Komentāri: Viens miljons tonnu azbesta ir pārāk smaga nasta Latvijas ekonomikai

Kоments

Azbesta šīferis ir galīgais sīkums, pret to daudzumu, kurš guļ siltumtrasēs, jo tāpat un pa visām šķirbām, tie putekļi nonāk gaisā, plaušās un atmosfērā. Otrs un pats galvenais risks un tad būtu jājauc nost, vai visu padomju laika apbūvi. Vācijā un tieši austrumu daļā, tam jau izgāja cauri, jo bija arī tāds brīnums, kā azbestcementa apmetums uz istabu sienām dzīvokļos. Vācieši cītīgi cirta visu nost un kādi 5-6 gadi pagāja. Kad prasīju padomju laika būvniekiem un vai tad mums nav, tad viņi tikai noplātīja rokas un pateica pavisam kodolīg- mums piekodināja klusēt..! Šīferi var redzēt un vēl pavaimanāt, ka nav tik daudz naudas, bet kas notiks ar pārējo azbestu, jo tur nav tikai nauda, bet vajadzīgs arī dzīvokļu rezerves fonds, kur pa tādu un kapitālu darbu laiku, varētu izvietost tos vsus labticīgos ieguvējus, jo valst pa sertifikātiem, viņiem iesmērēja brāķa un indīgu preci, jeb daļai cilvēku, arī atlikto nāves spriedumu, jo kurš īsti mirs no vēža, tas nav zināms un ir ieraksīts tikai cilvēka gēnu kartē, kuru mūsu radītājs, nav iemanījies mums izsniegt jau dzemdību namā.. Pats gan īpaši neticu tam brienīgajam kancoregēnam un domāju vairāk, ka tas ir biznesa projekts. Kau arī būtu biznesa projrkts, bet ja par viņu prasa maksāt, tad tas jau izskatās pavisam savādāk un tad jāsāk taisīt arī to pārējo troksni, kuru te jums pavēstīju iepriekšējās komrntāra rindās..

11.mai Atbildēt
viesis

Protams, ka tas ir biznesa projekts. Ja būtu rūpes par vidi, tad veco šīferi pieņemtu par velti, vai pat piemaksātu tam, kurš atnes pāris kg šīfera lausku. Bet tagad lai nodotu šīferi, plēš desmit ādas, un tad pašiem vēl nav kauna sūdzēties par to, ka cilvēki piemēslo mežus........

11.mai Atbildēt
Guntis Akmeņkalns

Jā, valdības piegājiens problēmas risināšanai smieklīgs, nu tik rakstīsim iesniegumus, nu tik ņemsimies.., rēcīgi un skumji!

11.mai Atbildēt
Kalamburs

Labs biznesa plāniņš Latvijas varturiem. Nu tik bomi rokās un realizēt!

Kā saka - zaļās nākotnes vārdā!

14.mai Atbildēt
Lauma Kraukle

Nu, pilnīgi "reāla" situācija: mazturīgais latvietis steidz ieslēgt savu jaunākā modeļa datoru, bez domāšanas momentā atrod vajadzīgajā mājaslapā iesniegumu, aizpilda to. Nojauc savai pussagruvušajai būdai veco indīgo jumtu. Aplaupa banku un iegādājas jaunu veselīgu jumtu. Kur problēma? Viss process loģisks un pašsaprotams.

14.mai Atbildēt
Ilze

Šīfera jumtiem nav ne vainas. Veci, apauguši ar sūnām, nogruntējušies, kādi tur vairs putekļi (kaitīgs ir nevis pats azbests, bet azbesta putekļi un nezinu, kā tie jāsaelpojas, lai saslimtu, jo tagad azbesta ražotņu nav). Nevienu nezin kāpēc neuztrauc tas, ka katru gadu laukus apstrādā ar raundapu melnus. Tur viss kārtībā. Monsato milzim ķerties klāt rokas par īsu, bet noplēst deviņas ādas no Latvijas visnabadzīgākās iedzīvotāju daļas - tur kāds miljoniņš pie paplānā valsts budžetiņa klāt nāktu, ja vēl piedraudētu ar sodiem.

14.mai Atbildēt
Anita Ruža

Sāksim ar to, ka VARAM nav lietas kursā par faktu, ka šīfera atkritumu pieņemšana ir nevis 100 eur, bet gan no 180 eur/t bez PVN.

14.mai Atbildēt

Komentēt