Komentāri: Valsts un privātās pensiju piramīdas sabruks vienlaicīgi

Alfreds

Nu un ko tagad atliek darīt parastam LV iedzīvotājam bez blatiem kurš nav pie siles? Braukt pelnīt uz ārzemēm vai krāt pašam zeķē kur nav droši un noēdīs inflācija?

6:45 Atbildēt
Valdis

Klausiet vien vairāk Kluiņa "analīzēm". Ne jau nu pirmā vai pēdējā. Jo garāku rakstu sacepsi, jo lielāku honorāru saņemsi! Secinājumus var sarakstīt, kādi vien ienāk prātā.

Jaunais Andrejs Upīts!

10:12 Atbildēt
Nikolajs

Tev ir konkrēti iebildumi pret rakstu? Es maz saprotu no pensijām,vienīgi to, ka patreizējā valsts pensiju sistēma tuvākajā vai tālākajā nākotnē sabruks. Runa nav par Latviju, bet visām valstīm kur strādājošo attiecība pret pensionāriem samazinās.

12:58 Atbildēt
Edgars atbilde Nikolajs

Tikai mieru ,kungi. Par visu maksās zaudētājs (i)!

"Karš ir graujošs, bet vienlaikus tas atbrīvo valstis, politiskos un finanšu līderus no parādiem. Ir uzvarētāji un arī zaudētāji, kuriem ir jāmaksā kontribūcijas. Un tā jau ir pilnīgi cita finansiālo attiecību situācija, kas izspēlēta šajā kara spēlē.

Ņemot vērā, ka pasaule no jauna sapinas finanšu attiecību tīklos, nebūtu jābrīnās, ka karš atkal kādam var šķist labs problēmas risinājums, lai attīrītu laukumu." ( Maija Kūle: jautājums par labklājību ir jautājums par tās mēru / lvportals.lv)

14:18 Atbildēt
Valdis atbilde Nikolajs

Nu un, pasaule sabruks?

Gan jau pārkārtosies, kā jau ir pārkārtojusies daudzu gadsimtu garumā.

15:16 Atbildēt
Edgars

Šis raksts izskatās pēc valdības pasūtījuma. :) Pēc tāda principa "Ja aptauja būtu godīga, tad tajā ļautu piedalīties tikai tiem, kuri spētu pasacīt, cik daudz naudas ir uzkrāts tieši viņu kontos pensiju otrā līmeņa fondos." tad vajadzētu arī parlamenta vēlēšanas veidot. Uz vēlēšanām gan visi politiķi grib dabūt katru dzērāju pie balsošanas urnas. :)

14:17 Atbildēt
Edgars

Pilnīgi droši, ka kādam nāksies mainīt savu vārdu Neatkarīgās komentāros.

14:22 Atbildēt
Valdis

Edgar, komentē, kad atkal būsi skaidrā.

Pats saprotu, ko esi sarakstījis?

15:19 Atbildēt
Jānis

Par pensiju 2.līmeņa ienesīguma problēmām pirms dažiem gadiem pat EP bija debates, jo pašreizējās ekonomikas regulārās lejupslīdes būtiski samazina pensiju otrā līmeņa ienesīgumu. Ienesīgumu nevar vērtēt tikai pēc ieguldītas naudas pieaugumu, bet vienlaicīgi jāvērtē arī eiro pirktspējas kritums tajā pašā periodā. Savulaik Rietumu Eiropas valstīs pensiju 2.līmenī valstis deva zināmas garantijas pret ienesīguma zudumu. Ja ienesīgums attiecīgā periodā bija zemāks par valsts garantēto, tad valsts piemaksāja zaudēto starpību.

Ja šādu garantiju nav, tad tā ir laimes spēles, kurā labāku rezultātu var dabūt ekonomiski izglītots cilvēks, kas saprot šīs spēles noteikumus. pensiju 1.līmenī valsts dod garantiju, ka zaudējumu ar mīnuss zīmi nebūs, jo indeksācijas koeficients nevar būt zemāks par koeficientu "viens". Pensionārus pretoties izmaiņām pensiju 2.līmenī šobrīd uzkurbulē bankas, kas zaudē zināmu daļu peļņas no pensiju 2.līmeņa apkalpošanas, ja samazinās iemaksas uz 5.%.

Mūsu cilvēki strādā Īrija un citur un nodrošina pensijas to valstu iedzīvotājiem, jo viņiem ir ļoti daudz brīvu darbavietu, bet nav savu iedzīvotāju, kas tās varētu aizpildīt. Ja Latvija būtiski nepieaugs ražošana un darba vietu skaits, tad gan pensiju jautājumi saasināsies.

18:23 Atbildēt
Valdis

Nu, beidzot, kāds arī par lietu, nevis kā Latkovskis- viss sabruks, viss sabruks!

Rietumos tauta vismaz spiež valdībām ko darīt.

Mūsu deputātiem bankas iebāž piecīti žaketes kabatā, un tie, bez vārda runas, atņem 2.līmeni Valsts Kasei un atdot bankām.

Ko dara banka? Pareizi!

Iekasē procentus par "apkalpošanu", un tad, ar vienu peles klikški, pārskata naudu kaut kādam fondam.

Viegli, ērti un nav nekādas atbildības.

18:40 Atbildēt

Komentēt