Ideja pusdienām! Sātīgā un gardā grūbu putra

© depositphotos.com

Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore iesaka gardu, veselīgu un sātīgu pusdienu recepti!

Nepieciešams:

  • 1 glāze miežu grūbu (vēlams iepriekšējā vakarā izmērcēt aukstā ūdenī. Ja tas nav izdarīts - no rīta aplej grūbas ar ūdeni un mērcē līdz gatavošanai),
  • 1 liels sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • sāls;
  • malti pipari;
  • sauja lazdu riekstu;
  • 1 burkāns.
  • pēc izvēles - aptuveni 150 grami kūpinātas gaļas.

Pagatavošana:

  1. Sīpolus, ķiplokus notīra, smalki sakapā.
  2. Burkānu notīra un sarīvē.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem.
  4. Traukā liek sīpolus, burkānus, gaļu, garšvielas pēc izvēles un nedaudz apcep.
  5. Tad pievieno grūbas, riekstus, uzlej ūdeni tik daudz, lai tas nosegtu grūbas, uzliek vāku un gatavo apmēram stundu.

Gatavošanas laiks ir atkarīgs no izejvielu daudzuma. Ēd ar krējumu un zaļumiem.

Padoms - pievienojiet dārzeņus un saknes pēc izvēles!

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais