Komentāri: Pensiju piemaksas: sola likvidēt desmit gadus ilgušo netaisnību

Valdis

Man vēl tā netaisnība turpināsies 4 gadus.

Vispirms izdariet- tad muldiet.

2.okt 2023 Atbildēt
Valdis

Kad man paaugstnās pensiju, tad arī novērtēšu.

2.okt 2023 Atbildēt
Aivars

Jāmaina likumdošana! Kad deputāti un augstākās amatpersonas ceļ sev algas tiek piemērots koeficents arī pārējiem valsts iestāžu darbiniekiem. Tādu koeficentu vajag piemērot arī pensionāriem, tad deputāti apdomāsies, ka viņi nav izredzētie. Pretējā gadījumā būs jāboikotē vēlēšanas.

2.okt 2023 Atbildēt
Valdis

Viena taisnība visiem.

Kur tas stāv rakstīts?

2.okt 2023 Atbildēt
Roberts Cipulis

Tas būtu loģiski,tikai no patreizējiem zagļiem ,shēmotājiem un idiotiem(knariņveidīgsjiem) to nesagaidīt.

2.okt 2023 Atbildēt
Marina Bruzgule

Kad atdos pensiju, kurai noņēma koefientu uz 0.70. Sliņķi saņem lielāku pensiju nekā tie, kuri godīgi maksāja nodokļus. Vēl plātīsies.

2.okt 2023 Atbildēt
Jānis

Labklājības ministri pēdējā laikā mainās tik bieži, ka pat nepaspēj saprast, cik tukši ir viņu solījumi un prioritātes, it īpaši, par piemaksu atjaunošanu. Algas sev paaugstina un paaugstinās arī 2024.gadā par tūkstošiem, bet pensionāra piemaksu atjaunošanai naudas kā nav tā nav, kaut paši pensionāri 2023.gadā ik mēnesi ienākuma nodokļos valsts budžetā iemaksā ap 9 miljoni eiro, gadā ap 110 miljoniem, kas ir pilnīgi pietiekoši, lai piemaksu izmaksu atjaunotu visiem jau 2024.gadā. Tā vismaz vajadzētu būt sociāli atbildīgā valstī, kā tas deklarēts Satversmē. Kā izrādās, ministri un deputāti Satversmi ignorē. Augulis LPF Domes sēdē skaidroja, ka pensionāru samaksātais IIN 80% nonāk pašvaldību rīcībā un tikai 20% paliek valdības rīcībā un tāpēc naudiņas neesot ar ko likvidēt lielo netaisnību pret pensionāriem - piemaksu izmaksu saistīt ar pensionāra dzimšanas gadu. Varbūt, ja deputātu algu paaugstināšanu veiktu pēc deputātu dzimšanas gada, viņi saprastu, kā ir gaidīt līdz 2029.gadam sev pienākošo pensijas piemaksu saņemšanu. Piemaksas pie pensijām tika piešķirtas, lai kompensētu 1996.gada pensiju reformas likumā iestrādāto netaisnību pensijas aprēķinos par padomju laikā nostrādātajiem gadiem. Politiķi un ,it īpaši, labklājības ministri to nekādi nespēj saprast, ka netaisnības labošana ar vēl netaisnīgāku rīcību viņiem godu nedara.

2.okt 2023 Atbildēt
Jānis

NRA kaut kā gadījās nejauši izdzēst manu šorīta komentāru. Ievietoju atkārtoti cerībā ka neizdzēsīs.

2.okt 2023 Atbildēt
Silva

Tā pakāpenība pensiju grašu pielikšanā ir cerība, ka daļa "nenovilks", vai ne? Ciniska jau ir pensiju aplikšana ar nodokļiem. Jo pensija jau veidojas no nodokļiem. Varbūt jāatgādina, ka par valsti spriež pēc tās attieksmes pret bērniem un veciem cilvēkiem. tad nu mums ir, kā ir. (ja kādam nesas prāts uz mani "palamāties", tad info - darba stāžs 48 gadi, ir pensija, jo visus gadus maksāti nodokļi. Un tomēr, uzskatu, ka 48 gadiem tā nav adekvāta)

2.okt 2023 Atbildēt
Daiga

Un kā būs ar netaisnīgi neizmaksāto summu šo gadu garumā.Vai to kāds atmaksās?

2.okt 2023 Atbildēt
Labais

Neliesu banda sola....

2.okt 2023 Atbildēt
Madris

Balsojiet par Vienotību. Kā var nesolīt.Esat aizmirsuši.

2.okt 2023 Atbildēt

Komentēt