Komentāri: Jelgava pati vainīga, ka traucēja Staļinam iegūt trīs pudeles ar Baltijas jūras ūdeni

Valdis

Nu kārtējais Kluiņa murgs.

Jā, cilvēkam ir apbrīnojamas spējas pārskatīt milzīgu informācijas apjomu īsā laikā un sacept garus rakstus par visdažādākajām tēmām.

Un izdarīt globālus secinājumus, nemaz nepaanalizējot faktus. Kur nu vēl tos pārbaudot.

Nu, protams, Kluini - padomju propogandas rupori ir tik uzticami, tik uzticami !

Nu labi, štrunts par to. Vēsturi bieži ir ietemējušas vēsturisku personu ambīcijas. Tas taisnība.

Taču, kas no tā Jelgavai šodien ?

18.aug Atbildēt
Jānis

Vai Kluiņa kungs nebija arī Padomju laika propagandists? Kā tas ar latviešiem bieži mēdz gadīties.

18.aug Atbildēt
Jānis

Varu teikt tikai vienu. Šodien lasot un klausoties latvijas liberālos medijus var spēcīgi izjust to pašu garu, ko izjūtu lasot "Tēvijas" 1942. gada lappuses, kuri 2 exemplāri ir nokļuvuši manās rokās. Gandrīz bez izmaiņām.

18.aug Atbildēt
labus

.. lasīt par seniem [bet vēl tagad nozīmīgiem] notikumiem ir ļoti interesanti - man prieks, ka autors par tiem raksta.

.. kādi avoti izmantoti, kāds varētu būt paša autora viedoklis var diskutēt līdz pulsa zudumam ...

.. manuprāt vajadzēja drusku pieminēt sarkanarmijas operāciju Bagrations, kad šamie gan sasita visus friču "vaļņus", ieguva milzu teritorijas, bet līdz galam uzstādītos mērķus un termiņus nesasniedza. Jā līdz jūrai (līcim) gan uz brīdi tika, bet Rīga vēl nekrita. Vidzemē šos apturēja kaut kur pie Ērgļiem. Palika koridors, kur mukt nākošajiem emigrantiem, atkāpties armiju grupai Nord.

.. seno Jelgavu žēl ...

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Komunisma rīts un tamlīdzīgās lapelēs ko tik nepublicēja komunisti-aktīvisti! Tas debīlisms tur bija neizsmeļams!

18.aug Atbildēt
Jānis

Tavā paurī debīlisms ir neizsmeļams. Nav lielāku .irsā līdēju kā īstenais latvietis. visiem rietumniekiem pēcpuses ir nolaizītas. Nevienu objektīvu vēstures notikumu skaidrojumu neesmu ne lasījis , ne dzirdējis. Pirmie dzēš otro sacīto un lād otros, bet otrie delete pirmo sacīto un apkruj ar lāstiem pirmos. Un tas jau 80 gadus pēc kara. Cilvēku dzimums. Dievs! Kāpēc tu šo cilvēku dzimumu laidi uz zemes? Kā vieni drausmīgi agresori, tā otri tikpat labi agresori.

18.aug Atbildēt
Valdis atbilde Jānis

Varbūt ir debīlisms, varbūt nav. Varbūt Guntis mazliet pārspīlē, bet, kā jau es rakstīju, padomju avotiem ir jāpieiet ļoti, ļoti piesardzīgi.

Jā, un, kas no tā šodien Jelgavai?

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde Jānis

Un Tu vēlētos lai latvieši dirsās līstu slāvu urkām un uz visiem žogiem rakstītu, kā šie te atnesa komunisma sauli?

Zināšanai - krievu okupantiem dirsas laiza nenosakāmas tautības urkas!

18.aug Atbildēt
Gunārs

ir divi ceļi. Viens- nolādēt un lamāties, otrs- runāt par patiesību. Patiesība mēdz būt riebīgi neērta. Abām karojošām pusēm.

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Patiesība arvien ir nepatīkama katram cilvēkam. Tik retais spēj ieskatīties tai acīs. Daudzi tā saucamie vēsturnieki, turklāt ar tituliem, grādiem, kaudzēm grāmatu ir tādi daiļdirsēji, ka tu cilvēks vari vien pabrīnīties, kur viņi to visu sagrābstījuši, kā viņiem izdodas muļķības uzdot par svētu patiesību, balstītu dziļos pētījumos. Viens no šo vēsturnieku "patiesības" avotiem ir tā saucamo aculiecinieku atmiņu stāstījumi, tādu, kā trakās, varbūt karā kontuzētās Dināras Condorfas liecības, izklāstītas Komunisma Rīts slejās.

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Dināras Condorfas šizofrēnijas lēkmju lielumu varam apjaust viņas murgojumos Komunisma Rīts rakstos par to, ka no lidaparāta nomesta pavēle nogādāt trīs pudeles jūras ūdeni Staļinam, kurš to licis izdzert!

18.aug Atbildēt
ir tāds

Nezinu par kāda garīgajām kaitēm, bet par tavu iedomību un augstprātību gan var spriest lasot tavu dzeju. Protams, tas, ja vien neesi sertificēts psihiatrs kurš kādam var uzstādīt kādas diagnozes. Domāju, ka tu tāds neesi un ļoti šaubos, vai tu pat zini kas ir šizofrēnija un kā tā izpaužas. Jeb kurā gadījumā, ja pat kāds melo, tā nav šizofrēnija, bet tev to nesaprast. Šķiet esi aizķēries padomju laikos, tur arī pastāvēja īpaša diagnoze, īpaši nevēlamiem cilvēkiem, saucās- latentā šizofrēnija. Tagad tādas nav, bet domas būtība ir, ka cilvēkam nav nekādu norāžu uz šo slimību, bet tiek pieņemts, ka šī slimība snauž viņā un tātad cilvēku var pasludināt par garā vāju ar visām no tā izrietošajām sekām. Tavi spriedumi ir tieši tādi paši kā dažiem padomju psihiatriem kuri uzstādīja diagnozes nevēlamām personām. Varu kritiski vērtēt šos apgalvojumus, bet šodien nav zināms vai un pat, ja jā tad kādos apstākļos cilvēks to ir teicis. Teikt un domāt nav viens un tas pats. Vai neesi aizdomājies, ka cilvēkam varēja "mīļi" palūgt, vai piesolīt kādu labumu un vairums cilvēku sāk dziedāt kā lakstīgala nevis kā viņš domā, bet kā vajag!

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde ir tāds

Tu esi tajos ieskatos, ka šī sieviete bija vesela, proti, ka ar galvu viņai viss bija kārtībā? Zināšanai. Es neesmu psihiatrs, kuru vidū pēc maniem vērojumiem arī var atrast garīgo kaišu skartos ( pārlasījušies grāmatiņas), taču trakos saožu pa gabalu. Teiksim tevī sēž Staļins kā sliktā simbols un labais - Staļins - visu tautu tēvs! Reizēm mani pārsteidz tavi raksti, proti, tā vien gribas uzjautāt - vai tiešām neviens šim cilvēkam nav teicis, ka teju katra cilvēkā mīt nelietis? Vai tiešām neviens nav teicis tev acīs - Tu esi nelietis!

18.aug Atbildēt
braucosais

Sprižot pēc tevis izmantotās leksikas tev vienīgam ir zināma patiesība un protams pie visa un visur ir vainīgi krivu komunisti , ko darīsim ar Pliekšāna kunga biogrāfiju un pieminekli

18.aug Atbildēt
Valdis

Godātie draugi !

Iesaku jums neielaisties diskusijās ar subjektu vārdā "ir tāds".

Viņš ir nacists, kas cilvēka piederību noteiktai nācijai vērtē pēc DNS analīzēm (lasi - ādas krāsas, galvaskausa izmēriem, attāluma starp acīm un citām iedzimtām pazīmēm, ko nosaka DNS).

Lūdzu skatīt viņa komentārus rakstam "Ukrainas Bruņotie spēki sagādā pasaulei milzu pārsteigumu. Šīs brīvdienas būs izšķirošas."

(Bens Latkovskis)

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Lestenē par miljonu euro top lielkauju muzejs, lasām Kas Jauns Avīze. Lasu, lasu un saprotu - trako mājā bez pārmaiņām, katrs varēs tur ierunāt savu stāstu par radinieku stātiem...viss par godu abās pusēs kritušajiem...utt., utt.. Tukuma pašvaldība, kura knapi turas, lai nebankrotētu, kur bērniem skolās nav brīvpusdienas, tur atrod naudu šīm muļķībām.

18.aug Atbildēt
Ojars Everts

manuprāt :) Jelgava nav vainīga...jo tā atstāja krieviņiem, uz dzelzceļa sliedēm cisternu ar spirtu ...bet, šie "piemaucās"...un, vācieši varēja sākt uzdarboties ar liesmu metējiem, nokurinot tās koka būdas un uzspridzināt tiltus

18.aug Atbildēt
Ojars Everts

jā...bet arī baznīcas...mēs tanī laikā bijām paglābušies Miežitē 3. līnijā... un visu varēja redzēt... kā grūst torņi un visa pilsēta deg...no Jelgava palika tikai mūri un gruveši

18.aug Atbildēt
Ojars Everts

vācu laikā PILĪ un 2. VIDUSSKOLĀ (kur sākumā mācijos, bet 53. gadā beidzu 1.viduskolu) BIJA vācu ARMIJAS HOSPITĀĻI - neviens tās iemītnieku neglāba un visi viņi sadega ...arī mātes brālis - leģionārs Jānis Kleinbers

18.aug Atbildēt
Ojars Everts

pielabojums: ... KLEINBERGS

18.aug Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Lai kā ņemtos vēsturnieki, lai ko gan visu viņi neizpētītu, jautājums paliek atklāts - kāda būtu mūsdienu pasaule, ja Hitlers gruzīnu Staļinu būtu pakāris blakus pusēbreja mūmijai Ļeņinam Maskavas Sarkanajā laukumā? Akurāt kā nav īstas skaidrības, kas sagrābs Krievijas Federācijas zemes, kad tuvākajā nākotnē sagrūs Krievija?

18.aug Atbildēt
Edgars

Kā toreiz, tā tagad vajag domāt, t.i., vajag vairāk runāt un rakstīt par reāli notikušo un esošo, bez liekas fantazēšanas un emociju paušanas.

Zīmīga ir Jelgavas pilsētas slimnīcas direktora un vecākā ārsta Dr. R. Čakstes runa Latvijas inteliģences pirmajā kongresā: "(..) Ja mēs rakstīsim savā karogā «darbu izpostītajai Dzimtenei un savas sirds degsmi daudz piemeklētajai mūsu tautai», tad neviens darbs mums nebūs par grūtu." ( Cīņa, 23.03.1945./ periodika.lv)

19.aug Atbildēt
Jānis

Tomēr ticēsim, ka viss tā arī noticis, kā D. Condorfa raksta. Lai gan Baltijas, tāpat kā jebkuras citas jūras ūdens nav piemērots cilvēkiem, pēc Staļina pavēles un simboliskās devās to tomēr daudz veselīgāk dzert nekā nedzert. Varbūt pat viebties šī ūdens dzērēji drīkstēja, lai Valsts Aizsardzības Komitejas sēdes legālie novērotāji un slepenie izspiegotāji redzētu un ziņotu, ka pudelēs tiešām atvests jūras ūdens.

Lūk tā ir propaganda. Kad Pie Rīgas jūra līča nonākušās Padomju armijas daļas komandieris pavēlējis savam denščikam aizvest parakstītās un aizzīmogotās pudeles uz Kremli un parādīt Staļinam. Viņam tika izdalīta atsevišķa lidmašīna. Kamēr denščiks lidoja, vācieši jau bija atsvieduši Padomju karaspēka smailes daļu atpakaļ uz Latvijas robežu. Lai neļautu nokļūt katlā tām vācu daļām, kas atradās Igaunijā, Vidzemē un Rīgā. Denščiks to nezināja, bet Staļins jau zināja par notikošo. Denščiks lepni ienesa pudeles ar Baltijas jūras ūdeni Staļina kabinetā. Staļins mierīgi noklausījās raportu un pavēlēja denščikam savākt pudeles, aizvest atpakaļ un atdot savam komandierim, lai tas šo pudeļu saturu izlej tur, kur bija paņēmis.

22.aug Atbildēt

Komentēt