Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. septembra līdz 2. oktobrim

© Publicitātes foto

6.lapa

«Ciešamā kārta» Zeļļu ielā 25

Publicitātes foto

Ceturtdien, 1. oktobrī, pulksten 19 pirmizrāde teātra trupā «Kvadrifrons», kas savu trešo sezonu uzsākusi jaunās telpās - Āgenskalnā, Zeļļu ielā 25.

Uzsākot savu darbību Rīgas cirka telpās, pirms diviem gadiem «Kvadrifrons» kā pirmo realizēto projektu skatītājiem piedāvāja izrādi-ekskursiju «Brīnuma skartie», kas vēstīja par cirka ēkas 130 gadu garo pastāvēšanas vēsturi. Tā kā šoruden «Kvadrifrons» pārceļas uz pagaidu mājvietu bijušajās Latvijas Universitātes fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes telpās, pirmā sezonas izrāde veidota, domājot par izglītības sistēmu Latvijā.

«Kāda bērnudārza audzēkņu vecāki, kādas pamatskolas skolotāji, kādas vidusskolas skolēnu padomes biedri un kādas augstskolas Satversmes sapulces orgāna locekļi tiekas četrās mokošās sanākšanās. Izrādē «Ciešamā kārta» runāsim par profesionālu ekstāzi, kas noved pie akadēmiskas mazspējas, par simtgadīgām tantēm ar sadzeltējušiem pierakstiem, kas vāri virmo savā nodabā, par īstenojamām un neīstenojamām reformām un to, cik rāmi un tūļīgi vakardiena kļūst par rītdienu,» atklāj izrādes režisors Klāvs Mellis.

Teksts: Ance Strazda un Klāvs Mellis (attēlā). Spēlē: Ance Strazda, Reinis Boters, Una Eglīte («esARTE») un Āris Matesovičs.
Kostīmu māksliniece - Inese Tone, gaismu mākslinieks - Jānis Sniķers, skaņa - Kārlis Tone.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā