Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli

© Publicitātes foto

Garšīgs, dekadentisks deserts. Parfē ir vienkārši pagatavot, un tas ir vismaz tikpat garšīgs kā saldējums! Šis brūkleņu parfē pagatavots no putukrējuma, olām, brūkleņu ievārījuma un brīnišķīgām kanēļa un krustnagliņu garšvielām.

Sastāvdaļas

Parfē

  • 9 gab. "Santa Maria" krustnagliņas
  • 1 tējk. "Santa Maria" kanēlis, malts
  • 300 ml putukrējums
  • 3 gab. olas
  • 100 ml pūdercukurs
  • 100 ml brūkleņu mērce

Pasniegšanai

  • 1 ēd.k. "Santa Maria" Kanēlis, malts
  • 100 ml brūkleņu mērce

Pagatavošana

  1. Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.

  2. Sakuliet putukrējumu.

  3. Sakuliet putās olu baltumus.

  4. Sakuliet olu dzeltenumus ar pūdercukuru, līdz iegūstat čauganu masu, un pievienojiet garšvielas.

  5. Iemaisiet krējumu olu maisījumā un pievienojiet brūkleņu ievārījumu.

  6. Visbeidzot iemaisiet sakultos olu baltumus.

  7. Ielejiet maisījumu 10 atsevišķās formiņās.

  8. Atstājiet parfē saldētavā uz aptuveni 5 stundām.

  9. Aptuveni 5 minūtes pirms servēšanas izņemiet ārā istabas temperatūrā.

  10. Iegremdējiet šķīvjus apmēram uz 10 sekundēm siltā ūdenī, lai varētu izņemt parfē, uzlieciet tos uz maziem šķīvīšiem.

  11. Dekorējiet ar brūkleņu ievārījumu un nedaudz malta kanēļa.



Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais