RECEPTE: Šokolādes kūka nieka 40 minūtēs

© pexels.com

Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmēģināt un pagatavot vegānisko šokolādes kūku! Tās pagatavošanai būs nepieciešamas 40 minūtes.

Nepieciešams:

Sausās sastāvdaļas:

  • 200 g miltu;
  • 30 g kakao pulvera;
  • 130 g brūnā cukura;
  • 8 g cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote dzeramās sodas;
  • 50 g tumšās šokolādes "čipsu" jeb gabaliņu;
  • Šķipsna sāls.

Mitrās sastāvdaļas:

  • 140 g labi nogatavināta banāna mīkstuma;
  • 50 ml neitrālas garšas eļļas;
  • 1 ēdamkarote apelsīna sulas;
  • 110 g ūdens vai augu piena alternatīvas.

Virspuse:

  • 150 g tumšās šokolādes "čipsu" jeb gabaliņu;
  • 50 g margarīna vai vegānā sviesta.

Pagatavošana:

Vienā traukā savieno visas sausās sastāvdaļas, otrā samaļ kopā visas mitrās. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko kūkas formu. Savieno visas sastāvdaļas, rūpīgi samaisa, lej formā un liek cepties 20 minūtes.

Sakausē šokolādes gabaliņus ar margarīnu un lej pa virsu gatavai kūkai. Atdzesē un pasniedz. Kūkas baudīšanu labi papildinās gan vegānais saldējums, gan putots vegānais krēms.

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais