6 noteikumi, kas jāievēro, gatavojot ēst

© pexels.com

If Apdrošināšanas eksperti atgādina par svarīgākajiem drošības pasākumiem virtuvē.

pexels.com

1. Uzturiet kārtību

Novietojiet savā tuvumā tikai tos rīkus, kas tiks izmantoti gatavošanā. Auduma un papīra salvetes, kā arī auduma un papīra dvieļus turiet drošā attālumā no krāsns vai plīts.

pexels.com

2. Izmantojiet taimeri

Tas palīdzēs uzzināt, kad ēdiens ir gatavs, tā izvairoties no ne tikai no ēdiena piedegšanas, bet arī mājokļa piedūmojuma.

pexels.com

3. Pārliecinieties, vai visas ierīces ir darba kārtībā

Pat reti lietotas ierīces var salūzt, tāpēc pirms lietošanas pārliecinieties, vai neviens mehānisms nav bojāts.

depositphotos.com

4. Uzstādiet dūmu detektoru

Kad tas iedarbosies, jums būs laiks reaģēt un novērst ugunsgrēku. Ņemiet vērā, ka dūmu detektoru nedrīkst uzstādīt virs plīts.

pexels.com

5. Ziniet, kā dzēst ugunsgrēku

Ja tomēr virtuvē izceļas ugunsgrēks, ir svarīgi zināt, kā to pareizi nodzēst. Nekad nedzēsiet degošus taukus ar ūdeni - pārklājiet tos ar biezāku materiālu.

pexels.com

6. Neatstājiet virtuvi bez uzraudzības

Neatstājiet virtuvi bez uzraudzības īpaši, ja uz ieslēgtas plīts ir viegli uzliesmojoši šķidrumi vai vielas, piemēram, karsta eļļa, kas var viegli uzliesmot, un tml.

Virtuvē

Virtuvē nereti radušies “atlikumi” – kartupeļu mizas, burkānu gali, kāpostu serdes – bieži vien bez domāšanas tiek izmesti atkritumos. Taču patiesībā tie var kļūt par pārsteidzoši vērtīgu resursu, ja izmantojam tos gudri – gan ēdiena gatavošanā, gan kompostēšanā. Ar idejām dalās “The Kitchn”.

Svarīgākais