Komentāri: Repše: Jāpārņem Nīderlandes modelis veselības apdrošināšanā un jāmaina vēlēšanu sistēma

Valdis

Nīderlandes vai Pakistānas, nu tad pieņemiet, beidzot, kaut ko!

24.mai Atbildēt
janisl

Nu ja, ja nebūtu bijis sociālisma , pie varas esošajiem vajadzētu viņu izdomāt. Lai ir uz ko novelt vainu par savām neizdarībām vairāk kā trisdesmit gadu garumā.

Vēlēšanu sistēmu pie varas esošie paši nemainīs. Ir izveidota ideāla sistēma savējiem, atbildības nekādas, garantēti ienākumi Laiku pa laikam pamet kādu zem riteņiem un viss.

24.mai Atbildēt
harry_s

Pirms vairākiem gadiem toreizējā veselības ministre I.Circene centās ieviest vispārējas veselības apdrošināšanas sistēmu, bet pret bija paši ārsti. Formālais iemesls bija, ka būs jāšķiro pacienti, kuri maksā nodokļus un kuri ne, bet, šķiet, ka patiesais iemesls bija, ka ārsti nebija gatavi atteikties no iespējas savās privātpraksēs izmantot valsts slimnīcu dārgās iekārtas, kuras tad būtu jāpērk pašiem. Un tad skanēja tādi muļķīgi argumenti, ka pie mums tā sistēma nestrādās, mēz esam unikāli utt. Interesanti, citās valstīs strādā, bet pie mums nestrādās. Viennozīmīgi, ka vajag ieviest visaptverošu veselības apdrošināšanu.

Par vēlēšanu sistēmu. Daudzās sīkās partijas nav ieinteresētas izstrādāt kādas stratēģijas ilgtermiņā. tām svarīgi četros gados realizēt savus privātos projektus. Ja paveicas tikt ievēlētiem vēl uz čtriem gadiem, pavisam labi. Sen jau šeit prasās pēc kārtīgām reformām, bet esošie politiķi nebūs tie, kas ko tādu veiks, viņiem pašreizējā situācija ļoti pa prātam. Arī visādas sab. organizācijas varētu vairāk uzspiest uz politiķiem, jo, šādi turpinot. mūs apsteigs pat Āfrikas valstis.

24.mai Atbildēt
janis

reāls marsietis , pārņems arī dāņu pretošanos ww2?

prieks , ka nra šitādas ogas izrok, vai arī cita nekā nav?>

24.mai Atbildēt
Edgars

OCTA katram un miers. Varēs salīdzināt apdrošinātājus un pirkt polisi kur vēlies. Kur problēma?

26.mai Atbildēt

Komentēt