"Neatkarīgā" iesaka: "Top 10" notikumi kultūrā no 23. līdz 29. maijam

© Publicitātes foto

3.lapa

Franču un amerikāņu 20. gadsimta džeza un klasiskā mūzika

Sestdien, 23. maijā, franču un amerikāņu 20. gadsimta džeza un klasiskās mūzikas baudītājus uz kultūrtelpu «Hanzas perons» aicina dziedātāja Katrīna Gupalo un pianists Andrejs Osokins.

Publicitātes foto

Kultūrtelpa «Hanzas perons» šonedēļ uzsākusi ekskluzīvu klātienes koncertstāstu sēriju «Koncerts pirmajā rindā».

Ņemot vērā pulcēšanās ierobežojumus, katru pasākumu varēs apmeklēt tikai 20 klausītāji, tādēļ mākslinieki vienā dienā piedāvās trīs koncertstāstus, kas katrs ilgs 45 minūtes. Pasākumu laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi. Skatītājiem būs atvēlētas vietas pie atsevišķiem galdiņiem. Pie katra varēs sēdēt tikai viens vai vienas ģimenes divi cilvēki. Galdiņi būs izvietoti tā, lai ikviens varētu sajusties kā koncerta pirmajā rindā sēdošs, izbaudot gan lielisku dzirdamību un redzamību, gan acu kontaktu ar mūziķiem.

«Tik ļoti priecājamies par atkalsatikšanos ar saviem klausītājiem!» mirkli pirms koncerta saka dziedātāja Katrīna Gupalo, uzsverot ‒ lai arī šoreiz tie būs tikai 20 klausītāji, iespējams, tieši šī intīmā atmosfēra koncertu plašajā «Hanzas peronā» padarīs par unikālu un burvīgu pieredzi gan mūziķiem, gan klausītājiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Lasāmgabali

Pagājušajā nedēļā, īsi pirms latvju bāleliņu došanās svētku priekos, bija arī kāds nozīmīgs notikums – grupas “Kuba” jaunās plates “laukumi” klajā nākšana. Nozīmīgs, jo: 1) šis ir visilgāk tapušais otrais studijas albums Latvijas mūzikas vēsturē; 2) šī ieraksta idejas tapušas jau gadsimta sākumā; 3) šī grupa fiziski vairs nepastāv, taču tās dalībnieki gandrīz pilnā sastāvā spēja savākties kopā uz plates prezentācijas pasākumu.