Vai ķiplokus drīkst sasaldēt?

© unsplash.com

Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?

unsplash.com

Vai ķiplokus drīkst sasaldēt?

Ķiploki ir viens no populārākajiem garšaugiem pasaulē. Svaigi ķiploki ir ļoti aromātiski. Ja mēs sasaldēsim ķiplokus, vai to aromāts saglabāsies?

Trevors Kreigs, zinātnieks un pārtikas drošības eksperts, norāda, uzglabājot ķiplokus tumšā un vēsā vietā, tie paliks svaigi un aromātiski vismaz sešu mēnešus.

Tomēr, ja jums mājās ir liels daudzums ķiploku un baidaties par to, ka nespēsiet tos visus izmantot pirms tie sabojājas, pārtikas drošības eksperts iesaka tos sasaldēt.

Eksperts min, ka pareizi būtu nevis sasaldēt veselu ķiploka galviņu kāda tā ir, bet notīrīt to un sadalīt daiviņās. Svarīgi atcerēties, ka sasaldēts ķiploks, iespējams, var nedaudz zaudēt savu garšu un mainīt tekstūru.

"Sasaldēšana ķiploka daiviņas var padarīt daudz mīkstākas," norāda šefpavāre Dženifera Bukere. Tāpēc šefpavāre iesaka sasaldētos un pēcāk atkausētos ķiplokus izmantot zupu, mērču vai sautējumu pagatavošanā.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.