Komentāri: Vai Latvijā cilvēku trūkst tāpēc, ka viņi krituši uz barikādēm?

viesis

Pirmkārt, var jau mierināt sevi, ka latvieši noveco, tādēļ tāda mirstība. Bet realitāte ir tā, ka Latvijā ir augstākā mirstība no ārstējamām slimībām Eiropā, vēl samērā nesen bija viena no augstākajām zīdaiņu mirstībām Eiropā, tagad it kā tajā ziņā situācija mazliet uzlabojusies, bet arī augsta. Viens no augstākajiem pašnāvību līmeņiem Eiropā.... Bet nu, varam jau mierināt sevi, ka mirstam tādēļ, ka veci.....

Otrkārt, priecājoties par to, ka latviešu īpatsvars pieaug, nevajag aizmirst par to, ka ļoti daudzi krievvalodīgie arī bija uz barikādēm, bet jaunā valsts viņus pēc tam atgrūda. Simptomātiski, ka šodien neviens nepiemin to, ka OMONS aizsargāja Augstāko Padomi Neatkarības deklarācijas pieņemšanas brīdī. Starp citu, klīst leģenda, ka OMONS gribēja runāt ar tā laika Iekšlietu ministru par savu likteni, bet ministrs uzskatīja zem sava goda runāt ar seržantiem, nerunāja viņš, runāja Kremļa cilvēki, tādēļ arī tas viss beigās tā sanāca....... Bet nu, tas viss jau tādi sīkumi vien ir, galvenais, ka visādi Kariņi un Rinkēviči šodien var pārstāvēt neatkarīgo Latviju........

21.jan Atbildēt
ivars

Barikāžu laikā PSKP vadoņu galvās bija marksisma - ļeņinisma , ,,zinātniskā ,,komunisma dogmas viņi nesaskatīja izrāvienu zinātnē - ģenētiku un kibernētiku viņi dēvēja par pērkamu kapitālistu prieka meitu. Šīs dogmas - ideoloģiju bija jāsargā čekai. Visi čekisti nebija muļķi , viņi juta izmaiņas pasaulē - sabiedrībā , mākslā , zinātnē.Kad režīms kļuva pavisam vārgs , tas no sava svara sabruka .Romantiķi sargāja barikādes , sapņos redzēja piena upes ķīseļa krastos, bija gatavi ar savu dzīvību riskēt , bet pragmātiķi jau shēmoja sertifikātus , prihvatizāciju , valsts nozagšanu.

21.jan Atbildēt
EDGARS

A.Kluiņa jautājums bija par koeficentiem un vērtībām, "...kas [ esošās iekārtas apstākļos] palielina vai samazina latviešu izredzes pastāvēt vēl vismaz dažu paaudžu ilgumā." Zīmīgu atbildi 2009.g. intervijā pēdējam LV žurnālistam sniedza filosofe M.Kūle : "Plukatas nedzīvo tālāk par vienu paaudzi".

21.jan Atbildēt
EDGARS

Maija Kūle: "Plukatas nedzīvo tālāk par vienu paaudzi" [pilns intervijas teksts] - portāls NRA.

21.jan Atbildēt
V ilis Gutmanis

Latvijā trūks cilvēku tāpēc ka viņi aizbrauc dēļ tā ko daži nepilņīgie panāca tais barikādēs.

21.jan Atbildēt
Madris

Tu neesi dzīvojis tajā laikā, tapēc paklusē. No Maskavas jau nāk "ziņas", ka to organizēja ASV.

21.jan Atbildēt
Zigmunds Tomass

Žēl kad izzūd tā organizēšana informācija.Šogad ar vēlējos aizbraukt no Jelgavas uz barikāžu atceres vietām organizēti.Nekur neatradu informāciju kad ved no kurienes utt.Protams barikāžu biedri arī ir aizmirsti-ne kādi atvieglojumi,ne atcere kādos svētkos.

21.jan Atbildēt
EDGARS

Katru dienu tiek ziņots! Mēs jau vairs nedzīvojam padomju sociālās sistēmas apstākļos, tagad katrs pats par sevi, kā māca valdošās neoliberālisma ideoloģijas nesēji. "Pasažieru pārvadātājs AS "Liepājas autobusu parks" svētdien atcēlis astoņus autobusu reisus Liepājas pusē, liecina informācija Autotransporta direkcijas mājaslapā.

21.jan Atbildēt
Kоments

Arī tā to varētu nosaukt, tikai tas notika pēc cita gada 13. janvāra. Pēc tam,kas notika, bija gan izsūtīšana, gan masveida genocīds, pret pilnīgi visu Latvijas tautu. Tad pa nedaudz gadiem, Latvija pazaudēja vairāk cilvēkus, nekā krita leģionā un pazuda padomju deportāciju laikā. Vai kāds bija vainīgs un sēž aiz stiprām restēm, to gan derēja pajautāt patreizējienm svinētājiem un varturiem, bet par to te neviens nemīl runāt, vai arī atbubina, ka paši vien bija vainīgi un nevajadzēja ņemt tik dausus kredītus. Tautai nevajadzēja ņemt, bet kurš to redzēja un visu to uzmenedžēja, par to tagad visi dziļdomīgi klusē..?

21.jan Atbildēt

Komentēt