Ideja! Šokolādes kūka vien no divām sastāvdaļām

© Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Vai kūku var izcept no nieka divām sastāvdaļām? Izrādās, ka var! Izmēģiniet šo šokolādes kūkas recepti!

Vajadzēs:

  • 4 olas;
  • 2 gl. šokolādes.

Process:

1. Bļodiņā lieciet gabaliņos salauztu šokolādi un lieciet to mikroviļņu krāsnī uz divām minūtēm.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

2. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

3. Ar mikseri saputojiet stingrās putās olu baltumu.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

4. Izkausētajai šokolādei pievienojiet klāt vienu olu dzeltenumu. To kārtīgi iemaisiet šokolādē.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

5. Atkartojiet 4. punktā minēto ar visiem olu dzeltenumiem.

6. Iecilājiet olu baltumu šokolādē.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

7. Lejiet šokolādes masu kūkas formā un cepiet to uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes.

Ekrānuzņēmums no "YouTube"

Avots

Virtuvē

Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".

Svarīgākais