Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt vegānisko banānmaizi.
Sastāvdaļas:
- 230 g auzu miltu vai pilngraudu kviešu miltu;
- 3 biezenī sastampāti banāni un viens vesels banāns;
- 80 g smalki sagrieztu dateļu;
- 100 ml sojas, auzu vai kokosriekstu piena;
- 1 tējk. kanēļa;
- 2 ēdamk. citrona vai laima sulas;
- 2 tējk. cepamā pulvera;
- 1 tējk. sodas;
- šķipsniņa sāls;
- 80 g valriekstu vai pekanriekstu;
- 3 ēdamk. kokosriekstu skaidiņu;
- 200 g saldētu vai svaigu aveņu;
- 2 ēdamk. čia sēklu;
- 2 ēdamk. ūdens.
Pagatavošana:
- Katliņā uzvāri avenes ar čia sēklām un ūdeni, izslēdz uguni un atstāj, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas.
- Bļodā sajauc banānu biezeni ar datelēm, citrona vai laima sulu un augu pienu.
- Pievieno auzu miltus, kanēli, sodu, cepamo pulveri, sāli un visu samaisi viendabīgā masā.
- Pievieno riekstus un kokosriekstu skaidiņas un atkal visu samaisi.
- Ietauko cepamo formu, lej mīklu tajā.
- Liec virsū aveņu - čia sēklu maisījumu un nedaudz iemaisi to mīklā.
- Pārgriez veselo banānu uz pusēm, liec to virsū mīklai ar griezuma pusi uz augšu.
- Cep cepeškrāsnī 160 grādu karstumā aptuveni 50 min, gatavību pārbaudot ar kociņu.
- Pasniedz atdzesētu.