Komentāri: Kas tas tāds Barklajs de Tolli, un kāpēc Rīgā grib nojaukt viņa pieminekli?

baiba baibiņa

===Viņa mūžs aizritējis krievu impēriskuma, ne Baltijas zīmē=== Kāda vēl Baltijas vai Latvijas zīme skotam Barklajam ap 1800. gadu? Cik var saprast, izcils karavadonis. Kāds sakars ar Rīgu? ===Cēlies no bagātu Rīgas tirgotāju Barklaju de Tolli dzimtas. Pēc dzimtas leģendas viņa tēva dzimta atzarojusies no sena skotu klana, tomēr tiešā senču līnija izsekojama līdz tirgotājam Pīteram Barklajam, kas pēc 1621. gada pārcēlies uz Zviedru Vidzemi un ieguvis Rīgas namnieka tiesības=== Kam inerese, Wikipēdijā var palasīt vairāk. Varbūt pamācīsim igauņus un ieteiksim nojaukt Barklaja de Tolli mauzoleju Jegevistes muižā? Upīts un Sudrabu Edžus? Tumsoņas NAciķi laikam pārāk labi saskata sevi ekonomikā kā Sūnu ciema zēni un saimē kā Dullie Daukas. Atvainojos Daukam, viņš bija drusku sakarīgāks.

9:50 Atbildēt
ir tāds

Tā ir, ja nemācās vēsturi. Vēsturē, īpaši militarajā zināma persona. Bet šķiet mums Rīgā būtu jāceļ pieminekļi Patkulam un Suņu ciema zēniem ar laimes lāci, jo visa mūsu vadošā kliķe to tikai vien dara kā gaida laimes lāci kurš atnāks un viss notiks.

10:12 Atbildēt
Marija Mezha

ja baibiņa mācīts vēsturi un mācētu domāt, tad saprastu - ka militāri veiksmīgu algotņu, kuri kalpoja tam kungam, kurš vairāk maksāja - ir gana daudz. baibiņas prāt - tiem visiem Rīgā būtu jāceļ pieminekļi? :D

10:53 Atbildēt
Valdis atbilde Marija Mezha

Nē, baibiņprāt visiem nē, tikai krievu impērijas varoņiem.

13:25 Atbildēt
ir tāds

Pie reizes es ieteiktu steidzoši lemt par Rīgas lidostas nojaukšanu, jo tā uzbūvēta 70-tajos, gados, tātad padomju, man atgādina par to laiku, pilna sirds kad to iedomājos kur vēl ieraugu. Nojaukt šo padomju objektu un miers! Lidosim no zaļas pļaviņas Spilves pļāvas kur lidosta ka koka būdiņa, toties kā līdz 1940. gadam un nevajag mums nekādas padomju laiku būves. Vēl jau varētu nojaukt visus padomju mikrorajonus Rīgā, tie arī asociejās ar padomju un Krieviju. Visu jaiznīcina, lai nav te nekā kas mums atgādina par padomju laikiem!

10:21 Atbildēt
Marija Mezha

Hrestomātisks piemērs verga domāšanas praugam, kas iegūts ar ilgstošu un rūpīgu seekciju :) Kad Latvijā ienāca sarkanā armija, tad PSRS kungiem nebija nekādu kompeksu "nacionaizēt" un lietot visu bez komleksiem, un ja izodmāja, ka kāds pieminekis neatbils VIŅU ideoloģijai - tad tikai pamēģini iepīkstēsies pret :D

10:39 Atbildēt
Marija Mezha

PS atvainojos par pareizrakstību - telefonā nav ērti rakstīt :)

10:40 Atbildēt
Marija Mezha

Par pieminekli atcers kā tas tika uzstādīts - jau toreiz daudzi izteica izbrīnuptar tā uzstādīšanu, bet tā kā tas tika pozicionēts kā "dāvana" (hm... Trojas zirgs arī bija "dāvana") - tad nu uzstādīja, BET pie uzstādīšanas tika piefiksēts, kā veca sieviņa noliek pieminekļa pakājē kurpes - ja kāds nezina - tas ir vēlējums doties projām :)

10:47 Atbildēt
Valdis

Godātie draugi !

Iesaku jums neielaisties diskusijās ar subjektu vārdā "ir tāds".

Viņš ir nacists, kas cilvēka piederību noteiktai nācijai vērtē pēc DNS analīzēm (lasi - ādas krāsas, galvaskausa izmēriem, attāluma starp acīm un citām iedzimtām pazīmēm, ko nosaka DNS).

Lūdzu skatīt viņa komentārus rakstam "Ukrainas Bruņotie spēki sagādā pasaulei milzu pārsteigumu. Šīs brīvdienas būs izšķirošas."

(Bens Latkovskis)

13:21 Atbildēt
Jānis Derums

Paradoksāli, ka šoreiz par tā iespājamo nojaukšanu nebēdāsies ne latvieši, ne 5.kolona prokrieviskie darboņi, jo arī tiem viņš nav tuvs kā nekrievs un neko nesimbolizē.

13:22 Atbildēt
Valdis

Redz, viņi šeit var bēdāties vai nē.

Priecē tas, ka mēs beidzot paši izlemsim, nevis vaņa un duņa.

13:27 Atbildēt
Valdis

Es vēl saprastu, ja piemineklis tur būtu stāvējis no 19.gs sākuma.

Taču nē. Un, ja viņu atjauno mūsdienās, tad tas noteikti ir zināms ideoloģisks vēstījums.

Raksta esence ir šinī citātā:

"pieminekli atjaunoja Jevgēņijs Gombergs, kurš atrasts “čekas maisā” ar segvārdu “Judžins”. Tas notika laikā, kad Krievijas kultūrtelpas izplešana ārzemēs notika ar dažādiem “maigās varas” paņēmieniem, tajā skaitā Krievijas mākslinieku pasākumiem un Krievijai raksturīgu pieminekļu izvietošanu."

13:24 Atbildēt

Komentēt