Pavāre iesaka! Gardais sakņu - dārzeņu sautējums

© pexels.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina pagatavot un nobaudīt gardu sakņu - dārzeņu sautējumu!

(4-6 personām, gatavošanas laiks 20 min + laiks cepšanai)

Sastāvdaļas:

  • 2 bietes;
  • 2 saldie kartupeļi vai burkāni;
  • 2 kartupeļi;
  • 1 tējk. sakapātu rozmarīna zariņu vai kaltēta rozmarīna/timiāna;
  • 200 ml 10% saldā krējuma;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts;
  • rīvēts cietais siers;
  • sviests pannas ietaukošanai.

Pagatavošana:

  1. Sagriez sakņu dārzeņus plānās ripiņās, katru dārzeņu veidu liec savā bļodā.
  2. Sajauc saldo krējumu ar ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, sāli, pipariem un rīvētu muskatriekstu (garšvielu daudzumu dozējot pēc garšas).
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam, ietauko cepamo formu.
  4. Katram dārzeņu veidam pielej nedaudz ( ~50 g) krējuma-garšvielu maisījuma un sajauc, lai krējums pilnībā apklāj dārzeņus.
  5. Ielej nedaudz krējuma cepamformā un kārto dārzeņus tā, lai tie cieši pieguļ viens otram.
  6. Pārlej dārzeņu ar atlikušo saldā krējuma maisījumu, pārklāj ar foliju un liec cepties uz vienu stundu.
  7. Pēc stundas noņem foliju, apkaisi ar rīvētu sieru un cep vēl 5-10 minūtes.

Virtuvē

Kad pavasaris mostas ar pilnu sparu, daba piedāvā ne tikai skaistumu acīm, bet arī vitamīniem bagātu pārtiku - savvaļas augi, kurus ikdienā bieži uzskatām par nezālēm, var kļūt par īstiem dārgakmeņiem mūsu virtuvē. Dosimies nelielā pastaigā dabā un savāksim sastāvdaļas vienkāršiem, bet gardiem un veselīgiem pavasara salātiem kopā ar “Allrecipes”.

Svarīgākais