Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. jūnijam

© Publicitātes foto

7.lapa

Keišs, Strenga un citi aktieri pirmajā «Instagram» seriālā

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvojis Latvijā pirmais «Instagram» seriāls «Fasāde», kas veltīts vientulības tematikai. Piecu sēriju garajā seriālā galvenajās lomās iejūtas aktieri Andris Keišs, Anta Aizupe, Marija Linarte, Juris Strenga un Laura Šterna.

«Digitālās tehnoloģijas padarījušas savstarpējo komunikāciju pieejamāku un intensīvāku, bet cilvēkus - izolētākus un vientuļākus. Seriālam «Fasāde» kā platforma izvēlēti sociālie tīkli, kur visretāk atzīstamies vientulībā, bet visbiežāk tādi jūtamies. Minūti garie stāsti ielūkojas piecu varoņu dzīvēs aiz «fasādes», kas būtiski atšķiras no krāsainā attēla, kas tiek demonstrēts publiski,» saka Latvijā pirmā «Instagram» seriāla režisore Adriāna Roze.

Pirmajā sērijā galvenā varoņa lomā iejūtas Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

«Vientulība tiek uzskatīta par kaut ko ļoti intīmu. Cilvēki mēdz slēpt vientulību un par to nerunāt. Es neesmu dzirdējis nevienu paziņu atzīstam: man ir ļoti vientuļi. Savās lomās esmu daudz saskāries ar vientulības tēmu. Visbiežāk, kad manam tēlam pret sevi ir uzlikti pārāk augsti kritēriji. Atdodoties šādā stāvoklī, tu vairs nedzīvo savu dzīvi, bet visu laiku esi samežģīts - vientuļš,» atzīst Andris Keišs.

*Ikviens interesents šo seriālu varēs vērot sociālā tīkla «Instagram» sadaļā «IGTV».

Saite uz seriālu «Fasāde»: https://www.instagram.com/serialsfasade/

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais