Komentāri: Amatpersonu koris: "Latvija ir izcila vieta investīcijām"

ir tāds

Ļoti jauki, mūsu mīļotais finanšu ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) apņēmies rūpēties par Ziemeļu Investīciju bankas (Nordic Investment Bank, NIB) pārstāvniecības augsto statusu un "juridisko bāzi pārstāvniecības funkcionēšanai, tostarp paredzot kārtību, kādā tiek piemēroti nodokļu atbrīvojumi un sociālās garantijas pārstāvniecības darbiniekiem un to ģimenes locekļiem”. Nabaga, nabaga banka, viņai noteikti jāpalīdz, jāiedod nodokļu atlaides, sociālās garantijas, nekas tauta jau sametīs. Mums ir jāpalīdz Ukrainai, jāgatavojas karam ar Krieviju, pie reizes mēs esam Eiropas Kosmosa aģentūras asociētā dalībvalsts kura aktīvi iesaistās starptautiskos projektos un drīz laidīsim gaisā pirmo raķeti uz Marsu. Visvairāk mani priecē Ministru prezidentes Evikas Siliņas teiktais, ka Latvija ir tīra, zaļa, droša un digitāla valsts ar vairākiem ekonomikas sektoriem, kuros ir perspektīvi investēt kā enerģētika, ostas un augstās tehnoloģijas. Valstī kurā strauji sarūk iedzīvotāju skaits, noteikti ir vajadzīgs izvērst enerģētikas nozari. Kam tad to enerģiju ražosim? Interesanti, kam ir vajadzīgas mūsu ostas, tīri ģeogrāfiski un vēsturiski tās ir bijušas kā krustceles starp austrumiem un rietumiem, bet tā, kā mēs negribam būt pa vidu, tad esam rietumu nomale. Augstās tehnoloģijas? Vai Evika gadījumā nedzīvo uz Jupītera, jeb kur tālāk, ka var stāstīt tādas muļķības. Latviešu tauta un tās vadoņi vienmēr ir bijuši lieli optimisti, liek bēdas zem akmeņa un pāri pastaliņās trauc dziedādami. Tikai tā bēda jau nekur nepazūd, liec to zem akmeņa vai slīcini jūriņā, nekas jau nemainās, kā ir, tā ir. Optimisms protams ir laba un vajadzīga lieta, tikai kad tā ir par daudz, tad sākās bēdu ieleja.

31.jūl Atbildēt
Kalamburs

Par iedzīvotāju skaita samazināšanos nav vajadzības diktam satraukties, jo to var pieregulēt visai ātri. Šobrīd vēl nav pienācis tas brīdis, kad iezemieši sāks lūgties jenotus, lai tie aicina "kebabus".

Bet bankām jāpalīdz, tur šaubu nav, jo katrs "ašeradens" tak grib tikt pie kāda karbonādes gabaliņa, ne tikai kankariņš ar "pianistu", kuri pamielojās ar kovidpīrāgu.

31.jūl Atbildēt
Arturs Ozols

Jāsarunājas . Bet tekstā teikts ,ka esot 10 tūkstoši reāli strādājoši uzņēmumi ? CSP tabula teic ,ka aktīvi darbojas 178 tūkstoši reģistrētu uzņēmumu ! Cita tabula teic ,ka atalgojumu valstī saņem 743 tūkstoši ! Nekāds miljons . Kas strādās , jā kāds iedomāsies veidot ražotni Latvijā ? Un ražošana IKP struktūrā mums ir tikai 14,4 % , turpat 80% ir pakalpojumu sfēra . Rīga un Pierīgas reģions veido 59,8% valsts IKP . Vidzemē uz 1 kvadrātkilometru vidēji dzīvo 9 cilvēki , kādu ražotni var atvērt tukšumā ?

2.aug Atbildēt

Komentēt