Komentāri: "Sadales tīkla" jaunie tarifi kaitnieciski arī uzņēmējiem

Inocents

Opā - izskatās taču, ka visa šī cūkošanās un lēdība ar ST tarifu (ekonomiski un valstiski nepamatoto) palielināšanu ir viltīga ST (un koncerna) garantēto ienākumu palielināšana, gatavojot tos (protams, caur akcijām) iztirgot biržās! Labdari no Vienotības gatavo Latvijas stratēģisko resursu nozagšanu......

29.aug 2023 Atbildēt
Inocents

No pasaran :))

29.aug 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

Zajebala stulba NRA politiska ateja un 100% ir tikai klaji meli un jaunie ST tarifi un celti pamatoti un regulators un to jaunos tarifus verteja vairak neka pusgadu un valdiba tos atbalsija.

29.aug 2023 Atbildēt
Artis

Tas viss protams notiek ar partijas Jenotība un koruptīvi mafiozās valdības klusējošu atbalstu. Ir uzlikts papildus nodoklis bijušā OIK vietā.

29.aug 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

Bet tev stulbajam neta idiotam Artim, jo jaunajiem ST tarifiem 100% nav sakara ar JV un NRA 100% melo un izplata dezinformaciju.

29.aug 2023 Atbildēt
Edijs Vesperis

Kluiņa kgs, neapkaunojiet sevi ar kretīniskiem argumentiem. Elektrības cenas NordPool mainās katru dienu un katru stundu, nekāda jēga nav salīdzināt vienas dienas elektrības cenu ar citu gadu cenu šajā dienā. Analīzei var izmantot kalendāro gadu periodus, apzinot būtiskākos ietekmējošos faktorus, kas ietekmējuši cenu līmeni. Šādi lūdzu vairs nedariet publiskā informatīvajā telpā.

Citāts: "Ļoti neticama ir norāde uz elektrības izmaksu pieaugumu, ja NordPool biržas dati liecina, ka šodien, 29. augustā elektrība Latvijā maksās 114,98 eiro par megavatstundu, bet pagājušā gada 29. augustā ir maksājusi 619,57 eiro par megavatstundu."

29.aug 2023 Atbildēt
Janis T

Tikai nevajag, man mājās maksa par pieslēgumu pieauga 23 reizes !

29.aug 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

JanisT un viens no 99% neta idiotiem.

29.aug 2023 Atbildēt
Juris Seikovskis

Ir sākusies populisma kampaņa par apbižotajām mājsaimniecībām un teju nelietīgajiem uzņēmējiem, kuriem nu gandrīz nekas nav jāmaksā. Arī cienījamais Kluiņa kungs ir tai pievienojies.

Vispār jau visam jāmaksā, cik tas tiešām maksā. Tas sociālisms vienreiz ir jāizbeidz. Bet nespējniekiem un trīcīgajiem jāpalīdz valstij, ko tā arī dara. Tas, ka līdz šim sadales tīkla pakalpojumu izmaksu lauvas tiesu sedza tie, kas ražo, nebija pareizi. Jā, nu ražotājiem ar lielu elektr. patēriņu, šī izmaksu kategorija ir samazinājusies. Fakts. Bet kas ir noticis ar mājsaimniecībām? Ir pieaugums. Arī fakts. Bet pieaugums ir tāds, kas samazinās iespēju mēnesī vienai mājsaimniecībai izdzert vienu vidēji labu pulšu vai vienu zem vidēja labuma konjaku. Atkarībā no mājas lieluma. Un tikai. Alkohola lietošana ir kaitīga.

Šī izmaksu reforma mazdrusciņ paaugstinās produktus ražojošo uznēmumu konkurētspēju. Kas perspektīvā var palielināt to rentabilitāti, konkurētspēju un darba vietu skaitu. Arī darba samaksu. Rezultātā tā pati mājsaimniecība atkal varēs atļauties nopirkt par vienu polšu vai konjaku mēnesī vairāk. Bet, ak vai, alkohola lietošana ir kaitīga.

Ja par elektr. izmaksu struktūru kā tādu, tad visizdevīgākajā situācijā ir lielveikali. Kuriem ir stabils nemainīgs patēriņs cauru diennakti un atļautās jaudas tie var izmantot teju 100%. Ražotājiem šī sistēma nav laba. Jo reti kurš ir ar stabilu un nemainīgu slodzi, nemaz jau nerunājot par visu diennakti.

Esam tur, kur esam. Ir skaidrs, ka ar elektr. politiku mūsu valsts ir galīgā pakļā. Un šīs tarifu izmaiņas ir teju mazākā problēma.

Bet rīt būs jauna diena.

29.aug 2023 Atbildēt
Aivars

Būtu jāveic neatkarīga uzraudzība kā Latvenergo manipulē elektroeneģijas atslēdzot līnijas it kā remontu dēļ, jautājums vai vienmēr to dara pamatoti?

29.aug 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

Un Aivaram un citiem anonimiem neta idiotiem un tak beidziet neta murgot neta savus slimos neta murgus.

29.aug 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme

Un Aivaram un citiem anonimiem neta idiotiem un tak beidziet neta murgot neta savus slimos neta murgus.

29.aug 2023 Atbildēt
Aivars atbilde Marcis Dzelme

Atslābsti un salīdzini Nord pool FI, EE, LV cenas tu ideot

29.aug 2023 Atbildēt
Marcis Dzelme atbilde Aivars

ST tarifiem 100% nav sakara ar elektribas birzas cenam.

29.aug 2023 Atbildēt
Arturs Ozols

Internetā pētīju 33 vertikālās ass vēja turbīnu ( VAWT ) fotogrāfijas un aprakstus . Izskatās ,ka nevienmērīgās jaudas patērētājiem nāksies nodarboties ar elektrības pašražošanu izmantojot šī tipa rotorus un speciālās akumulācijas ietaises. Tomēr tie ir papildus kapitālieguldījumi un nāksies rēķināt kas izdevīgāk . Šādu pašražošanu šobrīd piekopj samērā liels skaits vācu koncernu ,bet vai to var pavilkt latviešu zemnieks vai veikaliņš ir jārēķina. . VAWT ir pieņemami ar to ,ka nekas nav jāceļ augstu gaisā un ģenerators atrodas uz zemes . Te jādomā arī par saules paneļu komplektu ,jo tā ievērojami paplašinās elektrības pašražošanas spektrs .Šis variants prasa rūpīgu analīzi ,bet ir vienīgais cīņai ar AT un ST Latvijas monopolu .

29.aug 2023 Atbildēt

Komentēt