10 minūtēs pagatavojams viltotais kaviārs

© unsplash.com

Šī būs pavisam vienkārša viltotā kaviāra pagatavošanas recepte. Gatavošana aizņems vien 10 minūtes, bet mieloties varēsiet ar gardo viltoto kaviāru jau pēc stundas. Šis būs piemērots kaviārs tiem, kuriem negaršo jūras produkti vai tiem, kuri izvairās no to ēšanas! Izmēģiniet!

Vajadzēs:

  • 1 gl ūdens;
  • 1/4 gl sojas mērces;
  • 1/4 tējk. ingvera;
  • 1 nori lapas loksni;
  • 4 ēdamk. čia sēklas.

Pagatavošana:

  1. Bļodā sajauciet kopā ūdeni ar sojas mērci un rīvētu ingveru.
  2. Ar pirkstiem saplēsiet nori lapu mazākās daļās un pievienojiet klāt bļodā esošajam šķidrumam.
  3. Pēc tam ņemiet blederi un sablenderējiet visu viendabīgā masā.
  4. Pievienojiet šķidrumam klāt čia sēklas.
  5. Tagad atliek vien nogaidīt vismaz stundu līdz čia sēklas piebriest.

Pasniedziet viltoto kaviāru ar krekeriem, sausmaizītēm!

Avots

Virtuvē

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".