Palutini sevi un savus mīļos ar gardo dārzeņu pudiņu. Ar recepti dalās pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "ELVI" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
Sastāvdaļas:
- 4 olas;
- 200 ml piena;
- 140 g kviešu miltu;
- sāls, melnie pipari pēc garšas;
- 250 g ķiršu tomātiņu;
- 200 g paprikas;
- 1 sarkanais sīpols;
- daži rozmarīna un timiāna zariņi;
- 1-2 ķiploka daiviņa;
- 2 ēdamk. olīveļļas;
- 100 g rikottas siera;
- sāls un melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Pagatavo mīklu - sakuļ kopā olas, pienu, miltus, sāli un piparus.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, ietauko pudiņa cepamo veidni.
- Lielā bļodā ielej olīveļļu, pieliec caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli, piparus, nedaudz sakapātu rozmarīna zariņu un timiāna lapiņu.
- Pieliec veselus ķiršu tomātiņus, palielos gabalos sagrieztu papriku, daiviņās sagrieztu sīpolu.
- Visu viegli apmaisi un liec cepties uz cepampaplātes aptuveni 15-20 minūtes,
- Blakus novieto veidni, kurā gatavosi pašu pudiņu (formai ir jābūt karstai, kad liesi tajā mīklu).
- Izņem no krāsns dārzeņus, bet pudiņa cepamo veidni ietauko ar 2 ēdamk. olīveļļas un liec atpakaļ cepeškrāsnī uz minūti (eļļai arī ir jāuzkarst).
- Lej formā mīklu, viducī novieto ceptus dārzeņus un rikotas siera piciņas.
- Liec cepeškrāsnī un cep 20-30 min, līdz pudiņš ir pacēlies un ir izveidojusies zeltaina garoziņa. Pasniedz karstu.