Komentāri: Kas ir tas, kas iedrošina Krievijas diktatoru Putinu? Pretinieku gļēvums

Atis Priedītis

Vēl lielāks gļēvums ir nosaukt vārdā īsto ļaunuma sakni. Un tā būtu - nepareiza nozīmīgo reliģiju izpratne. Pastāv taču bauslis "Tev nebūs nokaut!", bet daudzos citos šo reliģiju tekstos šī baušļa pārkāpšana tiek attaisnota un pieļauta. Izeja - radikālas izmaiņas reliģiju izpratnē vai jaunas reliģijas rašānās. Tad tādu Putinu izveidošanās vispār nebūtu iespējama.

11.jūl 2023 Atbildēt
Kārlis Rimša

Tas gļēvums (pirms iebrukuma soloties Ukrainai nepalīdzēt, izvedot diplomātus no Kijevas, piedāvājot Ukrainas prezidentam pamest valsti) patiesībā izprovicēja iebrukumu.

11.jūl 2023 Atbildēt
EDGARS

Ja "marksists" Bens atcerētos K.Marksa atziņu par kapitālistu uzvedības izmaiņām, kad viņš sajūt peļņas palielināšanas iespējas, tad viņa atbilde būt savādāka. Karš - tas ir ļoti ienesīgs bizness, taču reizēm tas rada zaudējumus, tāpēc pašlaik tieša konfrontācija ar RU nav izdevīga. Jāatgūst spēki pēc 20 gadus ilgušā kara pret teroristiem. A report from the Costs of War project at Brown University revealed that 20 years of post-9/11 wars have cost the U.S. an estimated $8 trillion and have killed more than 900,000 people.

11.jūl 2023 Atbildēt
EDGARS

"Capital is said by a Quarterly Reviewer to fly turbulence and strife, and to be timid, which is very true; but this is very incompletely stating the question. Capital eschews no profit, or very small profit, just as Nature was formerly said to abhor a vacuum. With adequate profit, capital is very bold. A certain 10 per cent. will ensure its employment anywhere; 20 per cent. certain will produce eagerness; 50 per cent., positive audacity; 100 per cent. will make it ready to trample on all human laws; 300 per cent., and there is not a crime at which it will scruple, nor a risk it will not run, even to the chance of its owner being hanged. If turbulence and strife will bring a profit, it will freely encourage both. Smuggling and the slave-trade have amply proved all that is here stated (Famous quote in Marx's Capital from Thomas Dunning (1799 – 1873) pamphlet, Trades' unions and strikes)

11.jūl 2023 Atbildēt
Juris Seikovskis

Nesaucot lietas savos vārdos, kļūstam par līdzdalībniekiem.

Ja lietas par WW2 tiktu sauktas savos vārdos un ja Krievijā cilvēki to saprastu un akceptētu, tad liliputins pie varas nenoturētos ne dienu. Ar visām no tā izrietošām sekām.

WW2 pirmkārt izraisīja PSRS. FAKTS. Ja Hitlera nebūtu, sovjeti tāpat mēģinātu "savienot visu zemju proletāriešus". Un Hitleru pie varas faktiski izbīdīja PSRS ar Kominternes starpniecību. Bez rietumu piegādem sovjeti pret Hitleru bija "pliku pakaļu". Sovjetu propaganda gan meloja un stāstīja ko citu. Un tā saucamā uzvara sovjetiem nebija uzvara, jo kara mērķi netika sasniegti. Staļins pat atteicās pats pieņemt uzvaras parādi. Vajadzēja pietikt ar pusi no Rietumeiropas.

Lietas savvos vārdos mazliet neērti saukt ir bijušajiem Sabiedrotajiem. Tad jāatzīst, ka pret vienu slepkavu sadarbojās ar otru slepkavu. Bet Latvijā nu gan būtu valsts augstāko amatpersonu līmenī jāpastāsta, ka Vācijai un PSRS iebrūkot Polijā, tika sagatavotas izejas pozīcijas sarkanarmijas karagājienam līdz Gibraltāram, Sicīlijai un Nordkapam. Tikai par to netiek runāts. Netiek atzīts, ka Hitlera uzbrukums PSRS 22.06.1941.g. bija aizsardzības pasākums, jeb preventīvs trieciens. Netiek atzīts paradokss, ka tikai pateicoties Vērmahta pašaizliedzīgai cīņai Austrumu frontē četru gadu garumā, bija iespējama Dziesmotā revolūcija. Varēja iznākt tā, ka visa Eiropa dzīvotu vienā lielā "ziemeļkorejā" un atpakaļ ceļa pie demokrātijas vispār varēja nebūt.

Ja lietas tiktu sauktas savos vārdos, tad nebūtu nekāda kara Ukrainā.

11.jūl 2023 Atbildēt
Ādolfs Nāks

Oi, kā te visi tikai par 2022 februāri. Kas organizēja Maidanu 2013-14 pret likumīgi ievēlētu prezidentu Janukoviču? Maz jau nemaksāja. Un tagad jāmaksā vēl 100-tiem miljardu par kļūdām un jāziezo ap 500 dienā ukraiņu jauniešu. Skumji. Atdodiet Krimu turkiem, un beidziet slepkavot.

11.jūl 2023 Atbildēt
Juris Seikovskis

Ādolfs Nāks! Nenāks, ir atnācis liliputins.

11.jūl 2023 Atbildēt

Komentēt