Valsts augstākās amatpersonas protesta mītiņus ignorē

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Lai gan trešdienas protesti bija plašākie kopš pandēmijas sākuma, kas, pēc Valsts policijas aplēsēm, bija pulcējuši aptuveni 4000 cilvēkus, bet, pēc organizatoru domām, vēl plašākas tautas masas, līdz ceturtdienas rītam, pulksten 10.30, neviena no valsts augstākajām amatpersonām nebija komentējusi vai kā citādi paudusi savu nostāju par vakardienas notikumiem.

Pulksten 10.30 ar tvītu dalījās premjers Krišjānis Kariņš, pateicoties Valsts policijai par kārtības nodrošināšanu mītiņa laikā.

Trešdienas vakarā pie Ministru kabineta ēkas, Brīvības pieminekļa un Rīgas pils tuvumā cilvēki sāka pulcēties vairākas stundas pirms piketa sākuma laika. No Brīvības pieminekļa cilvēki devās piketēt pie pils, tad pie Brīvības pieminekļa un Ministru kabineta. No sākuma pāris simti, bet uz protesta akcijas oficiālo sākumu ap plkst. 20 to skaits jau bija lēšams ap pāris tūkstošiem. Valsts policija vakar vakarā informēja, ka protestētāju skaits bija aptuveni 4000, politiķis Aldis Gobzems ir pārliecināts, ka cilvēku ir bijis vairāk.

Neviena no valsts augstākajām amatpersonām ar protestētājiem netikās. Arī sociālajos tīklos šim notikumam ne trešdienas vakarā, ne ceturtdienas rītā augstākās amatpersonas ierakstus neveltīja. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdienas vakarā pulksten 23.12 savā “Facebook” kontā dalījās ar Saeimas ziņu par nelegālās migrantu plūsmas apturēšanu. Valsts prezidents Egils Levits trešdien pa dienu “Facebook” ir dalījies ar ierakstu, kā apmeklē bioloģisko saimniecību “Karotītes”. Premjera Krišjāņa Kariņa svaigākais ieraksts sociālajā tīklā “Facebook” līdz vakardienai bija pirmdienas ieraksts par Afganistānu. Ceturtdien, ap pulksten 10.30, mikroblogošanas vietnē “Twitter” K. Kariņš ievietoja tvītu: “Covid-19 pandēmija apgrūtina visu pasauli, arī mūsu valsti. Ir saprotami, ka tā izraisa dažādas emocijas un reakcijas. Taču mums jāturas mierīgiem un vienotiem. Kopā uzveiksim šo sērgu. Paldies Valsts policijai par profesionālo darbu, nodrošinot sabiedrisko kārtību.”

Arī iepriekšējie protesta mītiņi, kas notika pandēmijas laikā, valsts augstāko amatpersonu uzmanību neizpelnījās.

Izpēte

"Straujiem soļiem dodamies pretī XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem! Kopā ar skolu koru diriģentiem un svētku virsdiriģentiem izdziedājām noslēguma koncerta "Te aust" repertuāru. Nu laiks nodot apgūto tālāk skolēniem!" pēc notikušā skolu koru diriģentu semināra vēsta ieraksts sociālajā tīklā "Facebook". Par gatavošanos svētkiem un ar to saistītajām problēmām, no kurām galvenā ir koru neesamība pat dažās lielās skolās, "Neatkarīgajai" pastāstīja koncerta "Te aust" mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols.

Svarīgākais