Komentāri: Otrais pensiju līmenis nodrošina pensionāriem piecus eiro mēnesī

Valdis

Ne jau par velti no otrā līmeņa izslēdza Valsts Kasi.

28.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Desmitniekā! o rakstu būtu jāpublicē katru dienu, jāizlīmē uz visiem Rīgas stabiem, kamēr Latvijas valdība, Saeima sāk likvidēt šo noziegumu!

28.aug Atbildēt
Leonīds

Raksts tiešam ir trāpīts desmitniekā, to es varu apgalvot kā cilvēks kuram ir ekonomiskā izglītība un jau 25 gadi pieredze investējot akcijās un arī NĪ kādus 15 gadus. Otrai pensiju līmenis ar tā izpildījumu ir domāts „lohiem”. Igauņi izdarīja visu pareizi.

29.aug Atbildēt
Madris

Nemēģiniet, bankas ir stiprākas par Latvijas valdību!

28.aug Atbildēt
Valdis

Tām, vienkārši, ir vairāk naudas.

28.aug Atbildēt
Noriss

Mazliet smaidu un pārdomas uzveda autora "profesionālisms".

Ja pareizi atceros, tad tikai no 1971 gada dzimušajiem bija obligāta iesaiste 2.pensiju. Tagadējie 60.gadnieki ir 1960os gados dzimušie, līdz ar to ne visi un visu ir iemaksājuši.

Par 40.gadniekiem. Vai autors veica pētījumu cik no tiem "nabagiem" vēl vispār ir Latvijā, ņemot vērā, ka aizbraukuši ir simti tūkstoši un ne jau 60-70 gadīgi, bet tieši šīs grupas pārstāvji? Savadāk tāds sētas tantes bla bla bla raksts vien sanācis.

Ja jau emocijas plūda no autora, tad varēja padalīties ar savu potenciālo uzkrājumu un analīzi, nevis skatīties uz sliktāko statistisko variantu.

Nesaku, ka šis pensiju sistēmas risinājums ir ideāls, tomēr, lai pieķertos daudzmiljardu sistēmu graušanai, nepieciešams tam pieiet daudz profesionālāk.

28.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

zināsanai!

Otrās pensijas līmenis, kurš ir obligāts visiem un katram, ir NOZIEGUMS pret valsts finanšu sistēmu, valsts pilsoņiem, iedzīvotājiem, un nu jau pat ES dzīvojošajiem. Tā ir Latvijas varas akceptēta visu apzagšana skaidrā dienas laikā, visu acu priekšā!

Var tikai pabrīnīties par varas stulbumu to neredzot, nenovēršot!

28.aug Atbildēt
Edgars

Tvaika nolaišana (emocijas) jau >15 gadus, kopš Džefrija Somersa un Maikla Hadsona secinājuma: "....Īsi sakot, Latvija kļuva par EK upuri; Eiropas Komisijas bankas darīja visu, lai palīdzētu vietējiem kleptokrātiem un “saviem cilvēkiem” finansēt privatizāciju lielākoties uz ārējā parāda rēķina, neparūpējoties par to, kā šo parādu vēlāk atdot." ( Kā tas notika un ko darīt / Rīgas Laiks, 2009.g. jūlijs)

28.aug Atbildēt
Edgars atbilde Guntis Akmeņkalns

Rīt uz brokastlaiku! Pagaidām var uzdziedāt starpkaru laika LSDSP himnu - "...

Ne cars, ne vadoņi, ne dievi / Mums jaunu gaismu nenesīs. / Tik pašu rokas, pašu spēki / Lems laimi, [Eiropas pensiju nopelnīs] važas saraustī."

28.aug Atbildēt
lasītājs33

Tieši tā, nebija man nekāds 2.pensiju līmenis. Personīgi neviens neaicināja piedalīties. Labi vai slikti tas, tā tāpat ir pagātne.

28.aug Atbildēt
Lija Freimane

Nu nav īsti taisnība. Domāju, ka ir noziegums atdot šo naudu bankām, kuru atskaitēs dzird tikai to, ka ir zaudējumi, banka pelna, bet pensiju fondi zaudē. Tad kāpēc to dara? Kad slēdzām līgumus ap 2002-3.gadu, teica, ka 2.līmeni varēs izņemt arī uzreiz- tā nav. Varēs atstāt bērniem- tā arī nav, tikai īsu brīdi, ja nomirsti, kamēr nav pienācis pareizais vecums :). Daudz melu. Bet man mēneša izmaksa ir ~70eur. Man nebija minimālā alga, tiesa, bet ne arī diži liela. līdz 1,5min algai. Man vairāk nepatīk, ka mēs dodam pelnīt bankām ar mūsu naudu, bet tad, kad ceļas kredītprocenti, tad tās kaut kā nedalās. Tā ir interesanta un neizskaidrota lieta.

28.aug Atbildēt
Edgars

Viss būs. Ja ne 2030.g., tad 100% 2050.gadā! Atcerieties solīto 1989.g. - "...Latvijai ir jābūt humānisma valstij, kurā valda likums, ekonomiska augšupeja un plašas garīgās kultūras attīstības iespējas jebkurai etniskai grupai. " ( LTF Domes valdes 31. maija aicinājums / Barikadopedija.lv)

28.aug Atbildēt
Normunds Grostiņš

Pensiju sistēmas sabrukumu var novērst, izveidojot Valsts Pensiju Fondu, kas nopērk Latvenergo u.c. ienesīgo valsts uzņēmumu akcijas un saņem daļu to peļņas. To piedāvā Latvijas Nākotnes Instiūts.

Pašlaik var apkalpo banku intereses un ienesīgo valsts uzņēmumu akcijas gatavojas pārdot ārzemniekiem.

Valdība, tā turpinot, drīz piedāvās pensijas vecumu 70 ar darba stāžu 100 gadi...

Vairāk neatkarīgas info par šo iniciatīvu u.c.: t.me/pretcheck

28.aug Atbildēt
Normunds Grostiņš

varA apkalpo banku intereses

28.aug Atbildēt
Kоments

Ko tur var teikt.. Laikam jau šaura bezizeja un ar pretīm braucošu vilcienu tunelī.? Nevar galīgi sacīt, ka te nevarēja godīgi nopelnīt pensiju, bet laikam vaina bija izglītībā un kapitālisma sistēmas neizpratnē. Manam tēvam bija britu pirmskara komercizglītība un viņš man jau bērnībā to visu iedzina galvā.Tagad noderēja, bet nūsu likumu taisītāji, patiešām ir pirmklaīgi idioti un rezultāts ir tagad redzms. Ja pareizi prata kalkulēt un rēķināt līdz, varēja sadzūt arī tādu pensiju, kāda ir tagadējā vidējā alga uz ķešu, bet tad gan, nedrīkstēja nevienu mirki atlaist grožus vaļā un saldi dusēt uz ratu bukas.. Otro līmeni pats nepiedzīvoju, jo drīz būs astoņdesmit, bet te jau ir viens pīpis un pārējā sistēma, arī bija tikpat stulba. Pie mūsu tautas mentālās izpratnes, labāka būtu ne pensija, bet gan mūža pārtikas un rūpniecisko preču kartiņas. ar bezmaksas dzīvošanu sociālos mitekļos..

28.aug Atbildēt
Madris

Pensiju sistēma vispār ir nepareizi uzbūvēta. Jauniem cilvēkiem ir daudz svarīgākas lietas. Tās ir , ja deputāti nezin, karjera, ģimene, mājoklis. Visiem jau nav bagāti vecāki. Par pensiju cilvēks sāk domāt pēc 50. Līdz ar to sociālais nodoklis jādiferencē līdz ar vecumu. Variantu daudz.

28.aug Atbildēt
Kоments

Ar tādu uzstādījumu, pat nabagmāju sev nenopelnīsi..! Amerikā nav pensiju, bet gan apdrošināšanas kartes un lai normāli izdzīvotu mūža beigās, šobrīd optimālam uzkrājumam mūža beigās, ir jābūt vismaz ap 1,24 miljoniem dolāru. Kāda tur karjera, vaļošanās un domāšana par bērniem, izklaidēm, ārzemju ceļojumiem un tamlīdzīgi.? Tur vispār darbā neņem, ja tev nav tā apdrošināšanas karte. Krāj viņi no pirmās darba dienas un bez kādām atlaidēm..

28.aug Atbildēt
Edgars atbilde Kоments

Ja nu pēc 6. novembra notiek tas, kas aprakstīts Neatkarīgās rakstā "ASV defolts varētu sašķobīt planētas finanses? "...līdz ar ASV maksātnespējas iestāšanos un neuzticību gan ASV dolāram, gan ASV parāda vērtspapīriem finanšu tirgum zustu daudzi atskaites punkti. Savukārt, ja etalona tēls ir sagrauts, var sekot vispārējas jukas ar grūti paredzamām sekām. Šeit gan būtiski ir norādīt, ka dažādu maksātnespējas scenāriju gadījumā sekas būtu ļoti atšķirīgas - no gandrīz nekādām (reti vairs kurš atceras, ka pagājušās desmitgades vidū naudas tūkuma dēļ darbu īslaicīgi pārtrauca daļa ASV valsts sektora) līdz ļoti smagām - jo ASV vērtspapīri ir iekļauti daudzu centrālo banku valūtu rezervēs, kur kalpo par garantiju citu pasaules valūtu stabilitātei. Tāpat ASV vērtspapīri ir ļoti nozīmīgi pensiju fondiem, un to būtisks vērtības samazinājums varētu izraisīt daudzu pensiju fondu sabrukumu."

28.aug Atbildēt
Kоments atbilde Edgars

Nu ko tur var sacīt, būsim spiesti pirkt juaņu, vai pat tugrikus..? :)

Nav jau pirmā reize un gan viņi izlocīsies, ja vien nesākies pilsoņu karš....

28.aug Atbildēt
Dina Liepa

kaut kas te nelīmējas - vai nu lielākā daļa no apsekotajiem strādā par minimālo, vai arī ieguldīts galīgi greizos fondos, kas nav spējuši aizbērt kovidbedri. Pie algas zem 1000 brutto iemaksa ir 40-50 eur mēnesiī, tātad 500+ eur gadā, ja cilvēks 15+ gados sakrāj 1-2 tk, tad vai nu raksta autors kaut ko ne to skatījies, vai arī lasīt augstāk minētos iemeslus.

28.aug Atbildēt
Dina Liepa

jebkurā gadījumā vismaz tik pat cik iemaksā mēnesī, vismaz tikpat arī saņems atpakaļ pensijā, ja kaut cik jēdzīgs darba stāžs 2. līmeni krājot (15+), tāpēc vēlreiz autoram jāpadraudzējas ar matemātiku, pirms sēj paniku.

28.aug Atbildēt
Edgars

Ne Kluiņa kungs, ne Neatkarīgā paniku nesēj - "Tramps: Ukrainas operācija Kurskas apgabalā draud ar Trešā pasaules kara sākšanos." Ja sāksies iecerētā sieviešu iesaukšana OMD, tad diezin vai pēc 20 gadiem kāds vispār zinās, kas tā tāda pensija.

28.aug Atbildēt
Dina Liepa

pie kam 2. līmeni kaut tūlīt var novēlēt citam, ja liktenis nebūs lēmis pensiju saņemt, tad šī nauda iznāks kā uzkrājoša dzīvības apdrošināšana, kamēr pirmo līmeni - tērēt var tikai pats, kamēr dzīvo, kaut arī iemaksājis būtu 100 tk.

28.aug Atbildēt
Rihards Dāboliņš

Man ir 10 gadu darba stažs ar pārtraukumiem ir uzkrāti 12'957 € ta tad tie kas itkā ir krājuši 20 gadus 45-65 nav nemaz strādājuši Pensiju 2. Līmenis nav orientēts uz to lai tie kam bija 45 gadi nopelni labu pensiju bet gan uz to lai tajā brīdī kas principā ir jau noticis kad darbaspēks ir samazinājies bet pensionāru skaits ir pieaudzis nevajadzētu palielināt pensionēšanās vecuma slieksni bet gan viņi varētu sevi nodrošināt ar pensiju

28.aug Atbildēt

Komentēt