Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina pagatavot un nobaudīt gardu sakņu - dārzeņu sautējumu!
(4-6 personām, gatavošanas laiks 20 min + laiks cepšanai)
Sastāvdaļas:
- 2 bietes;
- 2 saldie kartupeļi vai burkāni;
- 2 kartupeļi;
- 1 tējk. sakapātu rozmarīna zariņu vai kaltēta rozmarīna/timiāna;
- 200 ml 10% saldā krējuma;
- 1 ķiploka daiviņa;
- sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts;
- rīvēts cietais siers;
- sviests pannas ietaukošanai.
Pagatavošana:
- Sagriez sakņu dārzeņus plānās ripiņās, katru dārzeņu veidu liec savā bļodā.
- Sajauc saldo krējumu ar ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, sāli, pipariem un rīvētu muskatriekstu (garšvielu daudzumu dozējot pēc garšas).
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam, ietauko cepamo formu.
- Katram dārzeņu veidam pielej nedaudz ( ~50 g) krējuma-garšvielu maisījuma un sajauc, lai krējums pilnībā apklāj dārzeņus.
- Ielej nedaudz krējuma cepamformā un kārto dārzeņus tā, lai tie cieši pieguļ viens otram.
- Pārlej dārzeņu ar atlikušo saldā krējuma maisījumu, pārklāj ar foliju un liec cepties uz vienu stundu.
- Pēc stundas noņem foliju, apkaisi ar rīvētu sieru un cep vēl 5-10 minūtes.