Komentāri: Andrejs Panteļejevs: "Lielajai naudai" lielais karš nav vajadzīgs, "lielo stāstu" cienītājiem – varbūt

Valdis

Beidzot, pēc ilgiem laikiem, NRA var lasīt interviju, kur teiktajam var piekrist gandrīz 100%.

15.jun Atbildēt
Rima Solis

Nu, lūk! Karš nav par teritorijām, bet par lielās naudas jēgu, kura Putinam bija pietuvojusies bīstami tuvu, un draudēja atņemt jēgu viņa tipēšanai Kremlī. Vēl nedaudz, un krievi sāktu saprast, ka Putins ir bremze. Lielā nauda afvēra robežas ASV, lai ianākošie ubagi sāktu fo apgrozīt. ES bija un drīzumā ar vēl lielāku jaudu notiks tas pats. Lieli naudh nevajag tērēt ieročiem, bet mūžīgi apmierinātajiem, lai tie būtu tikai vardes piena katlā. Ieroči, beigu beigās, būs aktuāli neapmierinātajiem, lai taisītu ideoloģisku karu par cilvēces saglabāšanos, gan ASV, gan citos Rietumos.

15.jun Atbildēt
IMIK

Kāda nauda, kādi stāsti? Cilvēki laikam akli palikuši ka neredz ka Eiropa un NATO bāžas Krievijai virsū tur kur vietējie viņus nemaz tā negaida. Ko Eiropa darīs Krimā, ko Luganskas un Doņeckas apgabalos? Un vēl šur tur kur joprojām saglabājas Krievijas ietekme? Vai tad nav saprotams ka karš ir par ietekmes teritorijām? Par Eiropas un Krievijas ietekmes teritorijām. Kas vēl var būt vienkāršāks kā vienoties par tām? Nu bet ja nē tad karš Eiropā būs ilgs un kas to zin cik totāls. Vienkārši politiķi ir kā mazi bērni, neko nesaprot, vai nu arī tiešām naudas vai stāstu iespaidā neko negrib saprast.

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Eiropa un NATO bāžas virsū Krievijai? Ko pīpējam? Pūķins aiz garlaicības un stulbuma izdomāja paspēlēt lielo pasaules nabu. Žvadzinot atomieročus, piedraudējis visai pasaulei, un uzsācis Ukrainas, visas pasaules atzītas valsts, iekarošanu. Vienkāršs nelietis, kurš nezin kā vipendrivasja. Pastulbā Krievijas krievvalodīgā, neizglītotā masa ļauj šim ākstam ākstīties, uzskatot, ka arī viņi ir pūķinisti, pasaules nabas. Un beigsies tas viss ar veļikoje smuta, miljoniem nāvju, Krievijas krievvalodīgie vasjas izbaudīs Pūķina sastrādātos brīnumus. Jau tagad Krievijas ekonomika sāk jukt un brukt, drīz šos pūķinistus Pūķins dzīs karot un mirt.

15.jun Atbildēt
ir tāds

Diemžēl cilvēki ir akli un neredz. Jo nav aklāka par to kurš negrib redzēt un kurlāka par to kurš negrib dzirdēt! Baidens nesen atdzina, ka šis karš ir izdevīgs ASV ekonomikai. Vispirms jau ieroču lobijs, gāze kuru tagad ASV piegādā Eiropai par daudz dārgākām naudām kā tā bija no Krievijas. ASV pelna, kamēr Eiropa ar Baltiju priekšgalā drīz pēdējās apenes pārdos, lai tikai kāds ASV ierēdnītis paslavētu savus kalpus. Kalpam jau neko vairāk nevajag, kā tikai, lai kungs to paslavē, pārējais tāds sīkums.

15.jun Atbildēt
ir tāds atbilde Guntis Akmeņkalns

Ko tu pīpē? Šķiet neredzi, ka ASV jau tagad spēlē lielo pasaules nabu. Kopš kura laika ASV un ES tev ir visa pasaule? Drīz teiksi, ka pasaule ir kantaina ne tikai plakana. Kas taviem ukrainīšiem lika astoņus gadus apšaudīt Donbasu un Lugansku? Jeb tu propogandas upuri to noliegsi? Tas jau tavas šlakas garā noliegt visu kas nav izdevīgi, tā teikt, nevar būt, jo nevar būt. Liberāļu principi.

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde ir tāds

Zināšanai - Ukrainas valsts teritoriju ar Lugansku, Donbasu, Krimu 1991. gadā atzina Krievijas Federācija, attiecīgus dokumentus parakstīja Krievijas Federācijas prezidents B. Jeļcins. 2014. gadā Pūķins okupēja Krimu. 2020.gadā Pūķins paziņoja, ka demilitarizēs, denacificēs nemilitarizēto Ukrainu un iebruka ar tankiem Ukrainā. Neviena NATO valsts, neviena ES valsts Krievijas Federācijai nav uzbrukusi. Tirgošanā ar ieročiem norit visā pasaulē, krustu šķērsu. Valstis, kuras piegādā, pārdod ieročus, darbojās valstu panākto vienošanās robežās. Krievija nevar norādīt citām valstīm kā tām sadarboties, tirgoties. Pūķins tēlo daunīti, stāstot tādiem kā tu pasakas. Un beigsies tas viss ar Krievijas totālu sabrukumu.

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Guntis Akmeņkalns

Patiesībā, viss ir pilnīgi pretēji. Tā ir ASV, kura bāžas virsū Krievijai. ASV nespēja pakļaut Afganistānu, kurā ir triljonos vērtējami minerālu resursi, kas, pateicoties cilvēku skaita, viņu labklājības un tehnoloģiju pieaugumam ir arvien pieprasītāki, un kuru pasaulē ir ierobežots daudzums.

Tad ASV izdomāja, ka labs šo resursu avots būs Ukraina, kurā, kā izrādījās, ir kādi 194 (!!!) dažādi minerāli, un vairāk nekā 90 no tiem ir vitāli svarīgi šodienas tehnoloģiju pasaulē. Un Ukrainā šo resursu daudzums ir pat daudz lielāks, nekā tas ir Afganistānā. ASV jau sen cenšas ielenkt Krieviju (kā tas jau ir izdarīts ar Ķīnu...) ar savām bāzēm, jo vēlās to sagraut jebkurā veidā, un sākt pilnībā kontrolēt arī viņu resursus. Un, ja viņiem būtu bāzes Gruzijā, Ukrainā un citur, ar izeju uz Melno Jūru, no Krimas izmetot Krieviju, tad tas viņiem dotu ārkārtīgi labas stratēģiskās priekšrocības. Visa tā ASV muldēšana par demokrātiju, neatkarību un pārticību Ukrainā ir bijuši meli no paša sākuma. ASV vienmēr ir pievērusi acis uz jebkuru tirānijas un slepkavu režīmu, kā Saūda Arābija, piemēram, ja vien tie viņus nodrošina ar kaut kādiem labumiem. Un viņi cenšas iznīcināt jebkuru režīmu, kurš viņiem nepakļaujas, kā Baltkrievija, Venecuēla, virkne Āfrikas valstu...

Ir tāda grāmata CONFESSIONS OF ECONOMIC ASSASSIN (Ekonomiku Algotā Slepkavas Grēksūdze). To sarakstījis Amerikānis, kurš stāsta, kā ASV sūta uz noteiktām valstīm noteiktus speciālistus, lai tie apstrādā vietējos līderus, liek tiem piekrist ņemt izdrukātos ASV papīrīšus (kredītu vaidā) apmaiņā pret noteiktas infrastruktūras uzbūvēšanu. To darīs paši Amerikāņi, bet pretīm viņi saņems dotās valsts resursus par lētām cenām. Parasti viņi arī pilnībā pārņem resuru iegūšanu šajās valstīs. Tieši tāds pats liktenis bija nolemts arī Krievijai un Ukrainai. Bet Krievijā pie varas nāca Putins, kurš to apturēja.

Divas ASV Valsts Sekretāres, Olbraita un Rouza, savā laikā reiz pat publiski izteicās, ka Kreivijā ir pārāk liela teritorija un pārāk daudz resursu, lai to pārvaldītu viena valsts. Turklāt, ASV uzskatīja, ka viņi ir Krieviju sakāvuši, un tai bija atļauts lēnām sabrukt un sadalīties mazākās valstiņās.Mazākas valstis ir vieglāk kontrolēt korumpējot tās līdzerus. Bet ja nevar korumpēt, tad tiek organizētas politisakās slepkavības vai valstu apvērsumi, kā Ukrainā ar Maidanu, kurš bija 100% ASV organizēts. Liekas, ka tā bija pati Noulanda, kura atzina, ka ASV šim mērķim esot iztērējuši 5 miljardus...

Eiropa pat pieļāva Krievijas iekļaušanu Eiropas Savienībā, bet pa atsevišķiem gabaliem... Un Jeļcina laikā tas viss šajā virzienā arī attīstījās. Un Jeļcins pats to saprata. Tāpēc viņš dzēra kā vājprātīgs. Un tāpēc viņš par savu pēcteci iecēla Putinu, lai tas izglābtu Krieviju.

ASV nekad nav nodarbojusies ar labdarību. Pat Otrajā Pasaules Karā viņa palīdzēja dodot kredītu Eiropiešiem. Anglija pēdējos šī kara parādus beidza maksāt kaut kad 2000-šajos gados. Tas karš bija ļoti izdevīgs ASV tieši finansiāli. Viņi to saprata, un tāpēc vienmēr ir centušies aizdedzināt vietējos konfliktus visur pasaulē, lai vienkārši nopelnītu "palīdzot" kādai no pusēm. Un tagad viņi cer, ka izvērtīsies jauns karš starp Eiropu un Krieviju, ko ASV visu laiku cenšas līdz tam novest, visu laiku eskalējot situāciju. Kad tas notiks, viņi "nāks palīgā", un uz parāda izglābs Eiropu...

Bet Putins darbojas pārāk piesardzīgi, un Eiropa, arī Putins, saprot, ka tālāka eskalācija neizbēgami novedīs pie apmainīšanās ar kodoluzbrukumiem. Un tās nebūs viena kodolraķete pret vienu, lēnā garā testējot vienam otra sarkanās līnijas. Visas puses uzreiz šaus pietiekamu to daudzumu vienā reizē, lai pilnībā izslēgtu otras puses potenciālu gan ekonomikā, gan militāri. Un Latvija būs tam visam pa vidu. Daudzas atombumbas tiks notriektas virs Baltijas. Tas mums dos radioaktīvu piesārņojumu uz gadsimtiem. Turklāt, atombumbu radītie putekļu mākoņi nosegs sauli, un padarīs klimatu par daudziem grādiem aukstāku. Tas novedīs pie ražas zuduma nedzirdētos apmēros. Un visā pasaulē sāksies nedzirdēts bads... Bet hei, Latvijas preizdents savā naivumā sola Krieviju sodīt militāri ar mūsu palīdzību... Ja nu Krievija izdzīvos un atkopsies pirmā, pat ja tajā karā, kur balto mazākums (pasaule mērogā mēs esam izteikts mazākums), būs pamatīgi paretinājuši savas rindas... Ko tad mēs darīsim? Kāpēc tad lai Krievija neuzlūkotu mūs kā savus ienaidniekus, no kuriem būtu jāatbrīvojas, jo mēs ne tikai slikti par viņiem runājām gadu desmitiem, lai izskatītos labāk mūsu kaklakungu, ASV priekšā, bet fiziski darījām visu, lai palīdzētu nogalināt pēc iespējas vairāk Krievu?

Sliktākais, ka ar Krieviju būt draugos ir daudz, daudz ekonomiski izdevīgāk, nekā ar Rietumiem. Rietumu pārticība veidojas no vājāko valstu ekonomiskas paverdzināšanas un viņu labklājības aizplusšanas uz Rietumiem. Un Latvijai, lai arī mēs itkā esam tajā ES un Rietumu klubiņā, tomēr ir atvēlēta to loma, kuru labklājību izsūc, nevis kuriem tiek nosūktie labumi.

Latvijai vienmēr būs labākas ekonomiskās prespektīvas esot draudzīgās attiecībās ar Krieviju. Tam visam pa virsu mēs varam pateikt arī to, ka Ukrainā vienmēr ir bijis viss, lai viņa būtu pat ārkārtīgi pārtikusi valsts. Viņiem ir gan lieli resursi, gan bija attīstīta ražošana, gan auglīgākā augsne pasaulē, gan izeja uz jūru, gan intelektuālie resursi un valsts izmērs kā tāds, kam arī ir būtiska loma. Ja viņi nekļuva bagāti tajos 30 gados kopš PSRS sabrukuma, tad vaina ir pašu pārvaldes sistēmā, kurā dominē oligarhu alkatība un stulbums. Zelenskis tagad jau ir pārdevis gandrīz visu, ka piederēja valstij, ieskaitot zemi, Amerikāņu kompānijai Blackrock. Ukraina jau ir zaudējusi, neatkarīgi no tā, kas šajā karā uzvarēs oficiāli. Viņi jau ir ASV finansiālie vergi, kuriem nepieder ne pašiem sava zeme, ne valsts. Tas viss pateicoties "ASV palīdzībai"... Un tas viss kļuva iespējams tikai tāpēc, ka Ukrainu vada aprobežoti un alkatīgi cilvēki. Un Zelenskis ir viens no tādiem...

Mani interesē, cik ilgs laiks paies, līdz mana iepsēja komentēt šeit tiks pārtraukta. Tā tas notika apollo.lv un citur, jo vārda brīvība un "nepareizie viedokļi" "Latvijas superdemokrātijā" nav pieļaujami...

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Vai tad nav saprotams, ka karš ir par ietekmes teritorijām?

Kurš to noliedz? Kurš? Protams, ka karš ir par ietekmes teritorijām. Pūķins grib ar karu paplašināt Krievijas ietekmes teritorijas. Tik tas lielais jautājums - kādēļ? Pūķins stāsta, ka tas viss tik tādēļ, ka Krieviju apdraud NATO valstis, ka Krievija ar saviem atomieročiem nav drošībā. Un ir daunīši, kuri šIm Pūķina pasakām tic. Nabaga Krievija ir tā apdraudēta, ka jāsāk karš, jāiznīcina visas rietumu pierobežu valstis, Vāciju, Franciju, Lielbritāniju, Itāliju un ASV. Par laimi, biedrs Pūķins var sapņot, padarboties, un, ja Krievija sabruks, neviens nebēdās. Nabaga Krievija, kas tur darīsies, bail pat domāt!

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde juris bogdanovs

Neskumsti, juri bogdanov! Pūķins visupirms atombumbas palaidīs no Kubas uz ASV, viņš pats saka, ka ļaunuma sakne ir ASV. Pūķins saka - sakausim ASV, visi ASV satelīti, ES valstis, ar sālsmaizi sagaidīs Pūķinu - atbrīvotāju. Krievija paliks neskarta, atombumbas līdz Krievijai nenokļūs, nav jau Ukraiņu droniņi, kuri lido dziļi Krievijā un spridzina naftas bāzes, ASV tiks sakauta, pasauli sāksi pārvaldīt mēs no PSRS. :)

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Guntis Akmeņkalns

Akmeņkalis:

Pūķins grib ar karu paplašināt Krievijas ietekmes teritorijas...

Nav taisnība! Putins gadiem ilgi runāja, ka viņam nav pretenziju ne uz Ukrainas, ne bijušās PSRS teritorijām. Viņš staigāja apkārt pie Rietumu līderiem lūdzoties, lai neeskalē attiecības ar Krieviju, paplašinot NATO, kuras mērķis no paša sākuma ir bijis Krievijas iznīcināšana. Stāsti par NATO kā aizsardzības organizāciju ir bijuši meli no paša sākuma. Paskastīsimies kaut vai uz Irāku, Sīriju, Lībiju utt. ASV viņiem vienkārši uzbruka, iznīcināja, un pārņēma resursus. Ja kāds domā, ka šie kari bija ASV darīšana, tad viņš nezina, ka vēlāk uz Irāku brauca visas Nato valstis, arī Latvijas karavīri. Turklāt, ja šī ASV karu izraisīšana būtu novedusi pie pretuzbrukuma ASV teritorijā, tad tas, itkā, būtu uzbrukums Nato valstij... Respektīvi, viss, ko dara un darīja ASV, arī Maidanu organizēšana Ukrainā, un spiediena izdarīšana uz Zelenski, lai viņš ar militāru uzbrukumu atrisina Luhanskas problēmu, vienlaicīgi ir arī Nato rīcība un uzbrukums citām valstīm. Un viņi ir nobombordējuši lielu skaitu valstu, kā Serbijas mierīgos iedzīvotājus, kā Lībijas mierīgos iedzīvotājus, kā Irākas mierīgos iedzīvotājus... Un tas viss dēļ tā, ka gribēja pārņemt kontroli pār viņu resursies, lai peļņa un labumi no tiem sāktu plūst uz ASV, padarot to pārtiklušu uz citu rēķina. Irākā beigās gāja bojā kāds miljons cilvēku, pateicoties Nato uzbrukumam. Demokrātija viņiem ir pie vienas vietas, ja vien var gūt kādu ekonomisku labumu uz citu rēķina, pat ja to citu ir jānogalina vai citādi jāpiespiež pakļauties, pielietojot dažādas teroristiskas (lasīt - iebiedējošas) metodes. Un demokrātija citās valstīs ir pēdējais, kas ASV interesē.

Pašā ASV šodien ir acīmredzama krāpšanās un vēlētāju gribas ignorēšana. Nevienam nezināju iemeslu dēļ valsts līderis ir ar smagu demensi sirgstošs cilvēks, kuram paliek arvien sliktāk, un kurš, visticamāk, vairs nespēs komunicēt uz vēlēšanu laiku... Tomēr kaut kādi nezināmi, bet ļoti ietekmīgi spēki viņu mēģina tur noturēt, jo tādējādi viņi vada ASV Baidena vietā...

Lielā daļā ASV štatu drīkst vēlēt neuzrādot vispār nekādus identifikācijas papīrus. Un daļā nevajag identifikācijas papīrus ar fotogrāfiju. Šo štatu kopsumma ir pietiekoša, lai uzvarētu prezidenta vēlēšanās. Tagad Baidena komanda ir pārpludinājusi valsti ar desmitiem miljonu imigrantu, un maksā viņiem pabalstus, nodrošina ar bezmaksas veselības aprūpi. Viņi visu balsos par senīlo Baidenu, no kura ir palicis tikai izbāzenis, kurš nesaprotamu iemeslu dēļ vēl kustās. Neviens vesels cilvēks par neko tādu nekad nebalsotu... Un Baidnes uzvarēja tieši pateicoties tiem štatiem, kuros nevajag šos identifikācijas papīrus... Viņi pieņēma visu nelegālo vēlētāju balsis... Demokrātija pilnos ziedos. Un ASV grib, lai tāpat būtu arī visur citur... Paldies, bet mēs atturēsimies...

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Guntis Akmeņkalns

Putins nekad neko tādu nav teicis. Tu dzīvo sevis paša izdomājumos par to, ko un kāpēc dara Putins. Ja nonāks līdz kodoklaram, tad Putins iznīcinās ne tikai ASV, bet visas valstis, kuras šobrīd aktīvi palīdz Krievu karavīru nogalināšanā, un kurām ir kāds svars militāri un ekonomiski. Tādas valstis ir, vispirms, Apvienotā Karaliste, Francija, Vācija, Polija, varbūt arī Lietuva. Jā, Putins lieliski apzinās, ka liela daļa kodoklgalviņu uzsprāgs arī Krievijā. Bet Krievijai ir milzīga teritorija. Viņiem būs uz kurieni doties. Eiropā virkne valstu, kā Nīderlande, Anglija, Vācija utt., ir klīniskas pārapdzīvotības stāvoklī. Francijā ir kādas 80 kodolelektrostacijas. tur pat nevajag kodoblumbas, lai viņus uzslēgtu no spēles. Pietiks ar vienu Kinžal raķeti uz katru no tām, un spēle beigusies. ne tikai 80 atomsprādzieni, bet begusies arī enerģijas neatkarība.

Lai tu labāk varētu saprast, tev ir jāsaprot, ka mizlīgam cilvēku skaitam ir kaut ko arī jāēd. Putins jau ir pateicis, un tas ir visas Krievu elites viedoklis, ka Krievijai pasaule bez Krievijas nav vajadzīga. Putins lūdzās Rietumus gadiem ilgi, vienkārši nodarboties ar tirdzniecību, un neprovocēt vienam otru. Viņš gadiem ilgi teica, ka ukrainu viņam nevajag, bet Nato bāzu tur nekad nebūs, un ka mēģinājumi tās tur izvietot nozīmēs karu. Rietumi mērķtiecīgi turpināja bīdīt Nato uz turieni...

Lai tev būtu skaidrs - Ukraina un Gruzija pašas neizlēma iestāties Nato. Tas bija Nato lēmums veicināt Nato ienākšanu šajās valstīs, un Nato pie tā intensīvi strādāja ar doto valstu politķiem, tādiem korumpētiem cilvēkiem kā Zelenskis, Saakšvilli, un citiem Ukrainas līderiem pirms tam. Viņi reāli izdarīja spiedienu uz šiem līderiem, lai tie virzītu valsts nonākšanu Nato. Nekādas demokrātijas tur nav. Ja Ukraiņiem būtu referendums par iestāšanos Nato, viņi būtu nobalsojuši pret. Tāpēc šādus referendumus tur neviens nekad nebūtu īstenojis... Citādi, demokrātija pilnos ziedos...

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde juris bogdanovs

juri bogdanov, Pūķins aptaisīsies! Vakardienas runa rāda, ka viņš jau ir apkakājies, smilkst pēc miera sarunām par kurām agrāk pat negribēja dzirdēt, jo neesot ar ko runāt, Zeļenskis nav likumīgs prezidents, Zeļenskis izdevis rīkojumu, kas aizliedz vest sarunas ar Pūķinu, utt.. Tagad, redz, šis varot ar šo runāt! Vovočka apmaldījies trijās priedēs, vālē daunīti. Krievijā ekonomika iet pa pieskari, Pūķins zin, baisi mēsli briest Krievijā, kapitāli aizplūst, kapitāli neienāk, neviens ar Krieviju drīz vispār netirgosies, dolāra, eiro aprite tiks pārtraukta, utt.. Karam Krievija arī nav gatava, viss pulveris izšauts, iekarojot Ukrainu.

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Guntis Akmeņkalns

Es nezinu, kādā sapņu pasaulē tu dzīvo, bet viss tevis teiktais pastāv tikai tavā galvā. Krievijas ekonomika ir piedzīvojusi vienu no lielākajiem uzplaukumiem, jo viņi bija spiesti paši sākt ražot virkni produktu, ko kādreiz pirka no Rietumiem. Bet ražošana ir pārticības atslēga.

Turklāt, pasaule ir mainījusies. Ir izveidojušās Briks valstis, kuras arvien vairāk atslēdzas no dolāra un Rietumu sistēmas. Gan Indija, gan Ķīna turpina pieaugošu sadarbību ar Krieviju. Šīs divas valstis vien kopā nodrošina 3 miljardus liela cilvēku skaita tirgu. Ja tam pievieno Āfriku, Brazīliju un citas valstsis, tad tie ir visi 5 miljardi. Rietumu valstis kopā veido kādus 900 miljonus...

Pateicoties tam, ka amīši izmanotoja savu dolāru lai sodītu Krieviju, ir sākusies atteikšanās no dolāra starptautiskajos norēķinos, jo ASV ir bijusi gadu desmitiem naidīga gan pret Ķīnu, gan Indiju, gan Brazīliju. Viņi zina, ka kaut kad tieši to pašu var pavērst pret viņiem. Viņi arī zina, ka ASV ekonomika ir līdzīga tās vadītājam - tai ir demence, tā knapi kustās, un tās nāve ir tuvu. Tāpēc savas runas par Rietumu pārākumu un varenību vari man aiztaupīt, jo pēc šiem notikumiem Ukrainā un Izraēlā, Eiropa un ASV kļūs mazvērtīgas pasaules tirgū.

Tātad, visas tās runas par Krievijas ekonomikas sabrukšanu un to, ka neviens ar viņiem negrib runāt un tirgoties ir izmisīga Rietumu propaganda. Tu zini tikai to, ko oficiālie mēdiji tev saka. Un tā ir nožēlojama propaganda, lai tādi kā tu turpinātu ziedot karam, kurā Rietumi ir jau iztērējuši tik daudz, ka daži ir uz sabrukuma robežas, kā ASV... arī Vācijā ir milzīgas problēmas...

15.jun Atbildēt
ir tāds atbilde Guntis Akmeņkalns

To, ka cienījamas Guntis nevēlās redzēt cēloņus nav nekas jauns. Nevajag piesegties ar bērnu šļupstiem par 1991. gadu. Kad izveidojās mūsdienu Ukrainas robežas? Tikai 1954. gadā. Pirmo reizi Ukrainas aprises parādījās 1922. gadā kad tās iezīmēja par republiku izveidi atbildīgais komisārs- ministrs Josifs Visariona dēls Džugašvili. Tad 1945. gadā Ukrainai tika pievienotas okuopētās Polijas, Rumānijas, Bulgārijas, Slovākijas teritorijas. Bet to jau Guntis neuzskata par okupāciju, jo tas nav izdevīgi. Tad 1954. gadā bez nekāda referenduma, Hrušķovs pievienoja Krimu Ukrainai. Un tas ko dzēronis Jeļcins savā dzērumā parakstīja ir cits jautājums, jo to paši sanāksmes dalībnieki atdzina, ka Belovežas dokuments par PSRS sadalīšanu neatkarīgās valstīs notika smagā alkohola reibumā. Jautājums Guntim! Vai 1991. gadā kāds pavaicāja, Polijai, Rumānijai, Bulgārijai, Slovākijai, vai tās piekrīt, ka okupētās teritorijas paliek Ukrainai?

15.jun Atbildēt
Alfreds

Lielais karš ir izdevīgs lielās naudas turētājiem jo ieroču tirdzniecĩba dod vēl lielāku naudu un naudasmaisiem vienmēr ir par maz ,tæpēc klausĩties żīdu farizejus par kaut kādiem stāstiem var tikai stulbi goji!

15.jun Atbildēt
Rima Solis

Tad izskaidro, kā pēc ukraiņiem nav ar ko karot, izņemot čiekurus un mušpapīru, gudriniek?!

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Rima Solis

Viss ir ļoti vienkārši izskaidrojams. Rietumi uzskatīja, ka karš pret Krieviju būs kā pastaiga parkā, jo Krieviju uzskatīja par neizdevušos valsti, kura sabruks pie neliela militāra spiediena, sevišķi, ja tas ieilgs. Tika uzskatīts, ka viņiem beigsies munīcjas un citi resursi, jo tā taču ir tikai nožēlojamā, viņu skatījumā, Krievija, kura ir tizla un nespējīga. Izrādījās, ka Rietumiem pašiem nav tādas ražošanas kapacitātes, lai karotu ilgāk par dažām dienām, kā tas bija Irākas karā, kad ASV bija milzīgs militārais pārsvars, īpaši jau satelītu un lidmašīnu ziņā.

Lai arī militāri industriālais komplekss tiešām labi pelna, un to atzina pat viens no ASV senatoriem publiski no trībīnes, viņiem tomēr nav tādu ražošana jaudu, kāds izrādījās pieprasījums. Gasn ASV, gan Rietumi jau pēc viena gada atzina, ka viņi ir gandrīz iztukšojuši savas munīcijas rezerves, un to atjaunošajai vajadzēšot pat kādus 10 gadus... Viņi vienkārši negaidīja, ka tas ieilgs, un ka būs tik milzīgs munīcijas patēriņš.

Tad vēl sākās karš Izraēlā, kur arī tiek nopludināts milzīgs Rietumos ražotās munīcija apjoms. Rietumi nav gatavi īstam pilnizmēra karam ne ražošanas, ne cilvēkresursu ziņā.

15.jun Atbildēt
Rima Solis atbilde juris bogdanovs

Ko tu muldi, ka "nav gatavi"! Jeņķiem pilna pakaļa ar visu, ko vajag un nevajag, bet ukraiņus mērdē badā, un turpinās mērdēt! Sāc, beidzot, domāt! Nevajag nekādu karu! Vajag mieru, lai JURI B. un viņam līdzīgos varētu drāzt un aplaupīt ilgtermiņā, kā to dara un turpinās darīt ar ukraiņiem!

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Rima Solis

Piekrītu! ASV turpina un turpinās "drāzt", kā tu saki, Ukraiņus...

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Rima Solis

UN jā, vajag mieru! Karam nemaz nevajadzēja sākties. Un viņš nebūtu sācies, ja ASV pie varas būtu bijis Tramps. Baidens un viņu vadošie tumšie, noziedzīgie spēki lika Zelenskim nekādā gadījumā nerunāt ar Putinu, nerunāt ar Luhanskas un Doņeckas iedzīvotājiem. Viņi lika turpināt apšaudīt ar artilēriju mierīgos iedzīvotājus, un jau bija izplānoši īstu asins pirti, uzbrūkot šiem reģioniem. Viss bija Zelenska un Rietumu rokās, lai šis karš vispār nekad nesāktos. Tā vietā Zelenskis un Rietumi izdarīja pilnīgi visu, lai līdz šim karam nonāktu, zinot, ka Krievija nepieļaus Nato klātbūtni Ukrainā.

Krievijai bija tiesības nepieļaut ļaunuma imērijas, ASV, bāzu uzbūvēšanu tik tiešā Krievijas robežu tuvumā. ASV ir uzbrukusi ļoti daudzām valstīm, kurām ir resursi, un uz izdomātu iemeslu pamata. Tāpēc Krievijai, lai izvairītos no lielāka un sāpīgāka kara nākotnē, bija jāaizstāvas, cenšoties piespiest Ukrainu nestāties Nato. Un tas jau bija izdevies, līdz Rietumi pateica, ka Zelenskim būs jāziedo viena vai vairākas Ukrainas jauniešu paaudzes, lai tikai apmierinātu ASV vēlmi uzbūvēt pie Krievijas robežām savas bāzes un uzbrukuma raķešu palaisšanas iekārtas.

Tu noteikti neizni, ka Blinkens vēl pirms kara prasīja, lai Putins atļauj dažādu uzbrukuma raķešu uzstādīšanu Ukrainā. Ar ko gan šie taisījās karot???

Patiesība ir tāda, ka ASV tika gatavojusies šim karam ļoti ilgi, un bija ļoti pārliecināta, ka karš būs, un ka viņi uzvarēs. ASV pēkšņā un nožēlojamā iziešana no Afganistānas notika tieši tāpēc, lai atbrīvotu militāros resursus karam ar Krieviju. Zelenskis ir nožēlojams un vājš cilvēks, kurš viegli pakļāvās ASV ietekmei, un nolēma savu valsti un tautu iznīcībai. Un tagad nevienam nav atpakaļceļa. Tas nozīmē, eskalācija turpināsies, līdz sāksies atomkarš. Tas ilgs dažas dienas, bet pēc tam būs tādas ciesšanas visā pasaulē, kādas te nekad nav bijušas. Un visi tie karošanas atbalstītāji, kā tu, būs pirmie, kuri gribēs paglābties bēgot uz teritorijām Krievijā, jo tur varētu būt pēdējā vieta, kur ir ar radiāciju nepiesārņotas zemse un vismaz kaut kas, ko ēst...

15.jun Atbildēt
ir tāds atbilde juris bogdanovs

Turpinot Jura teikto. Nez kā tas nākas, ka saasinājums starp ASV un Krieviju notiek tieši Eiropā? Nav dzirdēts par saasinājumu uz Krievijas un ASV robežas un neviens tur smieklīgus žogus un mīnu laukus arī tur nebūvē. Tur viss klusu, vismaz nekas nav dzirdēts.

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs

Visskumjākais ir tas, ka Eiropas baltie cilvēki šobrī ir izteikts mazākums pasaulē, un samazinās gan mūsu skaits, gan īpatsvars. Bet tagad mēs esam uzsākuši ļoti iznīcinošu karu paši savā starpā. ir miruši vismaz kādi 600 tūkstoši jaunu vīriešu spēka briedumā. Turklāt, šim karam ir potenciāls pārvērsties par ļoti iznīcinošu karu, kurā mēs paši vienkārši iznīcināsim sevi. Pēc mums paliks tikai Āfrika, Indija un Ķīna... Baltā rase izzudīs tikai tāpēc, ka daži balto pārstāvji izmisīgi centās saglabāt savu dominanci pasaulē pakļaujot arī savus baltos brāļus, pie kam viņi nebaidījās no to pilnīgas iznīcināšanas iespējas.

Cik stulbi gan mēs esam kā cilvēce? Un cik liela ir to varaskāre, kuri visus šos konfliktus orķestrē? Ja sāksies kodoklarš starp Krieviju un Rietumiem, tad balto rase, arī Latvieši, būs vēsture...

15.jun Atbildēt
Madris

Gunti Akmeņkaln ! Ar šizofrēnijas slimniekiem ir bezjēdzīgi debatēt. Viņi vienalga uzvarēs. Taisnība jau ir, ka cīņa ir par ietekmi pasaulē. Vienīgi ASV domā, ka nauda valda par pasauli, bet Krievija, ka lielāka teritorija, jo lielāka ietekme. Drīz jau tiks spriests, ka neatkarības atjaunošanu Baltijā veica ASV. Krievija Rietumus saprot savas domāšanas ietvaros. Ukrainas gadījums to spilgti izgaismo. Krievijā valdīja naratīvs, ka Krievija paņems Ukrainas austrumus, bet Polijai un citām valstīm tiks Ukrainas rietumi.

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs

Tu melo. Krievija nekad nav gribējusi paņemt ne Ukrainas austrumus, un pat ne Krimu. Putins vienmēr skaidri un tieši to uzsvēra. Bet Maidana izraisītās pārmaiņas noveda pie tā, pie kā noveda. Putins pat neiejaucās, kad Ukraina veselus astoņus gadus ar artilēriju šāva pati uz saviem pilsoņiem Donbasā un Luhanskā, kopumā nogalinot kādus 14 tūstkošus, no kuriem kādi 500 bija bērni. Un Zelenskis taisījās ar armiju iebrukt šajos reģionos, vienkārši iznīcinot tur dzīvojošos Krievus. Viņš to netieši atzina, ka dažus mēnešus pirms kara sākšanās caur mēdijiem aicināja visus to reģiona iedzīvotājus, kuriem nepatīk esošā kārtība, un kuriem ir bail par savu bērnu dzīvībām, sakravāt koferīšus un aizvākties uz Krieviju. UN Ukraina bija jau savākusi lielu armiju un bruņojumu pie šiem reģioniem. Tātad, Krievija zināja, Ukraina uzbruks, tāpēc viņa uzbruka pirmā, lai apturētu asinsizliešanu mierīgo iedzīvotāju vidū.

Interesanti, ka Anglijā virknē lielo mēdiju ir aizliegts runāt par tiem 14 tūkstošiem nogalināto, ko Ukraina nekad nav noliegusi. Šie Anglijas mēdiji vienkārši izdzēš vai atvieno telefonsarunu, ja runātājs sāk šīs lietas pieminēt, pasakot, ka tā esot Putina propaganda, un tai neesot vietas "brīvā pasaulē"... Bet cenzūras līmenis šajā "brīvajā pasaulē" ir vienkārši nenormāls. Un tas attiecas ne tikai uz karu Ukrainā, bet arī uz visu to viltus pandēmiju, islamizāciju un musulmaņu noziegumiem pret vietējiem kristiešiem.

Tad vēl Anglijā nedrīkst runāt par to, ka jau 2022. gada Martā Krievija bija piespiedusi Ukrainu parakstīt vienošanos, ka Ukraina pārtrauks militarizēties, un apsolīs nestāties Nato, un tad Krievija izvedīs visus savus spēkus no Ukrainas teritorijas, izņemot Krimu. Tā arī esot Krievijas propaganda, lai gan Ukraina arī šo nekad nav noliegusi, un tajās sarunās piedalījās arī Izraēlas un Turcijas valdību pārstāvji, kuri visu to apstiprināja.

Tikai vēlāk, kad karš pamatīgi ievilkās, pateicoties "Nato palīdzībai", un liels skaits Krievu bija gājuši bojā, Putina valdība nolēma, ka pārāk daudz asiņu ir izliets, un tāpēc viņi noorganizēja referendumus ieņemtajos apgabalos, kur ir ļoti izteikts Krievu īpatsvars. Bet arī šo faktu pieminēšana esot Putina propaganda... Vai tad tas nenotika? Vai tad tieši tā notikumi arī neattīstījās?

Pēc šiem referendumiem Baidena valsts uzspridzināja Nord Stream 2, un sākumā Rietumi mēģināja tajā apsūdzēt Krieviju. Meli ātri atmaskojās, un tad sāka meklēt kaut kādus kaktu skaidrojumus. Bet neviens nešaubās, ka tas bija amīšu darbs. Galu galā, pirms referenduma Baidens no tribīnes apgalvoja, ka referendumu gadījumā ASV, vienā vai citā veidā, nodrošināšot šo trubu pārtraukšanu.

Ar to viņi ir pamatīgi iedragājuši eiropas konkurētspēju uz laiku laikiem. UN šis karš nozīmē zaudējumu pilnīgi visai Rietumu pasaulei, kurai jau tāpat ir daudz problēmu dēļ pandēmijas un citiem marasmiem, kā mizlīgās imigrācijas no Islāma valstīm utt.

Bet hei, koncentrēsimies uz meliem par Krieviju...

Krievija iebruka Ukrainā nevis lai uzsāktu karu ar Ukrainu, bet lai nodrošinātos pret karu, kuru sāktu Nato pret Krieviju, ja tiktu atļauta Nato izplēsšanās. Un nē, Nato nav aizsardzības organizācija. ASV visas Nato vārdā kā tāds buldozers bradā valsti pēc valsts visā pasaulē, ja vien tām ir kādi resursi, ko šiem kārojas iegūt savām īpašumā...

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

O, jā, šizofrēnijas skartie ir neapturami! :)

Bogdānovs jau zina teikt, ka Pūķins neieredz ASV, jo tur baiss bardaks, un tieši šī iemesla dēļ, Pūķins nomētās ASV ar atombumbām, iznīcinās rietumeiropu lielvalstis, denacificēs Ukrainu, atbrīvos Vāciju no fašistiem, nobučos Kīnas diktatora pakaļu. :)

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Guntis Akmeņkalns

Tu taču pats saproti, cik izmisīgs un nožēlojams ir tavs komentārs. Ja viss, ko vari pateikt, ir tikai tava apsaukāšanās, tad tu tikai pierādi savu vājumu.

Putins neieredz ASV? Viņš to ne tikai nekad nav teicis, bet nav pat netieši uz to norādījis. Viņš vienmēr ir staigājis apkārt ar izstiept draudzības roku, bet arī norādījis, ka ASV bāzu Ukrainā nebūs, jo ASV par savu potenciālo agresoru uzskata ne tikai Krievija, bet arī Ķīna, Indija un virkne citu valstu. Putins nav ieviesis nekādas sankcijas pret ASV, un turpina ar to tirgoties, piemēram, pārdodot tiem urānu. Tā ir ASV, kura ienīst Krieviju, visu laiku ievieš sankcijas, visu laiku cenšas kaitēt un uzbūvēt savas atomieroču palaisšanas bāzes tuvāk pie Krievijas robežām un vairāk. Pirmās ir Polijā un Rumānijā. Tās var izšaut kodolieročus uz Krieviju. Tādas pat bija plānots uzbūvēt Ukrainā. Tas ir pie Krievijas durvīm.

Un kāpēc gan lai Krievija tam piekristu, ja ASV jau ir uzbrukusi un bez iemesla izncinājusi tādas valstis kā Lībija, Irāka, Sīrija utt? Tikai muļķis to pieļautu. Ielaižot ASV militārās bāzes Ukrainā, tās agrāk vai vēlāk tiktu izmantotas uzbrukumam Krievijai. Nezibēgami. ASV to vienmēr ir postulējusi kā savu mēŗki - sabradāt un sadalīt krieviju mazās valstiņās un pārņemt viņu resursus... Un tas arī ir visa šī kara patiesais iemesls. Un ASv noziedoja Ukrainu un tās pilsoņus šo savu interešu bīdīšanai. Zelenskis bija pārāk vājš un dumjš cilvēks, tāpēc ar viņu bija viegli manipultēt.

Bet zinu, ka tu turpināsi dzīvot savā realitātē, un tevi neinteresē patiesība un fakti.

15.jun Atbildēt
Madris atbilde juris bogdanovs

Kad Putins melo? Kad atver muti.

15.jun Atbildēt
Valdis

Oho, cik daudz jaunu troļļu parādījies(bet, varbūt jaunas iesaukas). Un apskatīts tiek tikai viens aspekts, kaut gan intervija ir gan par RailBaltic, vēlēšanām, pasaules stratēģisko virzību. Atsevišku faktoru ietekme ir tikai viens aspekts.

Gunti, es parasti ar troļļiem diskusijās neielaižos, ja nu vienīgi viņi izspļauj kaut ko pavisam stulbu. Nevajag jau lasit tālāk, lai saprastu kas sekos, ja raksta IMIK, Madris vai dirs tāds. Nu tagad ir parādījies bogdanovs, nu lai rikai turpina sapņot savus sapņus par lielo voviku.

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs

Nekādus sapņus par Putinu nesapņoju. Es vienkārši centos iedziļināties faktos, uzklausīt visus viedokļus, un nonākt pie loģiska secinājuma. Respektīvi, es saprotu, ko un kāpēc dara Putins, un ka viņam nemaz nebija izvēles, jo otra izvēle būtu ASV uzbrukums Krievijai no tuva attāluma. Un Rietumu mēdijos pēdējos gados ir tik nenormāli daudz melu, ka tikai vientiesis var ticēt oficiālajai versijai.

Par intervijas pārējiem aspektiem. Tā ir ļoti virspusēja filozofēšana par notiekošo, kas pilnīgi nekādu reālu informāciju mums nedod, tāpēc to komentēt ir bezjēdzīgi.

15.jun Atbildēt
Valdis atbilde juris bogdanovs

Nekomentēšu, augstāk minēto iemeslu dēļ.

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Cik labi tomēr, ka Pūķins pret rietumiem nostājās tagad, vēl desmi gadus tādā labvēlības gaisotnē pret Krieviju no rietumvalstu puses, un Krievija būtu super bagāta, teju vairs neapturama, neuzvarama. Rietumu kapitāli būt atpalikušo Krieviju pacēluši nebijušos augstumos, akurāt, ka rietumu kapitāls pacēla feodālo Ķīnu. Tagad, jādomā Krievijas Federāciju beidzot likvidēs, sadalīs, lai tik Pūķins sāk karot ar NATO.

15.jun Atbildēt
juris bogdanovs atbilde Valdis

Valdi, tavu neizglītotību un neinformētību ir gandrīz vai fiziski sāpīgi lasīt.

Vai tu vispār zini, kas ir Interneta trollis?

Tas ir cilvēks, kurš visu laiku iejaucas sarunās ar kaut kādām tukšām grāzēm, vispārīgiem apgalvojumiem, gandrīz vienmēr apsaukājoties un nekad nepienesot diskusijai nekādus faktus. Un tas ir apmēram tas, ko tu te pienes šai diskusijai.

Aizej uz apollo.lv, tur dzīvo tikai troļļi, kuriem ir kaut kādi masīvi kompleksi. Visus, kas bija spējīgi domāt, apollo.lv, delfi, tvnet un tamlīdzīgie jau sen ir nobloķējuši. tagad es pat nelasu tur komentārus, jo kauns paliek par piederību cilvēku kārtai, kad tos lasi.

15.jun Atbildēt
Guntis Akmeņkalns atbilde juris bogdanovs

Ja ASV būtu uzbrukusi Krievijai, tad arī varētu runāt. ASV Krievijai nav uzbrukusi. ASV Krievijai neuzbrūk arī tagad, kad Krievija karo jau ar Ukrainu...ja jau tā ASV gribētu uzbrukt Krievijai, tad tagad ir īstais brīdis. Neuzbrūk! Tās visas ir tavas fantāzijas, bogdānov, pat Pūķins tādas muļķības nerunā.

15.jun Atbildēt
Valdis atbilde juris bogdanovs

Nē, Jurka, trollis ir cilvēciņš, kas atver metodiskos norādījumus un kopē tos iekšā komentāros.

16.jun Atbildēt
Pēteris

Un kālab NRA nepavaicāja "viedajam" konservatoram Panteļējevam, kā tas nākās, ka viņš savā pazotē iznēsājis "progresīvo" čūsku Justīni Panteļejevu?

15.jun Atbildēt
ir tāds

Vienotība un tās kloni ir Latvijas Ceļa bērni kur Panteļējevs nebija pēdējais cilvēks. Būtībā pats sūkstas par saviem neizdevušamajies bērniem kurus pats reiz radīja. Tikai bērni izrādījās alkatīgāki un aizslaucīja Latvijas Ceļu ar visu Panteļējevu mēslainē, tagad cilvēks jūtas aizvainots. Ko vārīsi, to strēbsi!

15.jun Atbildēt
Valdis

Redz krievijai un putinam nav ko reālu piedāvāt, tāpēc neatliek nekas cits kā karot. Visi nez kāpēc grib ES, nevis NVS, visi grib dollāru, nevis rubļus u.t.t.

Taču civilzācija agri vai vēlu uzvarēs, lai kā šeit nespriedelētu mūsu troļlu fermas darboņi.

15.jun Atbildēt
ir tāds

Romas impērija arī reiz sevi uzskatīja par vienīgo civilizēto civilizāciju, pārējie, pie tās robežām mītošie viņu izpratnē bija barbari, jeb neizglītotas, necivilizētas ciltis kuras nav salīdzināmas ar civilizēto Romu. Ideoloģija gluži kā tev un vēl dažiem. Tikai kur ir civilizētā Romas impērija un kur ir necivilizētās barbaru ciltis. Cik zināms, ģermāņu pēcteči vācieši pie pilnas veselības, bet latīņu jeb romiešu vairs nav, ir izveidojušies itāļi. Ja tu būtu tik izglītots cik civilizēts, tad tev vērtības nebūtu un tu zinātu, ka patreiz ES notiekošie procesi ir tieši tādi pat kā Romas impērijā pirms tās sabrukuma. Tikai tu un tavi eirokrāti stūrgalvīgi nevēlaties redzēt notiekošo. Domāt un dzīvot savā alternatīvajā pasaulē nevienam nav aizliegts. Tikai tas neatceļ notiekošos procesus. Tava dzīves lielākā problēma ir iedomība. Iedomība padara aklu un man tevi ir žēl, jo tu neredzi, kas notiek tev apkārt. Roma līdz pēdējam domāja, ka civilizācija uzvarēs, bet notika pretējais. Vēsture atkārtojas.

16.jun Atbildēt
Valdis atbilde ir tāds

Nu viss pilnībā kā par tevi.

16.jun Atbildēt
Kalamburs

Daži "gaismas nesēji" ņemas vaiga sviedros.

15.jun Atbildēt
Valdis

Ko tu padarīsi, viņiem tāds darbs.

16.jun Atbildēt
ir tāds atbilde Valdis

Labi, ka tu atdzīsti, ka tev tāds darbs. Cik maksā?

16.jun Atbildēt
Valdis

Nu viņiem tāds darbs.

16.jun Atbildēt
Valdis atbilde ir tāds

Ar latviešu gramatiku nedraudzējies? Vārda "viņi" nozīmi nesaproti?

16.jun Atbildēt

Komentēt