Izmēģini! Vegāniskā banānmaize ar avenēm

© pexels.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt vegānisko banānmaizi.

Sastāvdaļas:

  • 230 g auzu miltu vai pilngraudu kviešu miltu;
  • 3 biezenī sastampāti banāni un viens vesels banāns;
  • 80 g smalki sagrieztu dateļu;
  • 100 ml sojas, auzu vai kokosriekstu piena;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • 2 ēdamk. citrona vai laima sulas;
  • 2 tējk. cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sodas;
  • šķipsniņa sāls;
  • 80 g valriekstu vai pekanriekstu;
  • 3 ēdamk. kokosriekstu skaidiņu;
  • 200 g saldētu vai svaigu aveņu;
  • 2 ēdamk. čia sēklu;
  • 2 ēdamk. ūdens.

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri avenes ar čia sēklām un ūdeni, izslēdz uguni un atstāj, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
  2. Bļodā sajauc banānu biezeni ar datelēm, citrona vai laima sulu un augu pienu.
  3. Pievieno auzu miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, sāli un visu samaisi viendabīgā masā.
  4. Pievieno riekstus un kokosriekstu skaidiņas un atkal visu samaisi.
  5. Ietauko cepamo formu, lej mīklu tajā.
  6. Liec virsū aveņu - čia sēklu maisījumu un nedaudz iemaisi to mīklā.
  7. Pārgriez veselo banānu uz pusēm, liec to virsū mīklai ar griezuma pusi uz augšu.
  8. Cep cepeškrāsnī 160 grādu karstumā aptuveni 50 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.
  9. Pasniedz atdzesētu.

Virtuvē

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais