Komentāri: Simt procentu pensiju indeksācija nav reāla

Rolands

Man šķiet, ka REAL tomēr neizsaka varbūtību, iespējamību, bet gan īstenību, patiesību, labāk teikt- indeksācija nav iespējama. Runāsim latviski, mums ir ļoti izteiksmīga bagāta valoda, nav mums svešas skaņas nepieciešamas!

13.jun Atbildēt
Valdis

Tu vispār saprati, ko pats uzrakstīji?

14.jun Atbildēt
Valdis

Hm, indeksējot 1342 Eur, tiktu indeksēts 97% pensiju.

Nu pārējiem 3% naudiņu varētu ņemt no svarīgo amatu algu paaugstinājuma. Lai pagaida līdz savai pensijai

13.jun Atbildēt
braucosais

Nu ko viss ir pateikts bet uz vēlēšanām jāiet paust viedokli

13.jun Atbildēt
Jānis

Nav nekāds pārsteigums, ka JV vadītā finanšu ministrija, vai precīzāk, ministrijas vadība ir pret jebkādu taisnīguma piemērošanu pensionāriem pensiju indeksācijā un piemaksu pie pensijām izmaksu atjaunošanā. Visi pensionāri labi atceras kā premjera V.Dombrovska laikā krīzes gados centās samazināt izmaksājamās pensijas lielumu, strādājošiem pensionāriem atņēma lielāko daļu no nopelnītās mūža pensijas, uz vairākiem gadiem pārtrauca pensiju izmaksu, no 2012.gada pārtrauca piemaksu izmaksas no jauna piešķirtajām pensijām. Neesam aizmirsuši, ka kopš 2022.gada ir iesaldēts pensionāra neapliekamais minimums 500 eiro. LPF Domes sēdē 12.jūnijā uzaicinātie J.Reirs un A.Ašeradens nevarēja atbildēt ne uz vienu pensionāru jautājumu, kādas pārmaiņas no 2025.gada budžeta sagaidāmas pensionāriem. . Bet atnākuši viņi bija uz tikšanos ar pensionāriem. Toties ir jau labi zināms kāds būs viņu pašu plānotais algu pieaugums 2025.gadā.

Ir tikai viens jautājums - kad JV beigs lāpīt pamatbudžeta deficītu uz pensionāru rēķina. Neatbildēts palika jautājums, kāpēc 2023.gadā no jauna piešķirtās pensijas 30 % ir zemākas par trūcīgās personas ienākuma robežu 343 eiro mēnesī, bet no visu vecuma pensionāru skaita zem trūcīgas personas robežas ir tikai 16,2% pensionāru. Acīmredzami, ka pieaug pensionāru nabadzība, bet nav valstī tādas iestādes, kas to analizētu un dotu rekomendācijas, kā to novērst.

13.jun Atbildēt
Valdis

Vēl jo vairāk tas nav skaidrs, jo eksistē t.s sociālais budžets. Tur citiem līst nevajadzētu, bet ik pa brītiņam kads kaut ko no tā pagrābj.

13.jun Atbildēt
Ineta

Es domāju ka nav taisnīgi. Cilvēks ir nostrādājis un godīgi maksājis nodokļus no katras "kapeikas" un nesanem nekādu pielikumu pensijai. Bet tas kurš ir tirgojis visu dzīvi cigaretes, nav darba stāža un nav maksājis nodokļus, tas sanem pensijas pielikumu. Pēc provizoriskiem datiem man jābūt pensijai pāri 1000 pēc gadiem 6. Darba stāžs man būs ap 50 gadiem. Kur visi nodokļi izskaitīti no pirmās kapeikas. Un kāpēc man nebūtu jāpalielina pensija. Es domāju ka ir arī tādi cilvēki. Vienkārši šī politika stimulē ēnu ekonomiku un braukt strādāt uz ārzemēm: "Kāpēc man jāmaksā nodokļi, ja es pensijā neko nesanemšu."

13.jun Atbildēt
ir tāds

Piekrītu citu komentētāju teiktajam, tikai der arī saprast, ka mūsu pensiju likums ir pilnīgā pēcpusē. Tie kas viņu pieņēma bija ceļā uz skaisto tāli, sapņojot, ka mums būs attīstīta ražošana, daudz strādnieku ar lielām algām, zemām cenām veikalos un vispār mēs dzīvosim skaisti. Realitāte izrādījās cita.

16.jun Atbildēt

Komentēt