Pavāre iesaka! Gardais sakņu - dārzeņu sautējums

© pexels.com

Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina pagatavot un nobaudīt gardu sakņu - dārzeņu sautējumu!

(4-6 personām, gatavošanas laiks 20 min + laiks cepšanai)

Sastāvdaļas:

  • 2 bietes;
  • 2 saldie kartupeļi vai burkāni;
  • 2 kartupeļi;
  • 1 tējk. sakapātu rozmarīna zariņu vai kaltēta rozmarīna/timiāna;
  • 200 ml 10% saldā krējuma;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts;
  • rīvēts cietais siers;
  • sviests pannas ietaukošanai.

Pagatavošana:

  1. Sagriez sakņu dārzeņus plānās ripiņās, katru dārzeņu veidu liec savā bļodā.
  2. Sajauc saldo krējumu ar ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, sāli, pipariem un rīvētu muskatriekstu (garšvielu daudzumu dozējot pēc garšas).
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam, ietauko cepamo formu.
  4. Katram dārzeņu veidam pielej nedaudz ( ~50 g) krējuma-garšvielu maisījuma un sajauc, lai krējums pilnībā apklāj dārzeņus.
  5. Ielej nedaudz krējuma cepamformā un kārto dārzeņus tā, lai tie cieši pieguļ viens otram.
  6. Pārlej dārzeņu ar atlikušo saldā krējuma maisījumu, pārklāj ar foliju un liec cepties uz vienu stundu.
  7. Pēc stundas noņem foliju, apkaisi ar rīvētu sieru un cep vēl 5-10 minūtes.

Virtuvē

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Svarīgākais