Kā atdzesēt dzērienu tikai pāris minūšu laikā - divi bārmeņu pārbaudīti triki

© Pexels.com

Karstā vasaras dienā dzēriens istabas temperatūrā neizklausās īpaši veldzējoši. Bet ko darīt, ja saldētava jau pilna vai arī laika pavisam nav? Tev noderēs viens no klasiskākajiem, bet efektīvākajiem trikiem, kā atvēsināt dzērienu pāris minūtēs - dalās “lifehacker.com”.

1.triks: Mitrs papīra dvielis + saldētava

Aptin dzēriena pudeli vai bundžu ar mitru papīra dvieli un ieliec to saldētavā. Mitrums paātrina siltuma izvadīšanu no dzēriena, un pēc 10 minūtēm tas jau būs atsvaidzinoši vēss. (Šis strādā īpaši labi ar stikla pudelēm.)

2.triks: Ledus + sāls + ūdens

Ja nepieciešams vēl ātrāk, ņem lielu bļodu vai katlu, piepildi ar ūdeni, pievieno ledu un 2-3 ēdamkarotes sāls. Tad iegremdē dzērienu šajā maisījumā. Sāls pazemina ūdens sasalšanas temperatūru, radot īpaši aukstu vidi - dzēriens būs vēss jau pēc 2-3 minūtēm.

unsplash.com

Kāpēc tas strādā?

Šie triki balstās pavisam vienkāršā fizikā. Ūdens iztvaikošana (mitrais papīra dvielis) patērē siltumu no dzēriena, tā atdzesējot to daudz ātrāk. Savukārt ledus-sāls-ūdens maisījums darbojas kā mini “dzesēšanas turbīna” - sāls samazina ūdens sasalšanas punktu, ļaujot veidoties ārkārtīgi aukstai šķidrajai videi, kas dzērienu atdzesē pat efektīvāk nekā ledus viens pats. Šo paņēmienu izmanto arī bāros un restorānos, kad dzērienu vajag atdzesēt rekordlaikā.

Bonusa padoms: šis ir arī lielisks veids, kā uzreiz atdzesēt vairākus dzērienus ballītei vai piknikam.

Nākamreiz, kad dzēriens ir remdens, bet slāpes lielas - negaidi. Abi šie paņēmieni ir ātri, vienkārši un darbojas pārsteidzoši labi.

Svarīgākais