņš», «Tauriņa samtainā smarža», «Sitiet bungas», «Dziesma, ar ko tu sācies», «Mežā», «Alvas zaldātiņi» un citas.

«Apbrīnojami un likumsakarīgi, ka divi tik krāsaini un viens otru papildinoši ģēniji - Māris Čaklais un Imants Kalniņš - satikušies kopīgos mākslas darbos. Šajos svara kausos, kur ir divi lielmiestari, vēlējos pievienot arī savu nelielo artavu - manu «dzeguzes balsi». Vienkārši nespēju pretoties kaut kam tādam,» atzīst jaunā dziedātāja.

Imanta Kalniņa mūzikai veltītā Katrīnas Gupalo koncertprogramma būs dzirdama:

* sestdien, 20. jūnijā, koncertzālē «Zeit», Līgatnē

* 3. jūlijā brīvdabas koncertā Saulkrastu Kultūras namā «Zvejniekciems», kur uzstāsies arī režisors Vladislavs Nastavševs

* 17. jūlijā - «Tu Jau Zini Kur», Rīgā

* 30. augustā - Balvu muižā

* 12. septembrī - Mālpils muižā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais