Komentāri: Kāpēc Latvijā ilgi valdīja visaugstākās elektrības cenas un kāpēc ticēt to pazemināšanai

Varis Akotiņš

Dirš kā Zariņu govs!

21.mai Atbildēt
Rima Solis

Tendences viņi jau sajūt...

21.mai Atbildēt
Ādolfs Nāks

Vai es pareizi sapratu, ka mums dārgākā elektrība ir tāpēc, ka mums ir 3 lielie HESi? Varbūt jaucam nost?

21.mai Atbildēt
a

Pataupīsim kad būs jāspridzina lai appludina'tu iebrūkošo krievijas armiju.

21.mai Atbildēt
Andis Vaičulis

Nepareizi saprati. Mums dārgāka elektrība ir tāpēc, ka bez šiem 3 HES un 2 TEC nekādu citu elektrostaciju īsti nav un nākas darbināt gāzes TEC, kuru elektrība ir dārga, jo gāze ir dārga. Rezultātā arī elektrība sanāk dārgāka.

22.mai Atbildēt
Arturs Ozols

Enerģētikas problemātikai sekoju visus neatkarības gadus. Speci gadu no gada stāsta vienu un to pašu , tikai pārvades jaudas no Somijas uz Igauniju un no Zviedrijas uz Lietuvu joprojām trūkst. Un tad vel kuģu enkuri , kas pārrauj kabeli uz pusgadu . Un šorīt 10.00 Latvijā cena - 82,45 eiro MWh , Somijā - 35,38 eiro .un arī SE3 , kur Stokholma - 35,38 eiro ! Plūsmu karte rāda ,ka no Latvijas strāva plūst uz Krieviju 70 Mw , no Lietuvas uz Kaļiņingradas apgabalu -19 MW !!! Interesanti cik šie mums maksā ? Tiek teikts , lētā skandināvu elektrība , bet kāds ir izmaksu un nodokļu īpatsvars šeit pārdodamajā strāvā ,jo pvn neviens nav atcēlis ? Un strāvu tirgo kādi 24 privātie !

21.mai Atbildēt
Andis Vaičulis

elektrības cena biržā ir bez PVN un citiem nodokļiem. Katrā valstī atsevišķi tiek maksāti nodokļi ar kuriem apliek elektrību.

22.mai Atbildēt
Kalamburs

Labs feļetons puikam sanācis.

21.mai Atbildēt
Andis Vaičulis

Tā ir, kad skolā stundas basto, tad grūti saprast ko cilvēki runā, jo saprotamo vārdu krājums ir maz un tad stāstītais arī izklausās nesaprotams.

22.mai Atbildēt

Komentēt