Neizlejiet gurķu marinādi. Izmantojiet to… cepot maizi

© Pixabay.com

Ja jums garšo marinēti gurķi, jūs droši vien meklējat jebkādu ieganstu, lai tos pievienotu savam ēdienam. Taču nenonieciniet arī pašu marinādi! To var izmantot vairākos veidos - šī pikantā, sāļā un izteiktā garša, kas mums tik ļoti patīk marinētos gurķos, var uzlabot visu, sākot no marinētu gurķu sulas martini līdz salātu mērcēm, raksta “Tasting Table”.

Šefpavārs Billijs Parisi, “Parisi's Italian Kitchen” īpašnieks, iesaka pievienot marinētu gurķu sulu pat maizes mīklai.

Pēc viņa teiktā, "marinētu gurķu sulas pievienošana palīdz iegūt dabiskos sāļus, nedaudz cukura un maigāku maizes mīkstumu no etiķa". Marinētu gurķu marināde klasiski satur etiķi, sāli, nedaudz cukura, garšvielas un garšaugus.

Šī saldā, sāļā un skābā "triāde" ne tikai piešķir maizei raksturīgo gurķu garšu, bet arī padara tās mīkstumu gaisīgāku un vieglāku, jo etiķis kavē glutēna veidošanos. Tas padara mīklu elastīgāku, vieglāk apstrādājamu un gatavās maizes struktūru mīkstāku.

Šefpavārs Parisi iesaka pievienot marinādi "nesaldinātiem maizes veidiem, piemēram, ierauga maizei, rudzu maizei, baltajai maizei utt.".

Marinādes skābums pastiprina rudzu vai ierauga maizes dabisko skābumu un harmonizējas ar baltas vai kraukšķīgas lauku maizes rauga garšu.

Pexels.com

Kā izmantot marinādi, cepot maizi

Šefpavārs Parisi skaidro, kā pareizi iekļaut marinādi maizes receptē. Viņš saka, ka to var izmantot kā galveno šķidrumu receptē vai arī pietiks, ja tas veidos vismaz 30% no kopējā šķidruma daudzuma.

Pievienojiet to mīklai vienlaikus ar ūdeni - tikai nesajauciet to ar pienu, piekodina šefpavārs.

Svarīgākais