Komentāri: No 1. septembra vēsturi kārtējo reizi sāks mācīt pareizi

ir tāds

Ja šodien būtu dzīvi tie vācu baroni kuri 1918. gada sākumā bijušās Livonijas teritorijā gribēja dibināt savu valsti, viņi no laimes dietu! Čakša būtu viņu ministrs, jo viņu uzstādījums bija- latviešiem nelielu izglītību. Cik kalpam vajag, ne par mata tiesu vairāk. Mūsu liberāļi neatpaliek no šīs idejas. Kas gan notiks, ja jaunieši zinās visu vēstures patiesību, cik tajā ir bijis daudz nodevības un vēl daudz kā cita, kā latvieši sākot ar 18. gs. Vidzemes brāļu draudzēs sāka veidoties latviešu nācija, cik ērkšķains bija šis ceļš. Bet to nedrīkst atklāt, tad nevarēs iestāstīt, visi krievi ir slikti, ar tiem ir jācīnās. Skaldi un valdi politika tad neies cauri un liberāļi netiks pie varas, latvieši nepametīs savu zemi, bet sāks reiz domāt par savu Latviju, tās labklājību, par tautas augšupeju un vairošanos. Šķiet visi kad tas ir izdevīgi runā par to, ka tautai bez pagātnes nav nākotnes, tanī pat laikā tiek darīts viss, lai tauta nezinātu un aizmirstu savu nākotni. Skumji, bet kā saka, katrai tautai ir tāda valsts un valdība kādu tā pelnījusi.

13.aug Atbildēt
Juris Seikovskis

Vācu baronu laikos latvieši un latgaļi kā tādi izdzīvoja un saglabāja savu valodu, tradīcijas, kultūru. Bet sovjetu laikos pietrūka vien pāris desmitgades, lai latviešus piemeklētu daudzo Sibīrijas tautu liktenis.

P.S.Bez pamtiem nevar māju uzbūvēt. Zināšnas par pagātni un to izpratne ir tas pamats, uz kura katra tauta būvē savu nākotni. Tikai mūsu elitei, kura ir sovjetu elites klons, tas nav aktuāli. Tai aktuāls ir "tranzīta pups", kurš gan šobrīd ir izsusējis. Dziesmotā revolūcija, jeb Atmoda, bija "dziesmotā', bet varu var atņemt tikai ar varu. Tas ir labi, ka nelija asinis, bet tam ir blaknes. Varu saglabāja vecie koministi un to "atraugas', kuri neko radīt nekad nav spējuši un māk tikai sadalīt. Latviešu kā tautas nākotne tiem ir vienaldzīga. Tādēl jau dzīvojam divkopienu valstī. Kuras ne maza daļa katru gadu defilēja pie Pārdaugavas pirksta "pobedobesijas" apsēsti.

Un kādu vēsturi var akceptēt profesori, kuri mācīja PSKP vēsturi?

Tāpēc jau netiek atzīta patiesība par Otrā Pasaules kara patiesajiem izraisītājiem un notikumiem.

Kurā Latvijas skolā tiek stāstīts, ka PSRS bija agresors un līdz 1941.g. 22.jūnijam bija sabiedrotais Hitleram. Ne garāmejot, bet uzsverot šī fakta patieso būtību? Kurā skolā ir pateikta patiesība, ka Vācijas uzbrukums PSRS 22.06.1941.g. bija aizsardzības preventīvs pasākums? Kurš vēstures skolotājs saviem skolniekiem ir pastāstījis, ka komunistiem PSRS bija vajadzīgs karš, lai "savienotu visu zemju proletāriešus". Jo citādi boļševiku ekonomiskais murgs blakus kapitālismam nespēja pastāvēt. Tā vienkārša iemesla dēļ, ka privātīpašums un iniciatīva ir daudz konkurētspējīgāka ekonomiskā sistēma. Viss sovjetijā bija pakārtots, lai varētu "eksportēt revolūciju uz durkļiem". Kolektivizācija, izndustrializācija, Gulags, masu represijas, Molotova pakts, Polija sagraušna, uzbrukums Somijai, Baltijas okupācija. Viss bija viena velnišķa plāna sastāvdaļas. Tikai nenotika. Pat neskataties uz to, ka sarkanarmija bija daudzreiz stiprāka par Vērmahtu.1941.g. 22.06. tanku sovjetiem bija tikai sešas reizes vairāk, aviācijas tikai četras. Bet pēc Berlīnes ieņemšanas vajadzēja pietikt tikai ar pusi no Rietumeiropas. Izpalika Gibraltārs, Sicīlija, Nordkaps un Īrija. PSRS 1945.g. bija tiktāl novājināta, ka par tālaku proletāriešu "aplaimošnu" nevarēja būt ne runas. Un Eiropā pretī stāvēja sabiedroto armijas. Tālāko lielākā daļa no mums redzējām savām acīm. PSRS ekonomisko sacensību likumsakarīgi zaudēja un banāli bankrotēja un izbeidzās. Un "veļikaja Russ"- vārdi no PSRS himnas, nekļuva par pasaules nabu.

Kurā skolā kurš skolotājs to saviem skolniekiem ir pastāstījis?

Nemaz nerunājot par faktu, paradokss, bet ka tikai pateicoties Vērmahta, arī latviešu leģionāru, pašaizliedzīgai cīņai Austrumu frontē četru gadu garumā , bija iespējama Dzismotā revolūcija. Jo, ja būtu īstenojusies sovjetu iecere par visas Eiropas pakļaušanu, atpakaļ ceļš uz civilizāciju varēja vairs arī nebūt. Dzīvotu mēs visi vienā lielā "ziemeļkorejā" un ēstu zāli un slavinātu genseku. Bija brūnais mēris un sarkanais mēris. Vai viens ļaunums var būt labāks par otru ļaunumu?

P.S.S. Ja pasaule, arī krievi, atzītu patiesību par tiem notikumiem, tad Putina kungs ar "pobedobesiju" pie varas nenoturētos ne dienu un karš Ukrainā nemaz nebūtu.

13.aug Atbildēt
Edgars atbilde Juris Seikovskis

"...pateicoties Vērmahta, arī latviešu leģionāru, pašaizliedzīgai cīņai Austrumu frontē četru gadu garumā , bija iespējama Dzismotā revolūcija."

Vai J.Seiskovska kungs arī Vērmahta virspavēlniekam Ādolfam kādu pateicības vārdu vismaz 13. oktobrī uzrakstīs?

14.aug Atbildēt
Juris Seikovskis atbilde Edgars

uz Edgars

Jūsu izaicinājums ir nevietā. Jūs uzmanīgi izlasījāt manu komentāru, ko arī citējat. Tātad spējat saprast uzrakstītā domu. Jums vajadzētu būt skaidrai manai nostājai attiecībā arī pret Trešo reihu un Hitleru tai skaitā. Bet notika kā notika un pagātnē ir šis tas nepatīkams ne tikai Vācijai, bet arī PSRS un Sabiedrotajiem arī. Nekas nav pilnīgi melns un pilnīgi balts.

Atvainošanās no Jums.

P.S. Ļaunumam nav mērvienību. Bet, ja salīdzina Staļinu un Hitleru, tad pēdējais vismaz bankas nelaupīja.

14.aug Atbildēt
Edgars atbilde Juris Seikovskis

"...bija iespējama Dzismotā revolūcija."

Bez emocijām izvērtēsim pagātnē notikušo. Ā.Hitlera lēmums 1944.g.jūlijā par katru cenu aizstāvēt Baltiju, tik tiešām atstāja sekas uz notikušo Dziesmoto revolūciju 1988. - 1991.g. Sākotnēji tika plānots no Latvijas evakuēt ~1,5 miljonus (Sk. H.Biezais "Sveši kungi, pašu ļaudis un/vai H.Strods "Zem melnbrūnā zobena). Ja tas tiktu īstenots.....

14.aug Atbildēt
Juris Seikovskis atbilde Edgars

uz Edgars

Jūs rakstāt:" Sākotnēji tika plānots no Latvijas evakuēt ~1,5 miljonus " Ar šo Jūs laikam domājat tā saucamo plānu "OST"? Jā, ar to sovjetu propaganda biedēja vientiešus un centās attaisnot miljonus bojāgājušo. Tikai ....tāds plāns "OST" pastāvēja vien sovjetu propagandas melos. Tāda plāna "OST" par masu deportācijām vāciešiem vienkārīs nebija. Neviens vēsturnieks nav atradis nevienu dokumentu, kur kas tāds būtu ticis plānots. Ne sovjetu vēsturnieks, ne rietumu. Par šo jautājumu izsmeļoši ar dokumentiem Yotube ir rullītis Markam Soloņinam. NRA neļauj iekopēt saites. Bet ja ir vēlēšanās uzrakstot Soloņina vārdu visu var atrast. Viņam ir sērija par PSRS cilvēku zaudējumiem vācu okupācijā, tai skaitā skarts arī tā saucamais plāns "OST". Tikai tas nav par cilvēku deportācijām.

P.S. Ar Henriku Strodu, lai viņam vieglas smiltis, tiku reiz runājis par WW2 patiesajiem notikumiem. Tas gan jau bija pēc Dziesmotās revolūcijas Okupācijas muzejā. Viņš tad, tas jau bija pirms gadiem 15-20, atzina, ka tā apmēram esot bijis, kā es te īsi aprakstīju.

Bet lietas saukt savos vārdos nu jau pēc 30 neatkarības gadiem nevaram atļauties skolniekiem brīvas Latvijas skolās.

Nožēlojami!!!

14.aug Atbildēt
Edgars atbilde Juris Seikovskis

Bez emocijām, tikai fakti (atsauces/datu avots). Interesanti šajā jomā ir Haralda Biezā (Latvija kāškrusta varā: sveši kungi − pašu ļaudis. East Lansing, Michigan: Gauja, 1992.), H.Stroda (. Zem melnbrūnā zobena : Vācijas politika Latvijā 1939-1945. R., Zvaigzne, 1994. 152 lpp), Aivara Pētersona. (Krustugunīs: Latviešu kaŗotmāka 1940-1945. 60 gadus no tautas slēptais. Rīgā: Autora izdevums, 2007. 600 lpp.) PĒTĪJUMI.

"Kā liecina arhīvu dokumenti, 1944.g. 3. martā tika izveidots evakuācijas štābs, kurš 21. martā stingrā slepenībā sāka darbu. 3-4 nedēļās plānoja izvest....Faktiski no Latvijas tika evakuēti 265 000 - 285 000 cilvēku." P.S. Vēsturiskais process nav beidzies - "Pēc neatkarības atjaunošanas Latviju pametuši 600 tūkstoši iedzīvotāju" (lsm.lv) P.S.S. M.Soloņina rakstīto lasu kopš 2004.g., YouTube rullīti skatījos.

15.aug Atbildēt
Valdis

Godātie draugi !

Iesaku jums neielaisties diskusijās ar subjektu vārdā "ir tāds".

Viņš ir nacists, kas cilvēka piederību noteiktai nācijai vērtē pēc DNS analīzēm (lasi - ādas krāsas, galvaskausa izmēriem, attāluma starp acīm un citām iedzimtām pazīmēm, ko nosaka DNS).

Lūdzu skatīt viņa komentārus rakstam "Ukrainas Bruņotie spēki sagādā pasaulei milzu pārsteigumu. Šīs brīvdienas būs izšķirošas."

(Bens Latkovskis)

13.aug Atbildēt
Juris Seikovskis

uz Valdis

Trollim troļļa dziesma.

13.aug Atbildēt
Valdis atbilde Juris Seikovskis

Pilnīgi tev piekrītu, ja tas attiecas uz "ir tāds".

Ja tas domāts man, tad vēlreiz atgādinu - ikvienam ir iespēja atvērt manis norādīto avotu un to pārbaudīt.

13.aug Atbildēt
ir tāds atbilde Valdis

Parādi trollēn kur un kad es ko tādu būtu teicis, nocitē, ja nē tad pieturi ciet savu pēc sēra smirdošo mutīti un noslēp savu āža kāju!

14.aug Atbildēt
ir tāds

Voldiņ! Manu mazo trollēn!

Pieturi savu smirdīgo mutīti un nepieraksti visas savas īpašības citiem! Gudrs tu neesi, bet melīgs trollēns no kura pēc sēra ož gan esi!

13.aug Atbildēt
Valdis

Nu visi ja var apskatīties norādītajos avotos.

13.aug Atbildēt
ir tāds atbilde Valdis

Protams visi var pārliecināties kā tu melo! Melim meļa meli!

13.aug Atbildēt
Valdis atbilde ir tāds

Bļausties te cik gribi, vēlreiz saku - visi, kas gribēs varēs pārliecināties manis norādītajā vietā.

13.aug Atbildēt
Artūrs Malta

Ja mētelim sapogā nepareizi pirmo pogu, tad visas pārejās ir greizi!

Saglabājot LPSR iekārtu, likumus un palielinot ierēdņu skaitu, mēs esam tur, kur esam!

Sakārtot Latviju var vienkārši, ja atjauno Latvijas Valts likumus, ka balstīti uz Latvijas Valsts Satversmi!

Kā mēdza teikt LU profesors Andris Sproģis, ka lētāk ir pogas pārpogāt nevis pāršūt !

Pašreizējā valdošā kliķe mokās ar pāršūšanu!

Pašreiz atkal likvidē 100 skolas.

Viens no Franču filozofiem ( Liekas Voltērs) teica, ja likvidē skolas , tad jāceļ cietumi !

Kas notiek Latvijā?

Skolas likvidē, jo nav naudas, bet Liepājā ceļ cietumu!!!

13.aug Atbildēt
Valdis

Daļēji piekrītot tam, ka pašlaik Latvijai nav tie labākie laiki, gribu vērst uzmanību uz vairākiem absudriem apgalvojumiem.

Skolas droši vien aizver ne tikai, ka nav naudas, bet, piemēram, arī skolnieku un arī sakarīgu skolotāju, diemžēl.

Diemžēl dzīve ir tāda, ka valstij ir vajadzīgas skolas un arī cietumi.

Jeb tos kuri, pašreiz sēž cietumā, liksim par skolotājiem?

Un beidzot, atjaunosim vecos likumus un viss būs labi !!!

Tā jau līdz cara tētiņam var aizrunāties.

P.S. Tiem, kas nezina, kas ir Artūrs Malta, iesaku papētīt ar ko kopā viņš startēja iepriekšējās EP vēlēšanās(ne šitajās, bet vēl iepriekš).

13.aug Atbildēt
ir tāds

Cienītais Maltas kungs!

Lūdzu beidziet šo demagoģiju! Mūsu ierēdniecību veidoja ārzemju latvieši kuri 90-to sākumā kopā ar citiem ārzemju "speciālistiem" brauca mācīt neizglītoto latvju tautu. Tagad kad viss ir salaists sviestā vainīgs ir komunisma rēgs. Nevajag, atvainojiet muldēt to kā nav! Un vienreiz derētu atcerēties, ka to kas bija pirmās Latvijas brīvvalsts laikā nekad vairs nebūs. Kas attiecas uz Satversmi ir liels jautājums, jo Latvijā Satversme savu darbību izbeidza 1934.gadā. Kāpēc ir skaidrs, jo tā bija pārrakstīta Veimāras republikas Satversmes kopija kas toreiz bija liels eksperiments kurš izgāzās ar lielu blīkšķi. Tāpēc mūsu Satversme būtu jāpārskata un jāpārraksta ņemot par pamatu citu valstu konstitucionālos likumus. Kuri ir lasījuši Satversmi, tie zina, ka tajā smalki ir reglamentēta lēmējvaras darbība un pārējais viss ir vispārējās nekonkrētās frāzēs kuras var skaidrot kā vajag.

Kas attiecas uz skolām un izglītību, tad labs kalps ir neizglītots kalps, jo tas nedomā un neuzdod jautājumus ar to var viegli manipulēt.

14.aug Atbildēt
Edgars

„Vēsture neatstāj pēdas. Tā atstāj vienīgi sekas, kas nav līdzīgas to izraisošajiem apstākļiem.” (Aleksandrs Zinovjevs : Rēgainās virsotnes)

Saturiski paliek pie 1910.g. (pieminekļa atklāšana Pēterim 1), kas ir sekas 1710.g. (Rīgas kapitulācija; Šeremetjeva diktētais miera līgums), kā arī 1990.g., kad dzīves līmenis okupētajā Padomju Latvijā pārsniedza okupantu. Acīmredzamais - neticamais, taču no patiesības par sasniegto padomju sociālās sistēmas apstākļos neaizbēgt. Lasiet Neatkarīgo! "...– tādu kultūras un mākslas uzplaukumu kā pagājušā gadsimta sešdesmitajos – deviņdesmitajos gados Latvija vēl nebija pieredzējusi. " Imants Kalniņš: Valsts bez nākotnes – vai tas ir tas, ko mēs esam izcīnījuši? (18.01.2013.)

13.aug Atbildēt
Valdis

Tikai trīs piemēri?

Kur tik maz?

14.aug Atbildēt
Edgars atbilde Valdis

Būs vēl. Sk. Kluiņa kunga raksta pēdējo rindkopu - ".... tomēr ir vajadzīgi tādi metodiskie materiāli, no kuriem saprotams, ko un kā mācīt. Izglītības un zinātnes ministrija esot apņēmības pilna tādus materiālus skolotājiem sagādāt turpmāko piecu gadu laikā."

14.aug Atbildēt
Edgars atbilde Valdis

P.S. Gaidot jauno pareizo vēstures versiju, var palasīt 2017.g. uzrakstīto - "Ieskats Latvijas vēstures svarīgākajos jautājumos" ( Tie meklējami interneta vietnē “mk.gov.lv” sadaļā “Valsts kanceleja” un tālāk “Simtgade”. Plašākais ir 137 lappušu lielais, jau minētais “Ieskats”.)

14.aug Atbildēt
Valdis atbilde Edgars

Nu ko, pagaidīsim metodiskos materiālus.

14.aug Atbildēt
ir tāds atbilde Valdis

Vai tad tavs kurators tev tādus jau neizsniedza?

14.aug Atbildēt
Valdis atbilde ir tāds

Oho, nacistu izdzimtenis atkal tepat!

14.aug Atbildēt

Komentēt