Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli

© Publicitātes foto

Garšīgs, dekadentisks deserts. Parfē ir vienkārši pagatavot, un tas ir vismaz tikpat garšīgs kā saldējums! Šis brūkleņu parfē pagatavots no putukrējuma, olām, brūkleņu ievārījuma un brīnišķīgām kanēļa un krustnagliņu garšvielām.

Sastāvdaļas

Parfē

  • 9 gab. "Santa Maria" krustnagliņas
  • 1 tējk. "Santa Maria" kanēlis, malts
  • 300 ml putukrējums
  • 3 gab. olas
  • 100 ml pūdercukurs
  • 100 ml brūkleņu mērce

Pasniegšanai

  • 1 ēd.k. "Santa Maria" Kanēlis, malts
  • 100 ml brūkleņu mērce

Pagatavošana

  1. Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.

  2. Sakuliet putukrējumu.

  3. Sakuliet putās olu baltumus.

  4. Sakuliet olu dzeltenumus ar pūdercukuru, līdz iegūstat čauganu masu, un pievienojiet garšvielas.

  5. Iemaisiet krējumu olu maisījumā un pievienojiet brūkleņu ievārījumu.

  6. Visbeidzot iemaisiet sakultos olu baltumus.

  7. Ielejiet maisījumu 10 atsevišķās formiņās.

  8. Atstājiet parfē saldētavā uz aptuveni 5 stundām.

  9. Aptuveni 5 minūtes pirms servēšanas izņemiet ārā istabas temperatūrā.

  10. Iegremdējiet šķīvjus apmēram uz 10 sekundēm siltā ūdenī, lai varētu izņemt parfē, uzlieciet tos uz maziem šķīvīšiem.

  11. Dekorējiet ar brūkleņu ievārījumu un nedaudz malta kanēļa.



Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais