Komentāri: LTV pārņem no Krišjāņa Kariņa šķība meldiņa vilkšanas prasmes

Inga Gavena

Labs kopsavilkums. Mani interesē kuri būs tie debatētāji.. krieviski par Latvijas un RS nākotni... Rosļikovs un Ždanoka????? vai tās divas kundzītes kurām šķiet ka karu Ukrainā sākušas abas valstis un krievija nav agresors... stāstīs kādi mēs esam rusofobi un ka krievija jau tikai pret nacismu cīnās???? šos uzskatus popularizēs LTV????? tai skaitā par manu nodokļu naudu???? ESMU PRET

16.mai Atbildēt
grigorijs

2014 gadā ASV vēstniecība veica ukru zemē bruņotu valsts apvērsumu. Pie varas Nulanda ielika nacistus. Ne ? Bandera, ukru elks, kas viņš tāds ? SS divīzijas Galīcija / tā, kas šāva cilvēkus un dedzināja ciemus Baltkrievijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā / veterānu stāvot kājās , ar ovācijām sveic zeļa un kanādiešu liberasts , piebalso kanādiešu parlamenta deputāti..tas jau nav nacisms un tā slavināšana?

16.mai Atbildēt
IMIK atbilde grigorijs

Nu labi, grigorij!

Labi ka esi pagaidām nezināms un cerams ne tik viegli atrodams, varbūt ka tādejādi Tev nekas nebūs. Bet tā, Tu esi nepareizi atbildējis uz labi sagatavotu klupināšanas, kancelēšanas jautājuma sagatavi, samazgu spainis negatīvu viedokļu veidā kaut kur priekš tevis noteikti ir sagatavots. Tātad, kā saka, tikai parādies.

16.mai Atbildēt
grigorijs

Ja jau pieminēt rakstā Māru Zāļīti......varbūt benčikam ir kāds skaidrojums, kāpēc bijusī LKP CK / latvju kompartija, ja kāds aizmirsis/ darbone tik naidīga pret krievu valodu ? Tagad mārīte pie pindosu siles, visiem jārunā angļu mēļē?

16.mai Atbildēt
Ainārs Bušs

Neiet runa par angļu valodu. Vienkārši visiem pilsoņiem ir jāprot latviski.

16.mai Atbildēt
IMIK atbilde Ainārs Bušs

Priekš kam tik kategoriski? Viens vai divi pilsoņi taču varētu latviski arī neprast, no tā taču debess nenogāzīsies?

16.mai Atbildēt
Jānis

grigorij -- nu kur tev tik aprobežota iztēle?

16.mai Atbildēt
IMIK

Cilvēciskā morāle brēc par šo rakstu.

Valodas patrioti ir sagājuši ripā un domā ka valodas nešana ir citu valodu lietošanas apkarošana, vai vismaz vienas citas valodas lietošanas apkarošana. Absolūti meli ir ka krievu valodas lietošana ir divvalodības veicināšana un informatīvās telpas šķelšana. Tad jau drīzāk greizās valsts valodas pamatnostādnes ir tās kas veicina divvalodību un informatīvās telpas šķelšanu. Varbūt ka pat vēl trakāk, varbūt ka valsts valodas pamatnostādnes, ja tās ir tādas kā rakstā aprakstītas, pašas ir morāli neveselīgas un ved uz amoralitāti un citām tādām sliktām lietām. Kā saka, segregācija un fašisms, utt. jau nekur dziļi parasti nesnauž.

Kas attiecas uz jautājumu par kara sācēju Ukrainā tad manuprāt vārda un apziņas brīvība Latvijā jau ir tik zemā līmenī ka uz šādu jautājumu tā īsti jau nemaz vairs nevar sadūšoties atbildēt jo nevar zināt vai pēc tam, kā saka, kaut kas slikts nesekos.

16.mai Atbildēt
Janis Bērziņš

Sen neskatos ,un neiesaku skatities šos LTVmurgus,no tās reizes ,kad mellnā linda gandriz pa muti atrāvās studijā,un šie jau ir kuro reizi aptaisijušies ,ZemeSSargiem vajag ieņemt to studiju ,un uzlikt veto ,kā nekā rit karš,un ne jau kādām rusfašistu utēm tur ļausim muti virināt.....

16.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

LR Satversmē pamanās iespļaut daudzas valsts amatpersonas, nereti daudz augstākas amatpersonas par te pieminētajām. Un tas nozīmē, ka Kremļa specdienesti nav snauduši, pa šiem brīvības gadiem savervēti simtiem Latvijas valsts nodevēju. Jautājums - ar ko Latvijā nodarbojas valsts drošībnieki? Kādēļ augstos valsts amatos ietiek šie savervētie vai citādi apdalītie?

16.mai Atbildēt
IMIK

Nu bet, viss jau atkarīgs arī no tā cik cilvēciski morāla ir valstiski politiskā atmosfēra valstī. Neviens jau labprāt negrib atbalstīt melus un amoralitāti. Bet ja valstī faktiski nefunkcionē vārda un apziņas brīvība, ko darīt, kur meklēt? Tāpēc nav jau nekāds brīnums ka kāds varbūt kaut ko pozitīvu atrod priekš sevis arī Kremļa atmosfērā. Pie visa tā ka pie mums valda uzskats ka Kremlī, tur jau nu gan, cilvēks brīvi paelpot nevar.

16.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde IMIK

Ir likumi, ir LR Satversme ( augstākais likums valstī), un tie ir jāpilda. Izmainam likumus, un tamborējam citādi. Kremļa atmosfērā, paustajā ideoloģijā var daudz ko labu atrast, bet tas nenozīmē, ka Latvijā atceļas LR Satversme, Valsts valodas likums. Kremļa pozīcija valsts valodas, proti, krievu valodas sakarā ir tādi pati kā Latvijai, ja ne vēl stingrāka. Kremļa ideologu vēršanās pret dažādām, negatīvām izpausmēm rietumu sabiedrībās, mats matā sakrīt arī ar NRA nostājām, bet... Bet tas viss nenozīmē, ka Krievija nav iebrukusi Ukrainā, uzsākusi genocīdu pret Ukrainas tautu. Ja Kremlim nepatīk ASV politika, tas nenozīmē, ka jāi9ekaro citas valstis. Īsi sakot, nejauc rozīnes ar pēļu mēsliem!

16.mai Atbildēt
IMIK atbilde Guntis Akmeņkalns

Es varu pateikt tikai vienu.

Mēdiju uzdevums ir informēt sabiedrību. Pēc iespējas optimālāk un tādās valodās kādās to vislabāk var izdarīt. Informētību nevar likt pretim divvalodības veicināšanai un informatīvās telpas šķelšanai. Tas ir absurds. Ja optimālāk informētību var nodrošināt sašķeltā informatīvā telpā tad ko bļaustīties par šķelšanu, jāšķeļ. Valodas aizsardzībai ir galīgi vienalga vai tā jāaizsargā monolītā telpā vai šķeltā telpā. Valoda ir jāaizsargā savā informatīvā telpā. Uzpūst vienas valodas telpas izmērus uz citas valodas telpas izmēru rēķina - tas taču ar ir tīrs absurds. Tā ir vardarbība.

Tikai Muļķu zemē valodas aizsardzību veic uz informētības rēķina. Normālā valstī rēķini ir divi, informētībai viens, valodas aizsardzībai cits. Kā saka, informētība cīnās pret Muļķu zemi, valodas aizsardzība pret valodas izzušanu. Sarīdīt abas jomas savā starpā, tas nu patiešām ir, kā saka, Kremļa cienīgs darbs. Gunta kungs, ko darāt? Kremļa uzdevumu pildāt?

16.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde IMIK

Diskusijām sabiedriskajos valsts medijos jānotiek valsts valodā. Valsts mēdijiem jāinformē sabiedrību Valsts valodā. To visu pieprasa LR likumi, Satversmi ieskaitot. Tiem neizglītotajiem, kuri Latvijā nesaprot latviešu valodu, jāmācās latviešu valoda, vai arī jāņem palīgos tulkus. Latvijā latviešu valodu saprot 98% iedzīvotāju, kuri ir arī pilsoņi. 2 % pilsoņu, kuri nesaprot latviešu valodu, nesapratīs arī informāciju, kura nāktu no diskusijām krievu valodā. Zināšanai - katrā sabiedrībā ir kaudze cilvēkveidīgo radījumu, kuri nespēj uztvert informāciju nevienā valodā.

16.mai Atbildēt
IMIK atbilde Guntis Akmeņkalns

Valsts valodā protams, tas ir neapšaubāmi. Jautājums ir tikai vai tad citās valodās nemaz nedrīkst, vai tas uzreiz ir likumpārkāpums. Un ja jā tad jautājums ir, kas tie par likumiem un par cik tie atbilst cilvēciskai morālei ja ne valsts mēdiji ne sabiedriskie ne valsts valodā pat iepīkstēties nedrīkst? Pat tad ja iepīkstēšanās ir vērsta uz sabiedrības kopējo labumu?

16.mai Atbildēt
Jānis atbilde Guntis Akmeņkalns

Jānotiek, jāmācās, jāņem... To visu pieprasa... Taču vajag atgriezties uz šīs zemes, reālā situācijā, kur vēl tālu līdz 98%. Tos, kas nepieprot to valsts valodu, var ignorēt, pasūtīt "uz kaimiņvalsti" utt. -- taču būtu žēl, ja mūsu latviskās partijas atstātu LTV tikai tiem aģitētājiem, ko Inga pirmajā komentārā uzskaitījusi, un neaptvertu, ka, ja esi ieinteresēts, lai atbalsta tevi, tātad esi ieinteresēts, lai tevi sadzird, un tad neesi lepns un runā ar viņu tā, lai viņš tevi saprastu. Šī jau nav tā sauktā sabiedrības informēšana pēc principa "kas gribēs, sapratīs, par pārējiem vienalga".

16.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde Jānis

Jāni, man ikdienā nākas sastapties un būt pat kopā ar daudziem krievvalodīgajiem ( vai viņi krievi, vai pārkrievotie cittautieši nezinu). 98 % krievvalodīgo saprot latviešu valodu, kaut neprot runāt! Tagad daudzi cenšas runāt latviski, mācās. Latvijā ir ļoti daudz jauktās ģimenes, pārsteidzoši daudz, un visām šīm ģimenēm būtu jālatviskojas. Un arī šī iemesla dēļ, diskusijām valsts plašsaziņas ļīdzekļos jānotiek valsts valodā. Viss ir tik vienkārši, ja nenodarbojas ar demagoģiju.

16.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Kādēļ gan neuzrakstīt iesniegumu Drošības policijai un nepalūgt šiem likumā noteiktajā kārtībā paskatīties ar ko pēdējos divus gadus komunicējušas Priede, Brauna tālsaziņas līdzekļos, ārpus darba, utt.., varbūt šīs amatpersonas kāds kremlins ar šantāžu piespiedis tik neadekvāti rīkoties? Nezinu par Priedi, kas viņš, kur un kuri viņu no kurienes "izvilka", bet Brauna ? Nu Brauna reāli izbrīna!

16.mai Atbildēt
IMIK

Konkrēti, ja runā par priekšvēlēšanu diskusijām. Priekšvēlēšanu diskusijas faktiski ir zināšanu apgūšana par deputātu kandidātiem. Tad ko? Visi lielie valodas patrioti grib teikt ka Latvijā zināšanas drīkst apgūt tikai un vienīgi latviešu valodā? Muļķu zeme, kur tu rodies!

16.mai Atbildēt
Kalamburs

Tie Latvijas vēlētāji, kuri uzskata, ka zināšanas par Latviju pārstāvēt gribošajiem kandidātiem ir jāiegūst krievu valodā, droši var doties uz kaimiņvalsti apgūt šādas zināšanas.

16.mai Atbildēt
IMIK atbilde Kalamburs

Un kas jādara man kas ir ieinteresēts lai krievvalodīgais pilsonis maksimāli pareizi izdarītu vēlēšanās savu izvēli, bet kurš latviešu valodu zin, bet tomēr sliktāk kā savu dzimto valodu?

16.mai Atbildēt
Valdis atbilde IMIK

Tev vēlreiz ir jāpakonsultējas savā troļlu fermā. Gan priekšnieki tev pateiks ko darīt.

16.mai Atbildēt
IMIK atbilde Valdis

Sveiks, sveiks Valdi! Tev ar visu labu.

16.mai Atbildēt
Jānis atbilde Valdis

Valdi -- ļoti greizs un aplams priekšlikums. Vai vari uzrādīt izziņu, ka pats neesi trollis? Ja nevari, tad nelammājis kā trollis, bet runā par lietu un atbildi.

16.mai Atbildēt
Valdis atbilde Jānis

Gan IMIK, gan tu, Jāni, man sen esat pazīstami. Tāpēc arī atļaujos, to, ko atļaujos.

Iedod labāk padomu savam draugam Imkam, kas viņam jādara, lai viņa draugi krievvalodīgie izdarītu "pareizo izvēli". Pats Imka nezina.

16.mai Atbildēt
Jānis atbilde Valdis

Malacis, Valdi, tā turpini, dzelžainā garā uzbraukt citiem, nevis ko saturīgu pateikt. Tā vieglāk. (Bet izziņu tā arī neparādīji.)

16.mai Atbildēt
Valdis atbilde Jānis

Jāni, tev ar loģiku kaut kas nav kārtībā!

Pierādīt var tikai to, kasir, nevis, to kā nav.

Ja tu vēl kaut ko nesaprati no mana komentāra, tad izteikšos daudz izvērstāk. Jānis un IMIK šeit komentāros jau ir sen un viņu pozīcija par jekuru šeit apspriežamu lietu ir diezgan skaidra - tas ir krievu naratīvu virzīšana. Ja Jānis ir visai primitīvs, tad IMIK ir visai īpatnējs tipiņš, kurš šeit var sarakstīt tādas pārgudrības, ka var pat apjukt. Bet tas tikai dēļ tā, lai samulsinātu diskutētājus un jauktu gaisu.

Es jau pat nepūlētos šeit viņu pērles apspriest, bet redzu, ka uz šiem pa laikam uzķeras arī tie cilvēki, kas ienāk šeit normāli padiskutēt. Gunti, vai tiešam tu viņus neatceries?

16.mai Atbildēt
Kalamburs atbilde Jānis

'Jāni', ir tāds teiciens: "Suns zin' ko ēdis!".

Tas par 'jāņiem', "imikiem" un citiem stipendiātiem!

16.mai Atbildēt
Kalamburs atbilde IMIK

Drīksti doties tiem līdzi un "būt ieinteresēts"!

16.mai Atbildēt
Jānis atbilde Valdis

Valdi, bet nav taču tavos šīsdienas komentāros (atvainojos, citus nezinu), ko saprast, jo tajos ir vien apkomentēti citi komentētāji, un piekārtas birkas, nevis ar tavu laikam kārtībā esošo loģiku norādīts, uz ko tad tieši viņu teiktajā lai vairs neuzķeras. Bet palaist nekonkrētus tekstiņus, ko varētu piekārt, nomainot personvārdus, jebkam citu teiktajam -- nu, diez kas nav.

17.mai Atbildēt
Valdis atbilde Jānis

Te jau nav ko apspriest. LTV, aizbildinoties ar savu "ceturto varu", vienkārši pārkāpj vēlešanu likumu par aģitāciju valsts valodā. Protams, ka tas krieviņus satrauc. Bet te nav vietas nekādam diskusijām, izņemot to, vai vīņi palika nesodīti vai nē.

17.mai Atbildēt
Kalamburs

Siliņa nekomentēšot un SEPLP's kaut ko murmina par neiejauktšanos redakcionālajos lēmumos par Eiropas Parlamenta vēlēšanu atspoguļošanu.

Vispār jau īpašus komentārus tas viss neprasa - ir samērā acīmredzams, kas ir kas un par ko!!

16.mai Atbildēt

Komentēt