Lai dzīvo Putins, ja tikai Krievija sabrūk!

© F64/Neatkarīgā

Ukraiņi un viņu cīņā pret krievu iebrucējiem kaut tikai emocionāli iesaistītie cilvēki Latvijā un pasaulē gatavi piedot saviem pareģiem nepiepildījušos solījumus par Krievijas diktatora Vladimira Putina nāvi šā gada maijā apmaiņā pret nākamo pareģojumu par Putina nāvi oktobrī vai novembrī.

Šajā reizē pāršķirstīsim “Neatkarīgās” 14. janvāra publikācijas “Astroloģijas esamību noteiks ar Putina nāvi”. elektroniskās lappuses. Tajās atlasīti vairāku astrologu, gaišreģu u.tml. nākotnes zinātāju paredzējumi, kas attiecās uz Ukrainā notiekošo karu. 14. janvārī tika atstāstīti daži no tiem, kuri solīja drīzu uzvaru Ukrainai, bet Krievijas uzvaras teicējus “Neatkarīgā” ir eksponējusi citās reizēs. Gan vienai, gan otrai karojošajai pusei uzvaru sološie cilvēki izraisa aizdomas, vai tik viņi nav propagandisti, kuri izmanto astroloģijas u.c. nākotnes izzināšanas veidus tikai kā aizsegu cilvēku mobilizācijai uz cīņu, solot viņiem uzvaru gandrīz jau durvju vai acu priekšā. Šajā reizē tikai par to, kā Putina nāvi Ukrainai solīja un kā viņa solījumu nepiepildīšanos ar nākamajiem solījumiem ir apmaksājis Andrejs Kosmačs. Šeit izpētītas vairākas viņa uzstāšanās blogera Marka Feigina “YouTube” kanālā ar 5,5 miljoniem abonentu. No viņiem un visiem pārējiem interesentiem uz A. Kosmača taisnošanos par maldinošajiem paredzējumiem laika gaitā savākušies vairāk nekā pusmiljons skatījumu un 1,7 tūkstoši komentāru. Šo komentāru saturs pamato secinājumu, ka attiecīgā burbuļa dalībnieki gatavi noticēt jebkādām atrunām par iepriekšējo solījumu nepiepildīšanos, ja vien tādējādi tiek pamatoti solījumi par tādu nākotni, kādu viņi grib.

Kāpēc Putinam bija jānomirst 2023. gada maijā

A. Kosmača sākotnējais paredzējums piesaista uzmanību ar to, ka nav izteikts 2022./2023. gada mijā, kad to varētu turēt aizdomās par izskaitļošanu nevis no debesu spīdekļu attiecībām, bet no gandrīz jau gadu ritoša kara pieredzes. M. Feigina un A. Kosmača sākotnējā saruna iekļāvās tajā paredzējumu gūzmā, kādu plašsaziņas līdzekļi piedāvāja savai auditorijai uz pēdējo gadu miju pirms Krievijas uzbrukuma Ukrainai, konkrēti 2021. gada 10. decembrī. A. Kosmača apgalvojumu virkne bija tāda, ka 1999. gada 31. decembrī saņemto Krievijas Federācijas prezidenta pienākumu pildītāja vietu V. Putins dabūjis ar tā paša gada 9. augustā izpildītu rituālu, kas piesaistījis viņam tobrīd notiekoša pilnā Saules aptumsuma atraisītos spēkus. Esot tāds rituāls, ar kādu iespējams piešķirt cilvēkam veiksmi uz ilgu laiku. Tāpēc V. Putins joprojām atrodas 1999. gadā saņemtajā amatā, taču mākslīgi piešķirta veiksme nevarot turpināties visu šim cilvēkam atlikušo mūžu. No V. Putina veiksme esot novērsusies 2021. gada februārī, taču tā nevarot pazust vienā mirklī. Tās pilnīga aiziešana vilkšoties 11 mēnešus, kas būtu līdz 2022. gada janvārim. Tālāk V. Putinam būšot atlicis dzīves laiks tikai līdz pirmajam pilnajam Saules aptumsumam pēc veiksmes pilnīgas aiziešanas.

Pilns Saules aptumsums nenozīmē, ka tumsā jāiegrimst visai zemeslodei vai vismaz tai pasaules daļai, kurā V. Putins tagad valda. Pietika ar to, ka hibrīdais - no dažām vietām redzams kā pilnais, bet no citām kā gredzenveida Saules aptumsums 2023. gada 20. aprīlī sauszemi skāra Dienvidaustrumāzijā, Austrālijā, Filipīnās, Indonēzijā, Jaunzēlandē un Papua-Jaungvinejā. Aptumsumam vajadzēja izraisīt V. Putina nāvi 2023. gada maijā kaut ar piebildi, varbūtība nāvei maijā esot 98%, bet atlikušie 2% pieļaujot viņa dzīves paildzināšanu līdz augustam.

Pareģojumu piepildīt uztic Skorpionam

Tagad 2023. gada augusts jau iet uz vidu. Protams, neviens cilvēks nevar būt 100% drošs, ka viņš nodzīvos šo dienu un kur nu vēl pārredzēt tik tālu nākotni kā pārdesmit augustā atlikušās dienas, taču lielākajai daļai cilvēku, ja vien viņi nav smagi slimi vai neatrodas Krievijas-Ukrainas kara frontēs un citās izdzīvošanai ļoti nepiemērotās vietās, izdzīvošanas izredzes vienai vai dažām dienām ir tūkstošiem reižu augstākas nekā pēkšņa nāve. Tāpēc A. Kosmačam nācās sarosīties un publiski pārlikt V. Putina nāvi uz vēlāku laiku nekā maijs vai augusts.

Jau šā gada ziemas beigās bija saprotams, ka ne Krievijas-Ukrainas kara laukos, ne Krievijas varas aparātā, ne ar V. Putina veselību nenotiek nekas tāds, kas padarītu viņa nāvi ticamāku nekā zibens no skaidrām debesīm. Šā gada 28. aprīlī (M. Feigina un A. Kosmača sarunā nosaukts datums, kas apsteidza sarunas klajā laišanu M. Feigina kanālā un citur, kur saruna vēl pēc tam multiplicēta) A. Kosmačs pārlika V. Putina nāvi uz laika periodu no 23. oktobra līdz 21. novembrim ar kārtējo, bet pavisam mazu atruniņu par viņa nāvi 10 dienas pirms vai pēc norādītā intervāla. Šis laiks aizņem Saules ceļu cauri Skorpiona zvaigznājam.

Jā, ir skorpions radījums ar indes dzeloni astē un tāpēc pelna nāves simbola statusu, bet no tā taču neizriet, ka visi vai milzīgs vairākums cilvēku mirtu tikai pa to laiku, kamēr Saule iziet Skorpiona posmu savā zodiaka aplī. Ziemeļu puslodē pāreja no oktobra uz novembri notiek ziemas sākumā ar mirstības sezonālu pieaugumu, taču sezonālie faktori nesniedzas līdz cilvēkam, kurš pret nāvi tik labi nodrošināts kā lielas valsts prezidents. Atliek atkārtot stāstu par V. Putina mākslīgi radītās veiksmes beigām pirms viņa dzīves beigām, taču šāds stāsts un stāstnieks lielu uzticību vairs neizraisa.

Kā saskatīt Kosmača pareģojumu piepildīšanos

Ja tomēr ir vēlēšanās ticēt V. Putina nāvei kā pašsaprotamākajai izejai no kara, tad nākas pieņemt A. Kosmača taisnošanos, ka V. Putins viņu piemānījis, uzturot divus datējumus viņa dzimšanas brīdim, kuri atšķiroties par 11 stundām. Tālāk pat Kosmoss A. Kosmaču un viņa amata brāļus/māsas maldinājis, līdz 2021. gada sākumam virzot ar V. Putinu un Krieviju saistītos notikumus tā, lai tie atbilstu vienam no šiem datumiem. Turpretī pēdējos pāris gadus notikumi sākuši virzītei atbilstoši otrajam dzimšanas datējumam. Taču trešā vai ceturtā datējuma neesot un otrais datējums sola V. Putina nāvi šoruden.

Šā gada sākumā A. Kosmača tobrīd gadu vecie paredzējumi piesaistīja uzmanību praktiski bezgalīgajā paredzējumu blāķi ar to, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai risinājās uzskatāmi neveiksmīgi Krievijai. Tas, savukārt, nozīmēja arī Krievijas diktatora neveiksmi. Vēl jo precīzāk ar faktiski notiekošo saskanēja apgalvojums par pilnīgu veiksmes novēršanos no V. Putina 2022. gada janvārī, kas sakrita ar V. Putina lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tehniski uzbrukums sākās 24. februāra rītā, taču vairāki simti tūkstoši karavīru un bruņojums šim uzbrukumam tika koncentrēts vairāku mēnešu garumā. Šī koncentrēšana līdz pēdējam mirkli tika izskaidrotas kā karaspēka mācības. 23. februārī varbūt tiešām varēja notikt kaut kas tāds, kas iestūķētu Krievijas karaspēku atpakaļ mācību režīmā. Toties nevarēja būt otrādi, ka V. Putins līdz 23. februārim pats gribētu rīkot tikai karaspēka mācības jeb, vēl atklātāk sakot, Ukrainas un pasaules biedēšanu, bet tad pēkšņi pateica sev un citiem, ka jāsāk karš. Lai karu tiešām varētu sākt, kaut šauram lokam valsts un armijas amatpersonu par to bija jāzina iepriekš.

Beigu vietā beigu sākums

Lai noticētu A. Kosmača jaunajai versijai, nākas pārbaudīt, kas sakrīt ar realitāti pēdējo trīs mēnešu laikā no tā, ko viņš sacīja 28. aprīlī.

Pirmkārt, tas varētu būt Ukrainas pavasara/vasaras ofensīvas sākums kā faktiskais V. Putina režīma un viņa paša beigu sākums beigu beigu vietā, kuras iepriekš A. Kosmačs bija paredzējis laikā starp Saules aptumsumu ar Hitlera dzimšanas dienu 20. aprīlī un Mēness aptumsumu ar Kārļa Marksa dzimšanas dienu 5. maijā. Jā, ap to laiku Ukrainas karaspēks sakustējās, bet to tikai pēc kara beigām drīkstēs atklāt, kurā brīdī ukraiņi bija nolēmuši pāriet no māņu kustībām uz uzbrukumu, bet militārie vēsturnieki sāks strīdēties, kā un vai vispār viņiem izdevās savu lēmumu izpildīt.

Uz to pašu attiecas diskusija, kurā brīdī Ukrainas ofensīva sāka diktēt notikumus frontē vairāk nekā kopš šā gada sākuma notiekošā Krievijas ofensīva. A. Kosmačs aprīļa beigās šo pāreju traktēja kā jau notikušu faktu, bet diez vai tā bija, jo krievi tikai 21. maijā pārņēma viņu ilgi apsēstās Bahmutas drupas.

Otrkārt, ASV ieroču piegādes, kuras A. Kosmačs solīja “neizsīkstošā straumē”, kurai jāatnes arī konkrēti nosauktais ieroču veids lidmašīnas. Vismaz augustā tām Ukrainas pusē jāparādās un jānodrošina Krima atbrīvošana septembrī vai oktobrī. Diemžēl ASV vai citu valstu piešķirtu kara lidmašīnu parādīšanās tagad, augusta vidū šķiet labi ja par vienu kripatu ticamāka nekā V. Putina nāve augustā atbilstoši paredzējuma sākotnējai versijai, no kuras tās autors jau atkāpies. F-16 lidmašīnu solīšanu var izskaidrot kā autora centienus saldināt to, ka vismaz V. Putina nāves augustā nebūs. Līdz ar to atkal nāks klāt tūkstošiem Ukrainas karavīru un arī civiliedzīvotāju nāvju.

Pateiksimies Putinam par Krievijas iznīcināšanu

Kā vēl vienu beigu sākuma punktu beigu beigu vietā A. Kosmačs atgādināja par Starptautiskās krimināltiesas lēmumu izsludināt A. Putina aizturēšanu par kara noziegumiem. Ja ļoti gribam - ja gribam noticēt Ukrainas sabiedroto neatgriezeniskajam lēmumam atbalstīt Ukrainu līdz uzvarai, tad kaut kā piešūsim arī šo ar 17. martu datēto lēmumu 20. aprīļa - 5. maija intervālam. Ticēsim, ka tajā ietilpstošais pārpasaulīgā veidā diktē V. Putina režīma un fiziskās personas beigas.

Galvenais, ar ko A. Kosmačs pirka savas auditorijas ticību viņa atrunām par iepriekšējo paredzējumu nepiepildīšanos, bija apgalvojums, ka tagad par patieso atzīstamais V. Putina dzimšanas brīdis paredzot viņa nolemtību paša vadītās valsts iznīcināšanai: “Visums ir pasludinājis Krievijai spriedumu un tieši tāpēc Krievijas priekšgalā nolikts Putins kā jaunais [tempļa nodedzinātājs] Hērostrats ar benzīna kannu un lāpu.” Krievija tagad vairs nevarēšot novilcināt savu sabrukumu un sadalīšanos, no kādas 1917. gadā Krieviju izglāba boļševiki ar savu vadoni Ļeņinu un 1990. gadā no šis pašas partijas izkūņojies Boriss Jeļcins.

Izpēte

"Straujiem soļiem dodamies pretī XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem! Kopā ar skolu koru diriģentiem un svētku virsdiriģentiem izdziedājām noslēguma koncerta "Te aust" repertuāru. Nu laiks nodot apgūto tālāk skolēniem!" pēc notikušā skolu koru diriģentu semināra vēsta ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Par gatavošanos svētkiem un ar to saistītajām problēmām, no kurām galvenā ir koru neesamība pat dažās lielās skolās, "Neatkarīgajai" pastāstīja koncerta "Te aust" mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.