Komentāri: Belgorodas liktenis prasa pārskatīt Otrā pasaules kara rezultātus

Rolands

Vai 1941.g.pēc Lielvācijas iebrukuma Padsavienībā nenotika kāda cita tanku kauja, kurā piedalijās lielāks tanku skaits? Vietu esmu piemirsis, bet tas bija pierobežā jūnija beigās, toreiz krievi esot kārtīgi sisti. Par to rakstija V. Suvorovs un M.Soloņins.

7.apr Atbildēt
janis

natovci mierā neliksies, kamēr būs vēl kāds moskalis - slava nato ieročiem.

7.apr Atbildēt
Ādolfs Nāks

Roland, lielākā pasaules vēsturē bija Kurskas kauja ar kopā ap 10000 tanku. Tur gan vācieši dabūja pa muguru.

7.apr Atbildēt
janis

vācieši muļķi - vajadzēja karot Kijevā - tad būtu stipri vairāk slāvu nogalināts.

7.apr Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Pūķins malacis, viņš dara visu, lai sagrautu padomisko, noplukušo, nenosākamu tautību krievvalodīgo Krieviju! Nav aiz kalniem laiki, kad Belgoroda nonāks Ukrainas teritorijā.

7.apr Atbildēt
Edgars Ozolins

Pēc Kluiņa psihiatri sen jau brēc.Taisās pārskatīt,vai tādu var laist brīvi pārvietoties.

7.apr Atbildēt
Kоments

Bet kas tur nav pareizi..? Vēsturi jau nevar pārtaisīt, kaut daudziem to ļoti gribētos..? Ja neesi politiski pareizs, tad uz psiheni..? Zini, bet tā jau te kādreiz arī bija...Vēsture laikam atkārtojās..?

7.apr Atbildēt
EDGARS atbilde Kоments

Kurš zina kaut ko par NATO Belgradas bombardēšanu no 1999.g. 24.marta līdzi 10. jūnijam, tas skaidri saprot vadātāja Arņa "kļūdu". Lielmeistariem tā gadās....

7.apr Atbildēt
Kоments

Turpat jau vien esam un nav vēl bijusi arī tā kauja, kura ar uzvaru nāks..!? :)

Vai vinnēs apvienotais Krimas Kalifāts, vai arī tatāru Rusņja, tas stāv vēl ar dakšān, tikai melnā ūdenī rakstīts.. Ir pat viņiem sava mūsdienu Vlasoviešu klons, bet patiesībā tīrā karikatūra, ar visādiem savervētiem gūstekņiem, kurus pēc krievu kara laika likumiem, tiesā tikai ar vienu, jeb lodes pavēli - pakausī lodi un norok turpat kādā ceļmalas grāvī..

Mums gan neviens, tā īsti nevēlās redzēt patiesību. Ielikau LA.lv komentāru, bet viņš nostāvēja pavisam īsu brīdi pie raksta: «Kad tad pie velna tā palīdzība atnāks” Rajevs analizē potenciālos Krievijas armijas plānus frontē.»

Koments

6:42, 7. aprīlis 2024

Mēs joprojām vēl esam teļa optimisti, bet BBC mājas lapā, ir ielikts raksts, par Stoltenberga izteikumiem un tālāko situācijas analīzi Ukraina frontēs. Viņš diezagan rezignēti secina, ka visas pasaules autoritāro režīmu aliamse valstis, tagad ir savilkušās kopējā un vienā dūrē, bet tā iemesla dēļ, nav arī izslēgts, ka Kijevai nāksie iet uz kādiem kopromisiem un arī viņu territoriju jautājumā. Ar tiem režimiem viņš tika domājis Ķīnu, Z-Koreju un arī Irānu.. Lemt gan beigās nāksies tikai pašai Kijevai, bet ko viņa tagad spēs izdarīt, ja ir tāds milzīgs munīcijas un labu ieoču trūkums.? Pati intervija ar Stoltenbergu, ēterā būs gan tikai šorīt..

BBC.com Laura Kuenssberg West facing ‘authoritarian’ alliance, says Nato chief..

← Atpakaļ pie raksta

12

Domājiet, ka viņu atstāja.? Izskarāpēja ārā un jau pēc pavisam īsa brīža..! Laikam jau bija briesmīgi pretvalstisks.? Mūžu dzīvo um mūžu mācies....?

7.apr Atbildēt
Valdis

Es nesaprotu šī raksta jēgu un vēl vairāk korelāciju ar virsrakstu. Kaut kāda II pasaules kara kauju analīze, kaut kādi murgi par padomju ideoloģiju un pārējais sviests.

Priekš kam ?

Lai ieteiktu Putinam jaunus datumus salutēt ?

7.apr Atbildēt
Rolands

Pirms 1941. g. 22. jūnija Vācijai Austumu frontē nebija pat 4000 tanku, bet Padomijai gan frontes joslā bija vairāk par 10000 tanku, kopumā virs 20000. Nu nav man pa rokai grāmatas, ,kur tas aprakstīts, bet tu, cik saprotu esi no tās slakas, kuri uzskata ka Vācija uzbruka padsavienībai bez kara pieteikuma. Nevarēšu ar tevi diskutēt, jo ar propagandas apdullinātiem padcilvēkiem runāt ir tas pats, kā ar klibu dejot!!! Kurskas kaujā nekādi nebija iespējams tāds tanku skaits, vienkārši platības pārāk maz, lai izvērstos, bet pasaka skaista, gandrīz kā par 28 panfiloviešiem.

7.apr Atbildēt
EDGARS

" Ja es būtu zinājis, ka krieviem ir tik daudz tanku, tad man būtu grūtāk pieņemt lēmumu par uzbrukumu PSRS", tā esot izteicies 1942.g. pats Ā.Hitlers. Sk, vairāk - Виктор Суворов: «Самоубийство. Зачем Гитлер напал на Советский Союз?»

7.apr Atbildēt
Juris Seikovskis atbilde EDGARS

Hitleram vienkārši nebija kur sprukt, ja arī viņš zinātu visu par sovjetu tanku armādām, arī par tobrīd gandrīz nesašaujamajiem sovjetu T-34 un smagajiem KB tankiem. Vācija apsteidza ar uzbrukumu (neapšaubāmi preventīvs trieciens) PSRS par 2 nedēļām. Ja tā nebūtu noticis, tad sarkanarmija būtu aizgājusi līdz Sicīlijai, Gibraltāram, Īrijai un Nordkapam. Sovjeti Berlīni ieņēma, bet tā nebija uzvara. Komunisti faktiski izraisīja Otro Pasaules karu Eiropā, bet kara mērķus nesasniedza. Vajadzēja pietikt tikai ar pusi no Rietumeiropas. Kapitālisti palika, ekonomisko sacensību PSRS likumsakarīgi zaudēja un banāli bankrotēja.

Ja par tanku kaujām, tad par lielāko varētu tikt uzskatīta 1941.g. jūnijā notikusī Dubno-Lucka- Brodu kauja. Piedalījās līdz 800 vācu 1 Tanku grupas tanki un ap 2800 sovjetu 4, 8 un 15 mehanizēto korpusu tanki. Sakauti saprotams tika pēdējie. Arī Lietuvā pie Raseiņiem tad pat jūnijā notika līdzīgs sovjetu tanku pogroms. Ja par Prohorovku, tad tur nebija 1200 tanku. Bet tika praktiski iznīcināta sovjetu piektā tanku armija, kaujas lauks palika vāciešiem, līdz ar to arī uzvara šai kaujā. Tiek saukti skaitļi, ka vācieši neatgriezeniski šeit zaudēja tikai 3 vai 5 tankus. Tas nepārsteidz, jo sovjetu uzbrukums bija organizēts sevišķi neveiksmīgi.

Vācieši gan pie Orlas, gan Belgorodas praktiski bija pārrāvuši spvjetu aizsardzību. Tikai sekoja sabiedroto desants Itālijā un Hitlers no Kurskas noņēma SS tanku korpusu ar 3 dīvīzijām un pārdislocēja to uz Itāliju.

Pēc Kurskas kaujas Staļins saviem generāļiem esot teicis, ka sovjetu tanku zaudējumi ir nepiedodami lieli.

Ja cilvēki Krievijā, arī pie mums, zinātu un atzītu patiesību par WW2, tad liliputins pie varas nenoturētos ne dienu un kara nebūtu.

8.apr Atbildēt
EDGARS atbilde Juris Seikovskis

Tramps kaut ko zina par krievu virsskaņas kodolraķetēm, tāpēc pustrakā Ādolfa pašnāvību atkārtot nevēlas. Maskava nav Belgrada, kuru varēja bombardēt 1999.g., nebaidoties no sekām. Vēsture visu saliek pa vietām. Lasiet Neatkarīgo! "Trampa plāns Ukrainas kara pārtraukšanai 24h laikā: atdot Putinam Krimu un Donbasu" (8.04.2024.)

8.apr Atbildēt
Valdis atbilde EDGARS

Edgar, nepieslapini aiz prieka bikses. Vēl jau Trampam tas plāns jārealizē.

8.apr Atbildēt
EDGARS atbilde Valdis

".. jau nākamajā gadā krievi spēja Baltijā atgriezties ne vien ar jauniem spēkiem, bet arī ar jaunu taktiku, atbilstoši kurai viņi tikai jāja un jāja, laupīja un postīja.

Ar nepilniem desmit gadiem tādā režīmā pietika, lai tagadējās Latvijas valsts Vidzemes daļas un visas tagadējās Igaunijas valsts teritorijā dzīvojošie cilvēki saprastu mājienu,.."

(A.Kluinis:Krievijas cars Pēteris I ir visu latviešu tēvs / Pietiek)

Ja kādam Pletenberga un/vai V.Veisa idejiskajm pēctecim vēl nepietiek ar 10 gados nogalinātajiem, sakropļotajiem un aizbēgušajiem no Ukrainas, tad vajag pašam doties uz Austrumfronti. Un paķeriet līdzi R.Zeltīti un visu "A-Saules" brigādi.

9.apr Atbildēt
Valdis atbilde EDGARS

Gremdējies vien tālāk vēsturiskajās atmiņās.

9.apr Atbildēt

Komentēt