Latvijas slimnīcas atbalsta Ukrainu

ATBALSTOT Ukrainas iedzīvotāju cīņu par savas valsts brīvību, arī pie Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa mastā uzvilkts Ukrainas karogs © Stradiņa slimnīca

Atbalstot ukraiņu tautu cīņā pret Krievijas agresiju, vairākas Latvijas ārstniecības iestādes apņēmušās sniegt atbalstu gan karā cietušo ārstēšanai, gan piedāvājot darbu ukraiņu bēgļiem Latvijas slimnīcās.

Austrumu slimnīca piedāvās darbu

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, solidarizējoties ar ukraiņu tautu viņu cīņā pret Krievijas agresiju, lai sniegtu atbalstu Ukrainas bēgļiem, kuri sāk ierasties Latvijā, ir gatava piedāvāt darbu ārstiem, māsām, māsu palīgiem, kā arī citam medicīnas personālam. Rīgas Austrumu slimnīca ir lielākā ārstniecības iestāde valstī, kurā strādā 4600 darbinieku. Katru gadu Rīgas Austrumu slimnīcas piecos stacionāros ārstējas aptuveni 60 000 pacientu, dienas stacionārā vairāk nekā 20 000 pacientu, bet ambulatori veselības aprūpes pakalpojumus šeit saņem vairāk nekā 710 000 pacientu. Mediķu rokas slimnīcai arvien ir nepieciešamas. Tomēr ir viens “bet”.

Lai strādātu ārstniecības iestādēs Latvijā, mediķim ir nepieciešamas valsts valodas zināšanas un atbilstoša profesionālā sertifikācija. Tāpēc Rīgas Austrumu slimnīca aicina attiecībā uz Ukrainas valstspiederīgajiem atcelt noteiktos ierobežojumus par valsts valodas zināšanām un sertifikāciju.

Jāpiemin, ka labdarības organizācijā “ziedot.lv” Latvijas iedzīvotāji jau ir saziedojuši vairāk nekā 2,3 miljonus eiro Ukrainas atbalstam. Savukārt Veselības ministrija plānojusi atbalstīt Ukrainas valsti medicīnas jomā - ar medicīnas precēm, medikamentiem, kā arī piedāvājot rehabilitāciju karā cietušajiem.

Stradiņa slimnīca organizē atbalstu cietušajiem

Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība organizē atbalstu Ukrainas karā cietušo ārstēšanai. “Domājot par praktisku palīdzību kolēģiem Ukrainā, kuri cīnās par savas valsts cilvēku dzīvībām un ievainoto karavīru dzīvību glābšanu, fonds “Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība” atver kontu, kurā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti specifiski Ukrainas brīvības cīņās cietušo ārstniecībai un rehabilitācijai,” “Neatkarīgajai” pastāstīja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga. Ziedot var gan privātpersonas, gan uzņēmumi.

“Mūsu uzdevums ir palīdzēt Ukrainas tautai, kas ir ierauta karā ar vēl nepieredzētu agresoru,” norāda biedrības vadītājs profesors Dainis Krieviņš. “Palīdzot ukraiņiem šodien, mēs varam izdarīt tik daudz laba, arī sev - piepildot misijas apziņu, kuru šobrīd izjūt tik daudz cilvēku Latvijā. No mūsu biedrības atvērtā konta katrs ziedotais eiro nonāks karā cietušo ārstēšanai vai rehabilitācijai.” Atbalstot šo iniciatīvu, Stradiņa slimnīca pašlaik arī apzina citus praktiskās palīdzības veidus Ukrainai - pacientu uzņemšanas iespējas, palīdzību ar medikamentu un pirmās nepieciešamības preču nogādi Ukrainas ārstniecības iestādēm.

UZZIŅA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība

Konta numurs: LV72PARX0017196540004

Pamatojums: Atbalsts Ukrainas karā cietušo ārstēšanai

Izpēte

"Straujiem soļiem dodamies pretī XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem! Kopā ar skolu koru diriģentiem un svētku virsdiriģentiem izdziedājām noslēguma koncerta "Te aust" repertuāru. Nu laiks nodot apgūto tālāk skolēniem!" pēc notikušā skolu koru diriģentu semināra vēsta ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Par gatavošanos svētkiem un ar to saistītajām problēmām, no kurām galvenā ir koru neesamība pat dažās lielās skolās, "Neatkarīgajai" pastāstīja koncerta "Te aust" mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.

Svarīgākais