Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!
Pirmais noteikums, kas jāievēro, gatavojot rīsus, ir to skalošana - skalojiet rīsus zem tekoša ūdens, līdz ūdens paliek gandrīz caurspīdīgs. Tas ļaus rīsiem atbrīvoties no cietes, kas tos vārīšanas procesā salipina.
Nākamais ieteikums - izmantojiet vienādas daļas ūdens un rīsu.
Lieciet katliņu ar rīsiem uz sildriņķa uz lielas uguns un ļaujiet ūdenim uzkarst, līdz tas sāk nedaudz burbuļot. Šajā brīdī samaisiet rīsus. Nelieciet katlam vāku!
Tikai tad, kad sākat redzēt lielākus burbuļus, kas it kā pazūd rīsos, uzlieciet katliņam vāku un samaziniet siltuma padevi.
Ļaujiet tiem gatavoties vēl piecas minūtes, pēc tam izslēdziet uguni, bet paturiet uzlikt vāku - tas ir ļoti svarīgs solis.
Ļaujiet rīsiem nostāvēties vēl 10 minūtes.
Sekojiet visiem soļiem, jūs iegūsiet gaisīgus, gardus rīsus, kas kļūs par lielisku piedevu vai nevainojamu pamatu citiem ēdieniem!