Komentāri: "Augšu" nekaunīgā rijība liek domāt, ka kaut kas aizgājis ne tā

harry_s

Gadus piecus atpakaļ daži žurnālisti pacēla tērmu par mūsu mazskaitlīgo politisko partiju ietekmi uz valsts attīstību. it kā sarosījās arī "Delna" un citas NVO. Taču viss noklusa, jo politiķi strikti noraidīja kādas izmaiņas politisko partiju likumā - viņiem šī sistēma ir ļoti ērta, kā tagad varam redzēt. Nav iespējams ko mainīt, jo esošie pie varas nekad to nepieļaus. Varētu reformas rosināt Valsts prezidents, taču viņš arī nācis no tās pašas vides, un iespējams, pat nesaprot, kāpēc ko vajadzētu mainīt. Jānāk kādam līderim no pārējās sabiedrības, kas spētu iekustināt šo lietu.

31.aug Atbildēt
Rolands

Un atkal ir tikai viens vainīgais-VĒLĒTĀJS. Vai tiešām neesam spējīgi saprast , ka OHLOKRĀTIJA un DEMOKRĀTIJA ir pilnīgi pretējas valsts iekārtas, nav pat kopīgu pazīmju.

31.aug Atbildēt
Edgars

Vai spējam saprast, ka objektīvu iemeslu dēļ 1990.g. 18. martā balsojot par demokrātiju, ieguvām ohlokrātiju? Vai tagad nav jāgaida savs "zelenskis"? Latkovska alojas, jo viss notiek tieši tā, kā tam jānotiek - hibrīdkara apstākļos jāmaksā augšu ģenerāļiem 100x vairāk nekā ierindniekiem. Jaunās Eiropas cēlāji, Zelta teļa ideoloģijas nesēji, necīnīsies kā O.Kalpaks. Būsim reālisti!

"Kapitālismā, ko kā valsts iekārtu TF laikos vēlējās vairākums, identificējot to ar labklājības valsti, neizbēgami radās un rodas kapitālisti - jaunbagātnieki, un kādam šajā uzņēmības, riska un sabiedriskā labuma pārdales iekārtā veicas bēdīgāk. Iekārta, ko mēs visi kopā radījām, nav vairs sociālisms, un tajā dzīvo pēc citiem - sacensības - principiem." ( Maija Kūle: Latvija - kas mūs var izglābt?"

31.aug Atbildēt
Rolands atbilde Edgars

Cik saprotu, tu nesaproti jēdziena -OHLOKRĀTIJA jēgu, jo bez vēlētāja cītīgas līdzdalības OHLOKRĀTIJA nemēdz veidoties, jo nav galvenā spēka, jeb virzītāja.

31.aug Atbildēt
IMIK

"Kaut kas aizgājis ne tā"? Tas jau tā pavisam maigi teikts. Patiesībā " ne tā" ir aizgājis praktiski viss. Neviena avīze, neviens mēdijs vairs jau nemaz nevar aprakstīt un apskatīt visu to kas "aizgājis ne tā", kaut raksta un skata katru dienu. Vai kāds vēl vispār var atrast kaut ko kas "nav aizgājis"? Viss ir "aizgājis" un vietā atnācis galīgs tupiks.

31.aug Atbildēt
Vova the Vagabond

Kā tikai visa mums nav: zeme – iztirgota vai ieķīlāta. Rūpniecība, lauksaimniecība un zivjsaimniecība ─ nolaistas pa burbuli. Tūrisma, viesnīcu un restorānu bizness ─ bezcerīgi ripo lejup.... Bankas? Nu, jūs jau paši zināt! Tranzīta un ostu nozares ─ padirstas, bet ļautiņi – kas nomiris, kas aizšmaucis uz neLatviju! Jā, kā tikai visa mums nav!!

31.aug Atbildēt
Valdis atbilde Vova the Vagabond

Kā visa te mums nav !!! Āāā...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kā tikai visa mums nav: zeme – iztirgota vai ieķīlāta.

------------------------------------------------------------------------------------

Vova pat kāju nevar paspert, lai neiebrauktu privātīpašumā !

---------------------------------------------------------------------------------------------

Rūpniecība, lauksaimniecība un zivjsaimniecība ─ nolaistas pa burbuli.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nestrādā nedz Olainfarm, nedz Grindeks, nedz Latvijas Finieris un Stiklaškiedra Valmierā, pienu vispār nevar dabūt, nevar redzēt nevienu apsētu lauku, izņemot Vovas marihuānas siltumnīcu, "Kaija" un Roja neko vairs neražo, jūrā nevienu laivu nevar redzēt, kādas šausmas ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tūrisma, viesnīcu un restorānu bizness ─ bezcerīgi ripo lejup...

Visas atpūtas bāzes izdemolētas, Rīgā nav nevienas(!!!) viesnīcas, un neviena kroga, kur ieiet un ieraut 100 gramus par rubli četrudesmit ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankas? Nu, jūs jau paši zināt!

Vovam kontā apaļa nulle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tranzīta un ostu nozares ─ padirstas,

Vot maitas, nedz krievu gāzi, nedz naftu nekur neved !

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bet ļautiņi – kas nomiris, kas aizšmaucis uz neLatviju! Jā, kā tikai visa mums nav!!

Iziet Vovans no sava šalaša pēc kārtējā razļiva - a-ū, a-ū, neviena nekur nav !

31.aug Atbildēt
Edgars atbilde Valdis

Process turpinās - " Ārvalstīs dzīvo vairāk nekā 400 000 Latvijas valstspiederīgo. Kas pietrūkst, lai atgrieztu pilsoņus atpakaļ? " (Latvijas Avīze)

"...vairāk nekā 90% Latvijas ekonomikas veido ārvalstu kapitāls. Proti - Latvija ir citu valstu ekonomiska kolonija. " ( Igors Zlotņikovs: Kļūsim reiz viena Latvijas tauta! / NRA)

31.aug Atbildēt
Valdis atbilde Edgars

Edgar izstāsti, kas tev pietrūkst?

31.aug Atbildēt
Vova the Vagabond atbilde Valdis

Bet vispār, ak, daiļā marķīze, viss ir labi, viss ir labi...

31.aug Atbildēt
Valdis atbilde Vova the Vagabond

Ak tad draugi tomēr polšu atnesa?

1.sep Atbildēt
Edgars atbilde Valdis

..un zaceni. Pilnīgai laimei daudz nevajag, kā to spilgti aprakstīja K.Skalbe:"Cik zemas, cik zemas bij viņu debesis! Lūk, tur pie viņām bija žāvē­šanai izkārta teļādiņa un izpūsts cūkas pūslis; pret katru ēdēju bija debesīs iesprausta viņa karote, un taisni pār manu galvu karājās bezmens… (KĀ ES BRAUCU ZIEMELMEITAS LŪKOTIES)

1.sep Atbildēt
Valdis atbilde Edgars

Kad iztempsi polšu, iekomentē par savas laimes izjūtām.

1.sep Atbildēt
Madris

Latvijas, tā saucamās elites mērķis ir radīt tādu pašu iekārtu, kā Putina režīms. To viņi, protams, neatdzīst, bet darbības visas ir uz to. Pašlaik bez asinīm, bet mēģinājumi uz cietumsodiem jau ir.

31.aug Atbildēt
IMIK

Nu,nu, tādu pašu? Pārsitīs Putinu pušu ka nemetas.

31.aug Atbildēt
baiba baibiņa

Putina režīms kaut kad izbeigsies. Bet LV saimes siles režīkms, izskatās, ir gandrīz mūžīgs.... Vienīgā cerība, ka beidzot sabuntosies vietējie krievi. Latvieši ir par mīkstu. Otrreiz uz barikāžu karnevālu noteikti neietu.

31.aug Atbildēt
IMIK atbilde baiba baibiņa

Pēc Putina režīma visticamāk ka Krievijai paliks Krima plus vēl četri Ukrainas apgabali, pēc LV saimes siles režīma Ukrainas atbalsta "veiksmes stāsta" Ukrainai paliks mīnus Krima, mīnus vēl četri Ukrainas apgabali, plus 2 ēzeļa ausis no Krievijas Kurskas apgabala.

31.aug Atbildēt
Valdis atbilde baiba baibiņa

Baibiņ,

Neskrien ratiem pa priekšu. Vēl jau tava priekšņiecība uz dumpi nav aicinājusi.

Jo neredz vēl vieglu mērķi, kuru krievu tauta bez problēmām varētu izlaupīt.

P.S.Ja daudz te muldēsi, latvieši, patiešām, zaudēs pacietību. Un tad bikses būs pilnas, kā taviem vaņkām pie Perikopa vai Volhovas.

31.aug Atbildēt
Atis Priedītis

Šobrīd tautai ir vēl atlikusi viena iespēja - pārtraukt klusēt. Lielie masu mediji ir pilnībā pakļauti valdošo kontrolei un objektīvas žurnālistikas patiesībā vairs nav. Atliek sākt aktīvi savu nostāju paust sociālajos portālos un rakstu komentāros. Kaut kas var sākt mainīties tikai tad ja cilvēki uzzina patiesību. Un to publiskot pagaidām vēl ir iespējams.

31.aug Atbildēt
Valdis

Tevi pilnībā saprotu, taču tās ir tikai ilūzijas.

Jo, redz nav t.s. "revolucionārās situācijas".Jo dzīvot jau var, neviens īpaši badā nemirst un tā apopalipse ir tikai troļlu galvās.

Patiesību jau daudzi zin, vai, vismaz, nojauš.

Bet revolūcijas tagad nebūs, diemžēl, tāda ir cilvēka daba.

P.S. Tas nenozīmē, ka nevajag rakstīt un atgādināt. Arī padomju laikā disidenti izdarīja svētīgu darbu. Atgādināja, ka tauta visu redz un atceras.

31.aug Atbildēt
Janis Bērziņš

Šeit der tikai Ķīnas variants ,papiri kāpēc tādas algas,stadions,un kalašņikova automāts ,tā un nekādi citādi,un tai it kā arodbiedribas aizstāvei,kura savā stulbā ugstprātibā pazemoja bērnudārza audzinātājas,tai stadionā piemērot sodu ko Čingizhans izmantoja saviem nepaklausigajiem karavadoņiem ,lielu katlu ar vārošu eļlu,ar Latvijas Valsts naudas resursu izšķērdētājiem ,tikai tā ir jāizrikojas ,un tas jāizdara Valsts Prezidentam.....

31.aug Atbildēt
baiba baibiņa

eh, Janka... ko nu prezidents, tik vien kā ar govīm pafotografēties, kādai mistiskai meitenei palīdzēt no HESa dīķa palīdzēt izkāpt. Gaidām, kad kaķītim no koka palīdzēs nokāpt.

31.aug Atbildēt
labus

— varbūtējā sistēmas evolūcija ... nez tik kur paši tagad esam ? ;)

~ ohlokrātija → ~ plutokrātija → ~ fašisms

31.aug Atbildēt
brīvdomātājs

... jeb "prastais pletīzeris" ar :) padomu Atim Priedietim... ja, Kungs ...Jūs neapmierina LV likumi, jeb saskatiet klūdas to pārvaldībā, tad Jums jāgriežas pie LR Augstākās Tiesas Senāta ...Un, JUDIKATŪRAS un ZINĀTNISKI ANALĪTISKĀ NODAĻA - SNIEGS APSKAIDROJUMU

31.aug Atbildēt
IMIK

Nekur nav jāgriežas!

Kāda jēga griezties pie tiem kam kļūdas LV likumos un to pārvaldībā būtu pirmajiem jāredz pēc saviem amata pienākumiem? Kāda jēga griezties pie tiem kas mierīgi sēž savos amatos un neredz vai vienkārši negrib redzēt pat acīmredzamas kļūdas likumos un to pārvaldībā? Kas savos amatos neredz acīmredzamo lai palasa avīzes vai, pie bada, kaut vai tos pašus komentārus palasa. Lapsa jau regulāri griežas pie šiem un tik pat neregulāri visādas diktatūras un analītiskās nodaļas viņam kaut ko diktatoriski un zinātniski ne maz ne analītiski kaut ko atvāvuļo.

Kāda jēga?

31.aug Atbildēt
Arturs Ozols

Kad tavs priekšnieks saņem 10 reizes vairāk ,protams , tas kaitina. Bet tā ir gan ES valstu ,gan jo īpaši ASV ikdienas prakse. Tekstos par šo tēmu lasāms ,ka ir valstis kur VIDĒJI priekšnieki saņem 10-15 reizes vairāk . ( skat. Average Solary pa valstīm ) . Atveru Latvijas csp tabulu DSN010 un 010m. Noskaidrojas īpatna aina . Jaunākie ir jūnija dati ,tad lūk Latvijā nodarbināti esot bijuši 826570cilveki , bet atalgojumu ir saņēmuši 779134 ! Tātad , bez atalgojuma esot nodarbināti 47436 cilvēki !!! Publiskajā sektorā bez algas bijuši 11731 darbinieks ??? Saprotu ,ka valstī bez dalības tirgū eksistē ap 45000 zemnieku saimniecību. Tāds viņu dzīves veids naturālajā saimniecībā , bet ja tur pensionārs , tad PVN viņi tāpat maksā un arī tad ,ja privāti sestdienas tirgū pārdod pa gurķim vai citiem zaļumiem un ogām , pēc tam pašiem iepērkoties tirdzniecības regulētajās vietās . Tabula par lielajām algām, par kurām raksta "6000 eiro/mēnesī un vairāk " , uzrāda , ka valstī sabiedriskajā sektorā tikai 3550 , bet privātajā sektorā - 11731 cilvēku . Privātie pelna paši , gan kā algu ,gan kā ienākumu no ieguldītā kapitāla , publiskajā sektorā runa ir par atalgojumu , kura lielumu veido no savākto nodokļu summām . No teksta izriet ,ka nīgrums ir radies par publiskā sektora 3550 darbinieku - vadītāju , atalgojuma lielumiem ! Tas patiesi nav nekas īpašs uz ES fona . Mūsu nabadzībā , kur ap minimālo algu "grūstās" 121672 darbinieki ,bez šaubām , ir par ko padomāt , domāt ,bet ne apskaust ...

31.aug Atbildēt
Arturs Ozols

Jautājums ? Nule ziņo ,ka IKP pieaugums ir 0,3% !!! Uz kāda pamata publiskā sektora atalgojuma lielo algu pieaugums ir pie 8,5% ,un plāno ,ka būšot 2,7% ! Jābūt vienkāršai sakarībai , palielinājums ne vairāk par IKP pieauguma procentu .

31.aug Atbildēt
IMIK

Nu te jau nemaz nebūs tas ka kaitina tas ka priekšnieks saņem 10 reizes vairāk. Drīzāk te būs tas ka kaitina tas par ko saņem 10 reizes vairāk. Vai par to ka priekšnieks ir 10 reizes dumjāks par padotajiem un padotos dzen izmisumā ar to vien ka tikai traucē strādāt, nesamērīgi traucē strādāt ar milzīgo birokrātiju, kas visur cenšas ielīst, visu uzskaitīt, pierakstīt, izsekot un pēdējo gribu kaut ko darīt izspiest.

31.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Jā, varam vien izbrīnā paraustīt plecus! Izrādās, ka augstāko varu Latvijā vairs nerealizē Saeima, bet gan SEPLP - mediju astoņkājis. Šie mierīgi, bez sekām var ignorēt Saeimas lemto par valsts drošības jautājumiem, var atklāti uzspļaut visiem un katram - Valsts prezidentu ieskaitot. Saeima ilgstoši, dažādu aptaurēto spiediena rezultātā arvien ir atteikusies no varas, to deleģējot dažādiem kantoriem. Saeima, ja vadāmiem pēc pašas Saeimas pieņemtajiem likumiem, vairs nevar atbrīvot no amatiem amatpersonas, kuras tā ieceļ (izņēmums - valsts prezidents, to vēl var). Saeima nevar bez īpašām procedūrām atcelt no amata guļošo ģenerālprokuroru, AT priekšsēdētāju, aplūkotā astoņkāja amatos ieceltos, utt.. Saeima vairs nav augstākā vara, lūk, paradokss!

Nevaru piekrist, raksta autoram, ka pie visa vainojams vēlētājs. Nē, ne vēlētājs, bet gan tautas tā saucamais inteliģences slānis, tie ir tie, kuri parakstīja uzsaukumu - Levitu par prezidentu! Atrodam šo sarakstu internetā, tur mēs ieraudzīsim tādus uzvārdus, ka atkal jāpaliek ir mēmam. Piemēram - Māra Zālīte, dzejniece, prozaiķe, un kas tik vēl nē, kaudze citu, pat valsts godalgotu personu. Latviešu tautai ir ļoti zems inteliģences slānītis, kas spētu ietekmēt tautas domas un dažādu varu uzvedību.

Kas varētu glābt situāciju? Domāju, ka tikai Valsts prezidents, ja vien viņam būtu, kā smejies, pauti!

31.aug Atbildēt
Atis Priedītis

Latvijā ir iespējama pilnīgi unikāla, nekad vēl nebijusi revolūcija. Saprotot, ka lielajos masu medijos aprakstītie un slavinātie cilvēki ir šī režīma "noderīgie idioti", sākt masveidīgi šos cilvēkus ignorēt. Un visvairāk tas ir iespējams radošo cilvēku pasaulē. Kaut vai rakstniecībā - atzīt bēdīgo faktu, ka visi oficiāli atzītie dzejnieki un rakstnieki kalpo pie varas esošo interesēm. Un sākt pirkt un lasīt neatzīto, noklusēto un aizliegto autoru grāmatas pilnībā ignorējot tos, kuri ir ļoti ērti iekārtojušies pie tās pašas "siles" kā politiķi. Tā būtu ļoti neparasta revolūcija un iespējams, ka vienīgā iespējamā šajā situācijā. Varbūt šādā veidā izdotos glābt gan Latviju kā valsti, gan latviešus kā tautu no aiziešanas nebūtībā.

31.aug Atbildēt
Valdis

Vēlreiz Arti !

Saprotu tavas vēlmes, bet, atkal, tās ir tikai ilūzijas.

Nu nelasīsi tu tos, kas ir pie siles ! Nu un? Tas viņus no siles atbīdīs vai kā?

Glābt Latviju var tikai veselais saprāts, gan jau situācija radīsies.

Kā saglabāt veselo saprātu, šķiet mūsu tauta nav jāmāca.

31.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Doma par ignorēšanu laba, bet nerealizējama, jo parastā tauta ir parastā tauta, viņa spēj tik klausīties ko varas nopirktie, ar dažādām naudiņām pielabinātie, pārgudri runā. 70% kultūras darbinieki, 90% no Latvijas PSRS laikiem vēl esošie, ir nelieši, kuri zina no kādas siles lok, un kāda dziesma ir jādzied!

31.aug Atbildēt
Atis Priedītis atbilde Valdis

Cilvēkiem beidzot ir jāsāk visu saprast. Šobrīd ir sociālo portālu vide un ir komentāru rakstīšanas vide. Agrāk nekas tāds nebija un cilvēkiem jāmācās šīs iespējas izmantot. Šī vide ir ļoti spēcīgs ierocis un dod iespēju kaut ko mainīt uz labo pusi bez "asins izliešanas".

31.aug Atbildēt
Frīdrihs 1

Nav ko gaidīt Laimes lāci - 150 tūkst. parakstus par Saeimas atlaišanu. Latvijai vajadzīgs jauns "Ulmanis" (ne tas bikšu tīrītājs) ar visām izrietošām sekām

31.aug Atbildēt
Atis Priedītis

Nevajag jaunu "Ulmani". Jāsāk ar masu mediju sakārtošanu. Tiem jābūt pilnībā neatkarīgiem un ar iespēju bez bailēm rakstīt pilnīgi par visu. Nedrīkst būt "notikumi par kuriem rakstīt aizliegts un cilvēki, kurus drīkst tikai slavināt".

31.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde Atis Priedītis

Zināšanai! Neatkarīgi mediji varbūt tikai privātie mediji!

31.aug Atbildēt
Frīdrihs 1 atbilde Atis Priedītis

Un kas tos medijus sakārtos?

31.aug Atbildēt
Atis Priedītis atbilde Frīdrihs 1

Šādiem medijiem ir jārodas pašiem. Sociālie portāli ir ļoti labs piemērs kā viss var notikt. Portāls draugiem.lv iespējams, ka savā laikā tika radīts lai turpinātu VDK kundzību Latvijā. Spilgts piemērs - visas šajā portālā esošās ar dzeju saistītās grupas gandrīz pilnībā ir pārtraukušas darboties jo tajās virsvadību uzņēmās VDK iedeju īstenotāji. Gandrīz visas ar dzeju saistītās aktivitātes pašlaik notiek feisbukā, jo tur ir iespēja nobanot agresīvos dzejnieku kritiķus.

31.aug Atbildēt
Kalamburs atbilde Atis Priedītis

Kad sapņo - aizver acis! Savādāk smieklīgi izskatās!

31.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Kultūras ministre ir paudusi publisku atbalstu gan pieteiktajam valdes locekļu skaitam, gan atalgojumam! Jautājums, kurš un kad ir uzklupis šai slimajai ministrei, šai stulbajai valdības pārstāvei? Kur ir Saeimas opozīcijas partijas, kur ir valsts prezidents, kurš varētu diplomātiskā veidā mudināt premjeri patriekt šo ministri no valdības? Nav. Niedrēs tik vējiņš pavējo!

31.aug Atbildēt
Edgars

Katrs savā vietā, visi Eiropas Savienības veidošanas darbā! Kaut kas nav kārtībā? Noskaidros, iegrāmatos un paziņos! Baudiet dermokrātiju, pilsonīši.

"Kā zināms, izmeklēšanu par speciālajiem lidojumiem prokuratūras uzraudzībā turpina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Siliņa intervijā "KNL?" gan apgalvoja, ka viņas izmantotais reiss neesot izmeklējamo gadījumu skaitā." ( Piektdien pievakarē, ne sestdienas rītā – pārdesmit tūkstošus dārgāk: kāpēc Evika Siliņa no Briseles atlidoja ar specreisu? / lsm.lv)

31.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde Edgars

Kādēļ viņa vispār lidoja uz Briseli, arī tāds ir jautājums!?

31.aug Atbildēt
Madris atbilde Guntis Akmeņkalns

Kāpēc nelidot, ja var lidot! Starpība tāpat nekāda, tur izlems tāpat.

31.aug Atbildēt
IMIK

Nu bet, kāpēc gan lai "augšas" nerītu ja "apakšas" ir veiksmīgi trijās priedēs apmaldinātas? Tā teikt, kamēr "apakšas" maldās, tikmēr "augšas" rij.

31.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

IMIK, kas jauns Krievijā, tur augšas nerij, tauta nemaldās divās priedēs?

31.aug Atbildēt
IMIK atbilde Guntis Akmeņkalns

Nu to jau tā nemaz nevar pateikt jo informācijas plūsma no turienes uz šejieni ir stipri apslāpēta. Kas attiecas uz Putinu tad no malas izskatās ka pats Putins gan lieliski orientējas trijās priedēs, ne jau par velti viņam tādi teritoriāli ieguvumi spīd.

31.aug Atbildēt
IMIK atbilde Guntis Akmeņkalns

Katrā ziņā ģimeniskās un seksuālās lietas Krievijā ir daudz tīrākas, Rietumu ekonomiskais pārākums ir attiecīgi novērtēts un ar taktiskajiem kodolieročiem nonivelēts, apakšām skats uz nākotni tiek dots skaidrāks. Atšķirībā no mums kam nākotnes redzējuma vietā acu augstumā tikai viens liels Krievijas bubulis.

31.aug Atbildēt
Valdis atbilde IMIK

Neskatoties uz to, ka informācijas plūsma no turienes ir ierobežota(IMIK apgalvojums iepriekšējā komentārā), par seksuālajām, ģimeniskajām, kodolieroču un nākotnes lietām krievijā IMIKs ir labi informēts.

Secinājumus izdariet paši.

1.sep Atbildēt
Kalamburs

/liek domāt, ka kaut kas aizgājis ne tā/

Es uzskatu, ka viss ir aizgājis tieši tā kā bija plānots. Un nekā savādāk tas nemaz nevarēja aiziet. Jo latvietis ir bijis vai nu kalps vai sīksaimnieks (kad viņam to atļāva), padevīgs un pakļāvīgs jau no senseniem laikiem.

Ne velti autors tika pieminējis Trampu. Tikai lieta tāda, ka Latvijā nav un nebūs ne "trampa", ne "ulmaņa", jo to vienkārši nepieļaus un, piedevām, neatradīsies vairāk par tūkstoti tā saucamo vēlētāju, kuri būtu gatavi sekot, atbalstīt un cīnīties par kaut ko, jo kalps ir priecīgs par drupačām, kuras tam tiek atmestas no kunga galda. Kalps ir padevīgs savam kungam un ražo nākamos kalpus, kas kalpos esošo kungu pēcnācējiem.

Kad "dižķibeles" laikā, Dižkomisārs Valdis izvērsa totālāko genocīdu pret Latvijas iedzīvotājiem, vai kāds iepīkstējās? Nē! N-simts tūkstoši sakravāja somiņas un devās meklēt citus kungus.

Par ko brīnamies?

31.aug Atbildēt
Valdis

Un kā tad "totālais genicīds" izpaudās?

1.sep Atbildēt
Madris

Krievijā nemaldās, tur visi tic Putinam. Vienīgi tur Putinu kārtējo reizi rietumi "nadūļi". Toties mums Kariņš katram pensionāram piesvieda vienreiz 200eiro, un vislielāko indeksāciju. Tas nekas, ka sev algā pa vairākiem tūkstošiem par zeķubikšu pārdošanas aizliegumu. Pie tam zeķubikses aizliedzis Citkovskis, viņš nav kārtējo reizi zinājis. Vai nav līdzība ar Putinu?

31.aug Atbildēt
Valdis

Madri, nevajag rakstīt muļķības rakstīšanas pēc.

Visi tāpat zina par zeķubiksēm, sniegs lāpstām u.t.t. kovida laikā un, bišķi paštukojot, var izdomāt, kāpēc tas radās.

1.sep Atbildēt
Gunārs

nekas te nav iespējams un nekas nenotiks, ja nu vienīgi kādi ārzemju kungi iežēlosies par mums un sakauninās mūsējos. Par to, ka kaut kas nav "tā". Kad tad ir bijis "tā", kaut kā neatceros? Varbūt ne tādi, ka nekad nesanāk "tā"? Kaut gan pēdējie valdības soļi man patika. Bet pakaļas dziļumu tas pagaidām maz ietekmē.

31.aug Atbildēt
Valdis

Par kādu pakaļu iet runa?

Tavējo?

1.sep Atbildēt

Komentēt